problém el. pohonu

Diskuze pro nadšence do elektrických aut - technika a vše o nich bez rozlišení značky

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
rudy5
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od rudy5 »

A ako to je s tahanim privesu nejakeho voziku. To by bola sranda za teslou tahat vozik.ze hahaha
BMW 330 ix
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

To vše může přijít a možná i přijde. Já osobně budu muset přehodnotit své názory na ochranu přírody, které jsou pro mne velmi důležité, bohužel cesta , jak ji opravdu chránit je různá a už delší dobu mě byly aktivity např. strany Zelených v D podezřelé, protože to vypadá, že se pomátli. Nejen že zavřou uhelné elektrárny, atomové elektrárny, ale dokonce zakážou i dovoz elektřiny ze zahraničí..Z čeho budou napájet své elektromobily, svítit a topit ví pánbůh..Postupně vylézají na povrch skutečnosti, které jsou velmi alarmující, což je to, že nerozhodují odborníci, ale pouze zelení lobbisté s politickým krytím a vládci automobilních koncernů mlčky přihlížejí/hlavně u VW/.. A co mne uvrdilo je to, že vždy jsem chápal, že je v tom levice, což je vždy průser a cesta do pekel byla vždy její náplní, ale říkal jsem si, aspoň dělají něco užitečného, bohužel ochrana přírody je u nich cestou k ovládnutí společnosti, protože na tento problém většina lidí slyší..Každý má děti, a chce aby žili ve zdravém prostředí. Bohužel vše se dá zneužít a z různých zdrojů jsem se dočetl, že vedení Zelených v D ovládla grupa bývalých členů KS západního Německa , která když přišla o hlavní téma po pádu SSSR , přešaltovala na zelenou politiku a ovládla celou stranu...Takže vše je jasné, moje kritizované nazývání lidí tohoto typu RUDOU PAKÁŽÍ se opět ukázalo, jako MOUDRÉ A PRAVDIVÉ..Bohužel to není žádný fake.. :(
nepropadat panice...
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

Milý brepto, opět se chováš jako malý Jarda....
Můžeš uvést alespoň několik lidí z té zelené pakáže ("vedení Zelených v D"), která se přebarvila z té rudé pakáže ("grupa bývalých členů KS západního Německa")? Když to není fake. 8)
jericho-3 píše:Z čeho budou napájet své elektromobily, svítit a topit ví pánbůh..
Opravdu jsem to nikdy (ani rámcově / řádově) nezkoušel počítat / odhadnout, ale je pravda, že na každé stodole v DE má každá kráva zrcátko :D
Česky řečeno, (téměř) každá střecha stodoly je pokryta soláry. Drtivá většina firemních parkovišť je krytých právě se střechou ze solárů. Těch farem větrníků na severu (Balt) je také celkem dost...
(Opět) opravdu jsem to nikdy nezkoušel počítat, ale informace o tom, že v DE řeší problémy s dimenzování DS VN / VVN (distribuční soustavy) právě s ohledem na přenos energie od těch baltských větrníků (třeba) do Bavorska jsem již reálně zaznamenal...
Přidám-li k tomu informaci BMW, kolik procent výroby (i v Mnichově) pokrývá energie z obnovitelných zdrojů (včetně větrníků z Baltu), tak to nevypadá na takové sci-fi a "plácnutí do vody"...
jericho-3 píše:.. A co mne uvrdilo je to, že vždy jsem chápal, že je v tom levice, což je vždy průser a cesta do pekel byla vždy její náplní, ale říkal jsem si, aspoň dělají něco užitečného, bohužel ochrana přírody je u nich cestou k ovládnutí společnosti, protože na tento problém většina lidí slyší..Každý má děti, a chce aby žili ve zdravém prostředí. Bohužel vše se dá zneužít
Kdo že je tím největším znečišťovatelem (spolu s Čínou)??? Tam také vládne rudá pakáž??? :o ... s přehazovačkou na palici (noteeth)
GIV Variant TDi ???kW
Andre
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andre »

Forest píše: ty jsi smelil v dilne na hline
A opět v afektu přiznáváš barvu... :) To je vážně pro tebe tak hořké sousto? Ber to jako životní zkušenost. Jednoduše 2 roky nástavby (i když se studují celkem 8let) a masivní rodičovské dotace, nerozhodují o tom, jestli budeš jezdit na elektřinu nebo na stolní olej ;)

K tomu zbytku (i když je to spíš házení hrachu na zeď, ale pomohu ti rozšířit tvůj zakrnělý rozhled):

Průměrná čerpačka v ČR má dnes větší zisk z prodeje na shopu (předražené bagety a kafe) než ze samotného prodeje PHM. Pro ní je tedy půlhodinový nabíječ věší přínos než 5ti minutový čerpač. Ono taky jsou dnes jedny z nejmasivnějších investic do elektromobility a dobíjecí infrastruktury z peněz ropných společností nebo arabášů, kteří do toho sypou horem dolem, ale v tom jsou i jiné důvody.

Že dnes není žádná přirozená poptávka po elektromobilech může tvrdit fakt jen mimozemšťan :D Průměrná čekací doba na solidní EV je i víc než rok, téměř všichni výrobci napříč značkami navyšovali původní kapacity výrobních linek, na TM3 tady čeká hromada lidí jak na boží smilování. Když jsem byl na podzim v Letňanech na e-salonu a prohlížel si e-Trona, tak tam stála fronta lidí a podepisovaly se předběžné objednávky. Z toho já tedy neusuzuji, že není žádná přirozená poptávka.
To jsou osobní zkušenosti, nikoliv večerníčky "O kamarádovi s Teslou" ani "O bratrovi 180km/h pro děti do školky" ;)
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

chlapi nelijte to pivo z těch voken..
Andre
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andre »

Biimbo píše:Jakou spotřebu mám v EV klima a topení? Pokud to bude stát celý den na sluníčku tak ta klima musí mít asi pořádný odběr než se to vychladí ne?
Jel jsem jednou kolegy Formanem Pickup, jeden z mála EV a ten měl benzínovýho bufika.
Klima má minimální odběr, řekl bych tak do 10% spotřeby.
Spotřebu topení silně ovlivňuje způsob používání auta - jak dlouhé trasy, jakou rychlostí, na kolik topíš, jestli vyjíždíš z vytopené garáže atd atd. To může být od 10 do 100% nárůstu, ale průměrně tak o 30% větší spotřeba v zimě.

rudy5 píše:A ako to je s tahanim privesu nejakeho voziku. To by bola sranda za teslou tahat vozik.ze hahaha
Obrázek
rudy5
Aktivista

Příspěvek od rudy5 »

Ze navrat do buducnosti haha ,vsetko bude fajn tak za 20r inak s.tym vozikom.si to riadne musi cucnut stavy ,
BMW 330 ix
syncon
Aktivista

Příspěvek od syncon »

na kolik ma tesla tazny ?
rudy5
Aktivista

Příspěvek od rudy5 »

Podla foto ta co tam.je.min 2t aj viac
BMW 330 ix
fekálek
Aktivista

Příspěvek od fekálek »

Vici píše:chlapi nelijte to pivo z těch voken..
(rofl)
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

Andre píše:To je vážně pro tebe tak hořké sousto?
Opet nechapes psany text. Nic horkeho - uprimne me to rozesmalo, kdyz jsi se me snazil poucovat (navic spatne, kdy namisto ocekavaneho "triumfu" jsi se akorat ztrapnil (LOL) ) o necem, z ceho jsem skladal zkousky v cizim jazyce drive nezli jsi ty o tom slysel.

"Neutikam z boje", pouze mam jine priority, obtezuje a urazi me diskutovat s "oponenty", kteri nejsou schopni/ochotni zvladnout pochopit psany text, nepamatuji si, prekrucuji a uchyluji se ke lzim. Byt mi tak o 20 let mene, uvazoval bych o tom jeste.

Takze shrnuti mych postoju k predmetu diskuze:
1) Dokud nebude dustojny realny dojezd a nebo nebude system doplnovani vyresen velice rychlym dobitim na dustojnou uroven nebo primou rychlou vymenou akumulatoru, nepripada pro me elektromobil jako primarni vuz pro prepravu v uvahu.
2) Dokud nebude zajistena dustojna realna zivotnost akumulatoru, nepripada pro me elektromobil v uvahu.
3) Dokud nebudou akumulatory zcela bezpecne (rekneme inertni) napriklad pri nehode, nepripada pro me elektromobil v uvahu.
4) Jsem hluboce presvedcen, ze jakmile "nas budou mit v hrsti", dojde k vyraznemu zvyseni cen elektricke energie a zavedeni ruznych "poplatku" za ruzne doprovodne akce (vybudovani site apod.) ktere navysi provozni naklady a verim tomu, ze na aktualni uroven nakladu na provoz auta se spalovacim motorem.

Jak bylo jiz zmineno v tematu Politicka situace ve svete - tesim se a doufam, ze budu mit moznost konfrontovat Andreho vizi budoucnosti s realitou ... a budou doufat, ze bude mit pravdu ... protoze kdyz bych ji mel ja, tak by trvalo hodne dlouho nezli by se to prokazalo. Jak jsem jiz napsal: nemam problem uznat, ze jsem nemel pravdu ... ba co vic, stale casteji me stve, ze mam pravdu drive a jsem kvuli tomu povazovan za blazna ci podivina ... ale ve finale lidi pak cumi, nekteri to priznaji, jini prekrucuji pravdu atd.
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
WOB
Aktivista

Příspěvek od WOB »

Nissan GT-R 3,8 V6 2015, Toyota 2.0 D4D 2010, Lamborgini Gallardo 5.0 V10 2006, VW Crafter 2.5 TDI 2008, MAN 6x2 26.414 2000
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Slavkove, je to po celém světě, nová levice dává své požadavky bez ohledu na realitu, a i když mnoho lidí považuje minulost za něco, co se nemůže opakovat, protože si to nevyzkoušeli, nezažili, nebo je minulost prostě nezajímá..Proč ne, že? Nikdo nemá povinnost cokoliv číst, vzdělávat se v minulosti, dnes stačí aplikace na pomoc při chřipce, nebo počet parkovacích míst..v centru. Bohužel je to pořád stejné, rudé sebranky po celém světě pořád používají metody minulosti, v USA pomatenci levé demence , nadávají na Trumpa, a přitom jsou strůjci jeho zvolení, používají metody dle foršriftu rudé soldatesky na východě, v Evropě vzrůstá antisemitismus, dnes je heslo VŠICHNI BLBCI A POMATENCI SPOJTE SE ..a oni se spojují...A jejich zátah je všude tam, kde je cokoliv živého, zneužívají rádoby bohulibé činnosti k ještě horší situaci, těch které chrání..Bohužel ve velké většině jsou to "vzdělanci" s dutými hlavami, kterým ve škamnách univerzit vycizelovali mozek, právě ti pitomci minulosti z levého spektra.Pomatenost evropské populace přežraných povalečů s penězovodem od státu a rodičů nám ukazují nový svět v jejích podání...To, že to Německo neustojí není můj výmysl, ale lidí , kteří to mají v popisu práce tohle kvantifikovat a posuzovat. Stačí se podívat u nás, kdy stará rudá pakáž nejhrubšího zrna zase vystrkuje rohy, poučuje, konstatuje se stále stejnými nástroji minulosti, jak se má žít..Protože velmi dobře znají hlavní vlastnost části lidsva, což je BlBOST, kterou jakýkoliv titul nezakryje..A příroda je ideální argument na bojové frontě zgajchšaltované zelené myšlenky ...A že je vše okolo nás otrávené zemědělstvým, to je jim fuk, budeme mezi lány žluté nafty v naprostém tichu jezdit elektromobilem...Dobrou chuť.. :(
nepropadat panice...
Andre
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andre »

Forest píše:nepamatuji si, prekrucuji a uchyluji se ke lzim
Vytesat do kamene!

rudy5 píše:Ze navrat do buducnosti haha ,vsetko bude fajn tak za 20r inak s.tym vozikom.si to riadne musi cucnut stavy ,
S tím autem na vleku 35kWh na dálnici, to je adekvátní k 3,5l benzínu.
http://www.hybrid.cz/pribeh-funguje-tes ... pive-dobre

syncon píše:na kolik ma tesla tazny ?
2,3t
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

tak a teď by mě při pátku zajímalo, kdo je tady takový frajer, že má svůj vlastní elektromobil a že ho

POUŽÍVÁ DENNĚ JAKO SVÉ JEDINÉ AUTO !
= nemá žádný další krám se spalovákem.. a samozřejmě jezdí dál než do Billy na rohlíky ...

a pak diskutujte dál... bo už je z toho akorát žumpa, jako skoro všude tady na foru.. .
Odpovědět

Zpět na „Auta na elektriku“