vidím to stejně Andre - hlavně pokud takovou hovadinu jednou někdo rozjede, tak už to pak nemusí mít cestu zpět... což si možná nikdo neuvědomuje.Andre píše:To, co píšeš, je naprosto v rozporu s tím, co v SPD chcete prosazovat - přímá demokracie. Tedy stav, kdy "lůza" rozhoduje úplně o všem.adbai píše:Andre-nezlob se na mně žádný samozvaný soud nemá právo nikoho soudit.od toho je tu justiční mafie![]()
Volby 2018
Moderátoři: šulda, Moderátoři
- JohnyFlat
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
Octavia TOUR 1.9 TDI ALH
Jaký vlak prosperity ? Po desetiletích, kdy jsme měli dohnat západ, jsme na třetině, západ bohatne na nás a dozvěděli jsme se že jej nikdy nedoženem.Andre píše:Jura
Promiň, ale to je přesně ten Okamrův slovník, jen samá negativa... a argumenty s rozkradenými dotacemi - to přece není vina EU, že mi si tady ty dotace částečně rozkrademe.
Proč ale lidem neříkáte taky o těch positivech, resp. negativech pokud EU opustíme? Ale hlavně negativech pokud opustíme NATO?
Vystoupením z EU to bude dejme tomu "pouze" ekonomický dopad. Nikdo dnes asi neřekne jak velký, ale i europesimisté (Klaus ml.) hovoří o tom, že každý zchudneme asi o 1/3. Je ale potřeba říct, že se to dotkne především té nižší třídy, tedy dělníků v továrnách zahraničních investorů, ti tratí zdaleka nejvíc a paradoxně jsou to většinou voliči SPD a podobných stran.
Mě spíš ale děsí to, že nám prostě bude do budoucna stále více ujíždět ten vlak prosperity. Jsme stále hlavně montovna napojená pupeční šnůrou do zemí EU, firem s vysokou přidanou hodnotou v rukách českých majitelů zde poměrně příliš mnoho není.
Ale ven z NATO? Vždyť je to brutální bezpečnostní riziko!
Předpokládám, že se neshodneme na událostech kolem Krymu. Za mě je to prostě arogantní zásah agresora na území cizího státu - tečka! Je ještě potřeba doplnit, že tomu předcházely bouřlivé nepokoje obyvatel Ukrajiny po té, co jich vláda zastavila přístupové rozhovory s EU.
Děsí mě, jak se k tomu vyjadřuje Okamura - Obyvatelé Krymu si dobrovolně a demokraticky v referendu odhlasovali připojení k Ruské federaci.
Dalo by se o tom diskutovat, pokud by tomuto referendu ovšem nepředcházel vpád armády neoznačených vojáků na toto území, kontrola úřadů a dohled na ono referendum těmito neoznačenými vojáky se zbraněmi v rukou.
Já v tom moc demokracie nevidím, ale hlavně se obávám, že s Okamurou v čele naší země nás může potkat stejný osud.
To, že jsme montovna EU, je snad dílo EU a nezmění se to dokud člověk nebude nucen se snažit. Čekáš snad že sem bude EU delegovat západní podniky s vysokou přidanou hodnotou ? Ne bude dotovat nesmysly ve školství které mladým vymyjou mozek a sníží znalosti.
Co se týče NATO, moc mu nerozumím, jestli vystoupit nebo ne, jak to sleduju, je úplně jedno. Jenom nehodlám nakupovat cizí techniku abych s ní podporoval cizí akce, které už dlouhodobě jenom škodí a ještě postupně armádu někomu předal.
A jestli na ruských hranicích někdo vyprovokuje třetí světovou, je členství v nato úplně jedno.
Mám dojem že lidi zústali myšlením v roce 68. Ať mi někdo vysvětlí Putinův motiv, co by získal okupací východní Evropy ? Není debil aby opakoval minulé chyby.
A co se týče Krymu, vážně věříš že se tam hlasovalo se samopalem u hlavy ? Nebuď směšný, informací je hodně, byli tam senátoři apod.
Všem stejným metrem. Když v 78 nebo tak nějak byl komunistický převrat v Grenadě, američani se nikoho neptali a vtrhli na britské území dělat pořádky. Nahání ti to strach ? Ne ? Tak proč ti nahání strach logická reakce putina na západem organizovaný majdan na ukrajině kde má svou strategicky důležitou černomořskou základnu ?
Ukrajinci jsou dnes stejně najivní ve vztahu k unii, jako my před třinácti lety, taky bych tehdy protestoval .. než se z naivity proberou, zjistí že z ukrajiny ukrajincům nezbylo vůbec nic, zatímco dohánění západu se nekoná.
teď můžem rozebrat třeba diletantské a kontraproduktivní sankce ne ?
- Andre
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
Když dojdou argumenty, tak to vždy dopadá stejně - začne se slovíčkařit.adbai píše:kdo to je lůza??? TY demokrate
To slovo bylo v uvozovkách. Lůza jsme mi všichni, co nemáme dostatečné kompetence, vzdělání, informace a zkušenosti, čerpáme neověřené informace a často se jimi necháme manipulovat.
Proto si myslím, že bychom neměli mít mandát rozhodovat o věcech, které mohou zásadně ovlivnit naše životy a životy příštích generací. Tato rozhodnutí bychom měli ponechat na naší vládní reprezentaci, kterou si demokraticky volíme a tím jím dáváme důvěru, že tak budou činit zodpovědně.
v tomto případě jsou dle tebe lidé nesvéprávní???jak potom mohou fungovat v dnešním světě plným nástrah podvodníků a jiných vykuků
potom se nedivím,že žijene v zemi kde jsou lidé nevzdělaní zabývají se kokotinama a život jm utíká mezi prsty.tohle otrokáři potřebují,nevzdělané zadlužené hloupé ovce-bartoš někde řekl,že mariánka vydělá víc jak EET-to bude asi líp-NE?

seat 2.0 tdi
Juro, tady přece nejde o nějaké referendum, s tím se apeluje, že je to vlastně legální, ale jde o flagrantní porušení podepsaných smluv...Pokud taková velmoc podepíše smlouvu, že pokud Ukrajina odevzdá Rusku veškeré jaderné zbraně, bude Rusko garantem dodržování Ukrajinských hranic proti komukoliv, kdo je bude zpochybňovat nebo narušovat.Ale byla to vlastně naivita, protože Rusko a poté SSSR má lež jako zásadní prvek jeho veškerého jednání a konání..Představ si, že by tvůj byt nebo barák legálně někdo obsadil a tvrdil že tam vlastně předtím bydlel a sousedi říkali, že s tím souhlasí..to by jsi asi kvičel co? A poukazoval na právní stát apod. a nikdo by ti nepomohl, protože ON JE VELKÉ ZVÍŘE..
Jinak největší perlička Pitomiovi debility je peněžní zodpovědnost a možnost odvolání soudců , když se podobní soudruzi domluví..Pokud se mi nebude líbit rozsudek nade mnou, tak s tím soudcem zatočíme, ne?To už tady všechno bylo a je třeba umět číst..Možná by jsi se divil, ale mnoho lidí to neumí, zná jen JAKOBY a ptydepe , kterými píší SMS..U mě je tohle ta lůza, možná i s titulem, ale v podstatě nevzdělaná, proto skočí na špek každému kreténovi...
Jinak největší perlička Pitomiovi debility je peněžní zodpovědnost a možnost odvolání soudců , když se podobní soudruzi domluví..Pokud se mi nebude líbit rozsudek nade mnou, tak s tím soudcem zatočíme, ne?To už tady všechno bylo a je třeba umět číst..Možná by jsi se divil, ale mnoho lidí to neumí, zná jen JAKOBY a ptydepe , kterými píší SMS..U mě je tohle ta lůza, možná i s titulem, ale v podstatě nevzdělaná, proto skočí na špek každému kreténovi...

nepropadat panice...
- Andre
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
Jura
Pokud jde o unii, tak máš fakt klapky na očích, za všechno zlo opravdu EU nemůže. Stejně jako všechna společenství na světě má svoje mouchy, ale dle mého názoru prostě ta positiva dalece převažují.
Za to, že jsme stále víceméně montovnou, EU opravdu nemůže, to je důsledek politiky předchozích vlád, kdy sem pomocí investičních pobídek a daňových úlev lákaly zahraniční investory na levnou pracovní sílu. V tu dobu to samozřejmě chyba nebyla, ale už jsme lehce prošvihli dobu, kdy jsme to měli utlumit. Pokud se podíváme realisticky na naší životní úroveň, tak prostě je bez debat nadprůměrná.
Nikdo nemůže očekávat, že nám sem bude EU exportovat kompletně západní podniky s vysokou přidanou hodnotou, to je přece naivní. Je to jen a jen na nás, na naší šikovnosti, dřině a odříkání.
Já jsem přesvědčen, že v tom rychlovlaku prosperity, v jehož čele jsou Němci, jedeme také, a nesedíme úplně v posledních vagónech. Vystoupením z EU ale také přestupujeme na jinou kolej. .
V roce 78 jsem nebyl ještě na světě, ale dění na Ukrajině jsem sledoval opravdu pozorně, 4 roky nejsou zase tak dlouhá doba. Naprosto přesně si pamatuji, jak jsem byl totálně v šoku, když tam Berkut střílel do vlastních lidí. Proruská media to svalovala na západní agenty. Jak tam byli brutálně zmláceni, nebo úplně mizeli opoziční politici a novináři, pohřby na náměstích.... opět mám z toho husí kůži.
Já rozhodně netrpím žádnou rusofobií, ale jsem rád, že je Ivan od nás snad ještě pořád dostatečně daleko, a že ČR je členem NATO.
Pokud jde o unii, tak máš fakt klapky na očích, za všechno zlo opravdu EU nemůže. Stejně jako všechna společenství na světě má svoje mouchy, ale dle mého názoru prostě ta positiva dalece převažují.
Za to, že jsme stále víceméně montovnou, EU opravdu nemůže, to je důsledek politiky předchozích vlád, kdy sem pomocí investičních pobídek a daňových úlev lákaly zahraniční investory na levnou pracovní sílu. V tu dobu to samozřejmě chyba nebyla, ale už jsme lehce prošvihli dobu, kdy jsme to měli utlumit. Pokud se podíváme realisticky na naší životní úroveň, tak prostě je bez debat nadprůměrná.
Nikdo nemůže očekávat, že nám sem bude EU exportovat kompletně západní podniky s vysokou přidanou hodnotou, to je přece naivní. Je to jen a jen na nás, na naší šikovnosti, dřině a odříkání.
Já jsem přesvědčen, že v tom rychlovlaku prosperity, v jehož čele jsou Němci, jedeme také, a nesedíme úplně v posledních vagónech. Vystoupením z EU ale také přestupujeme na jinou kolej. .
V roce 78 jsem nebyl ještě na světě, ale dění na Ukrajině jsem sledoval opravdu pozorně, 4 roky nejsou zase tak dlouhá doba. Naprosto přesně si pamatuji, jak jsem byl totálně v šoku, když tam Berkut střílel do vlastních lidí. Proruská media to svalovala na západní agenty. Jak tam byli brutálně zmláceni, nebo úplně mizeli opoziční politici a novináři, pohřby na náměstích.... opět mám z toho husí kůži.
Já rozhodně netrpím žádnou rusofobií, ale jsem rád, že je Ivan od nás snad ještě pořád dostatečně daleko, a že ČR je členem NATO.
vyjmenoval jsem ti bezpočet problémů pana Kalouska, prosím jmenuj ty pozitiva EU teď hned, děkuji.Andre píše:Pokud jde o unii, tak máš fakt klapky na očích, za všechno zlo opravdu EU nemůže. Stejně jako všechna společenství na světě má svoje mouchy, ale dle mého názoru prostě ta positiva dalece převažují.
A co zásah ČNB do kurzu České koruny aby exportéři měli dobré zisky? Co ty zavřené kravíny a vepřovny na vysočině? Kuřata s technickou solí? Dotace na dovoz pro vyrovnání kokurenceschopnosti? Co když bez EU by jsme byli novodobé Švýcarsko, nemůžeš tvrdit že bez EU by jsme byli hnuj. Podívej se jaké funkční stavby se postavili za zkurvených komunistů (nechci je tím obhajovat) a co se postavilo za dobu v EU? Kancly a skladiště.Andre píše: Za to, že jsme stále víceméně montovnou, EU opravdu nemůže, to je důsledek politiky předchozích vlád, kdy sem pomocí investičních pobídek a daňových úlev lákaly zahraniční investory na levnou pracovní sílu. V tu dobu to samozřejmě chyba nebyla, ale už jsme lehce prošvihli dobu, kdy jsme to měli utlumit. Pokud se podíváme realisticky na naší životní úroveň, tak prostě je bez debat nadprůměrná.
Radši vyměním kuře krmené masokostní moučkou s technickou solí za ten podnik s vysokou přidanou hodnotou, protože my jsme měli ty nejlepší závody, Škoda auto, zbrojovka, Poldi kladno, OP Prostějov, Baťa. To byly Fabriky s velkým F, a co máme dnes? Škodovka je německá, zbrojovka před krachem, hutě zničené, OP prostějov zbořený a Baťa u je jen taková legrace.Andre píše: Nikdo nemůže očekávat, že nám sem bude EU exportovat kompletně západní podniky s vysokou přidanou hodnotou, to je přece naivní. Je to jen a jen na nás, na naší šikovnosti, dřině a odříkání.
Němci hlavně jedou multikulti a ať si to tam nechají. Radši budu buran z českýho vidlákova než zaprodanec západu. Jednou jsme lezli do zadku východu, teď zase západu. Nedokážeme stát uprostřed na vlastních nohách? Proč se furt k někomu vtírat?Andre píše: Já jsem přesvědčen, že v tom rychlovlaku prosperity, v jehož čele jsou Němci, jedeme také, a nesedíme úplně v posledních vagónech. Vystoupením z EU ale také přestupujeme na jinou kolej.
Zatímco dneska Geaogre Orwell 1984 jede na plné obrátky. Jakmile nesouhlasím s multi-kulti a Makrelou, jsem racista, nácek, xenofob... Tak s tím jdi do prdele.Andre píše: V roce 78 jsem nebyl ještě na světě, ale dění na Ukrajině jsem sledoval opravdu pozorně, 4 roky nejsou zase tak dlouhá doba. Naprosto přesně si pamatuji, jak jsem byl totálně v šoku, když tam Berkut střílel do vlastních lidí. Proruská media to svalovala na západní agenty. Jak tam byli brutálně zmláceni, nebo úplně mizeli opoziční politici a novináři, pohřby na náměstích.... opět mám z toho husí kůži.
Já ti nevím, ale v Japonsku mají zákaz vstupu muslimů a mají svatej klid. Budhové muslimy taky vyhnali. Asi to má nějaký důvod.Andre píše: Já rozhodně netrpím žádnou rusofobií, ale jsem rád, že je Ivan od nás snad ještě pořád dostatečně daleko, a že ČR je členem NATO.
Jo a nejde o strach, bylo prokázáno že lidé odmítající migranty nemají strach z něčeho neznámého a nejsou v tom emoce. Je to rozum a zkušenosti.
-
- Aktivista
O politiku se jiz preventivne nezajimam. Duvod je prosty - je velice tezke a narocne zjistit co je pravda a co je lez (mnohdy nastrcena pomluva) a ja "mam svych problemu plynoucich z kazdodenniho zivota dostatek" nez abych se uziral v noci abstinujice od spanku.
Jinak bohuzel na sebe prasknu, ze jsem nebyl volit. Nemel jsem realnou moznost zaridit si volicsky prukaz a tak jsem poprve v zivote nevolil ikdyz jsem mel moznost a namisto toho jsem se zabyval svoji aktualnejsi budoucnosti.
Nicmene, zajimalo by me, co z tohoto Jericho vyignoroval nebo vytesnil.jericho-3 píše:turbo kamna power- a co ti kalous provedl? Nepodržel Nečase, nebo to, že zvedl daně?
Jinak bohuzel na sebe prasknu, ze jsem nebyl volit. Nemel jsem realnou moznost zaridit si volicsky prukaz a tak jsem poprve v zivote nevolil ikdyz jsem mel moznost a namisto toho jsem se zabyval svoji aktualnejsi budoucnosti.
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by 
Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
-
- Přispěvovatel