Nejlevnější oleje v hypermarketech - akce

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

Odpovědět
slovacek.milos
Aktivista
Odpovědi: 0

Re: řepka

Příspěvek od slovacek.milos »

bejin píše:Proč všichni běháte po hypermarketech a kupujete nekvalitní friták a když jsem nabízel kvalitní řepku za 23,-tak to nikdo nechtel....
bydlíš kde a kolik toho máš napiš na sz ;)
LADAIII
Přispěvovatel

Příspěvek od LADAIII »

sikin1987 píše:Jak rika Lada:D mylsim motorovou pilu. ano rezu nekolik hodin dleam 20 m dreva. Nadrzka je na pul litra a ja ji vyjedu za 20 min neboli zkacim 2 mensi stromecky asi 25 cm v prumeru a orezu vetve a narezu na metry. bylo mi receno,ze bezna pila sezere nadrzku az za 45 min. Ja ymslim,ze to je tim,ze k motoru 2,2 kW dali ti kokoti listu 50 cm a te siroky retez,ze to je jako bych za svojim bravem tahal prives ne 1,5 t,ale treba 3t.

A mas opravdu ostrej retez? Pokud je tupej, tak se muzes treba posrat a proste to nereze :) Pak je spotreba paliva opravdu strasna..
LADAIII
Přispěvovatel

Re: řepka

Příspěvek od LADAIII »

slovacek.milos píše:
bejin píše:Proč všichni běháte po hypermarketech a kupujete nekvalitní friták a když jsem nabízel kvalitní řepku za 23,-tak to nikdo nechtel....
bydlíš kde a kolik toho máš napiš na sz ;)

A proc na SZ, napis to tu ne?
sikin1987
Aktivista

Příspěvek od sikin1987 »

LADAIII píše:
sikin1987 píše:Jak rika Lada:D mylsim motorovou pilu. ano rezu nekolik hodin dleam 20 m dreva. Nadrzka je na pul litra a ja ji vyjedu za 20 min neboli zkacim 2 mensi stromecky asi 25 cm v prumeru a orezu vetve a narezu na metry. bylo mi receno,ze bezna pila sezere nadrzku az za 45 min. Ja ymslim,ze to je tim,ze k motoru 2,2 kW dali ti kokoti listu 50 cm a te siroky retez,ze to je jako bych za svojim bravem tahal prives ne 1,5 t,ale treba 3t.

A mas opravdu ostrej retez? Pokud je tupej, tak se muzes treba posrat a proste to nereze :) Pak je spotreba paliva opravdu strasna..
covece o ostreni bych taky mohl napsat kotel. ale ti to nebude tatka mi rikal, to same jako ty, ale jak sem to nechal odbrone naostrit pila rezala jak blba to nejtvrdsi drevo,ale po naporcovani 2 stromu bylo v nadrzi sucho.
Nejak mi to nejde nabrousit poradne ani bruskou ani pilnikem. Dneska sem rezal STIHLkou a to bylo jiny kafe.
ex fiat punto 1,4 GT turbo 96 kw
ex fiat tipo 1,7 D 42 kw
ex fiat brava 1,6 - 76kw
ex fiat bravo JTD 105 95 kw
chip 285 Nm +
ex fabia 1,9 TDI PD jen malicka uprava odhad 85-90 kw max,ale jede pekne
lancia lybra 2,4 JTD 132 kw 420 Nm
LADAIII
Přispěvovatel

Příspěvek od LADAIII »

sikin: ptam se, protoze mam vlastni zkusenost. Koupil jsem loni na Aukru nejakou mrdku cca za 2600 vcetne nahradni listy a retezu,tusim mcdillen, nez si nasetrim na poradnou pilu,ale abych aspon neco v lese porezal a nemusel si to nechat vozit,protoze tim bych pak nenasetril na nic :)

No pila dosla, des a hruza, ze zacatku rezala celkem pekne, jen kdyz jsem i trosku zabral, ihned se zastavila. Samozrejme ze vim ze na pilu se netlaci,ale toto byl extrem, v podstate nebyla schopna vubec rezat prumer vetsi nez zhruba 20cm, protoze tolik zubu zaraz proste uz neutahla. Jednou nebo dvakrat se mi stalo pri rezani, ze pila najednou mela zvuk jak splasena,ale hned zase spadla na nizke otacky. Tak az mi asi potreti vypadlo tahlo od plynu,tak jsem ho napruzil a vysledek je fantasticky (ve srovnani s tim co bylo), ted rve jak svina a ma silu, a ze bych drive byl schopny prerezat 50cm bukovej navic suchej spalek, o tom sem si mohl jen nechat zdat. Samozrejme ze se to hodne podepsalo na spotrebe, takze ted rezu tak ze kdyz odvetvuju male prumery,tak ji nenecham tocit az nadoraz, neni k tomu duvod a palivo me v nadrzi vydrzi zhruba jednou tolik. A kdyz chci proste rezat neco vetsiho, tak dam plnej kotel jak doporucuje vyrobce. Nicmene ostrej retez je bezpodminecne nutnej, jinak jak uz jsem uvadel predtim, se ti to rezani prodrazi. Nosit sebou pilnik do lesa a treba po jednom dvou kubicich ho obtahnout pilnikem neuskodi,proste poznas az pila nereze. Co se tyce te tve spotreby tak nevim, mozna bych se sel zeptat do servisu, jestli to nechce seridit karbec nebo neco s tim provest.
sikin1987
Aktivista

Příspěvek od sikin1987 »

No ja za ni dal 2350 aj s postovnym a retez byl gratis. nove retezy delaly krasne dlouhe spony,ale ja to tak nedokazu nabrousit. zkousel sem snizit zub a nepomohlo. Jinak jako chyta pekne volnobeh drzi a nejvetsi strom sem rezal asi 45 cm prumer tresen. Dulezity je,ze nerezu nic jinyho nez nejtvrdsi drevo coz je trnka,tresen,DUB,HABR.ale jinak rezu stromy v prumeru tech 25 cm vetsi ne. Ja myslim,ze to je tim,ze k tomu motoru patri jasne lista o 20 cm mensi tatko STIHLka ma stejny vykon 2,2 kw a ma 30 cm listu a retez tak o 3 mm uzssi. Seridit sem to do servisu dal,ale on mi tvrdil,ze nejde nastavit bohatost,ale jen volnobeh:D nechtel sem se hadat,ale ty sriuby tam jsou sam vis mas stejnou pilu to jseou vsechno stejny pily s jinyma nalepkama staci prohledat internet. Chcu se te jeste zeptat. mas taky problem s tim,ze retez je v ruznych mistech jinak naply? kdyz ho otacis po liste tak chvilku je krasne naply a pak asi 10 mc uplne volny a kdyz teda chci at je trosku rovnomerne naply tak musi logicky to jedno misto klast odpor jak svina. Rad bych to strelil tak za 1200 a zbavil se toho,ale lidi nejsou blby a vi,ze na AUKRU uz ceny padly pod 2 tis dokonce za 1600 myslim:D STIHLka stala 15 tis:D
ex fiat tipo 1,7 D 42 kw
ex fiat brava 1,6 - 76kw
chip 285 Nm +
LADAIII
Přispěvovatel

Příspěvek od LADAIII »

Tak tento jev jsem nezpozoroval, bud mas zkurvene kolecko v liste a nebo retezku. Ja mam spis problem s natahovanim retezu pro zmenu :) Takze i pokud by to nesedelo,tak za chvili neni problem. Ale zase jsem dal na radu a koupil retez Oregon a musim uznat ze to rezani bylo o tridu jinde a hlavne se tolik netupi, delaji to z nejakyho lepsiho materialu. Az pozdeji jsem se docetl ze je vhodne hodit novy retez na 2hod do horke olejove lazne, ze se tim zvysi jeho zivotnost. Pokud by to eliminovalo to natahovani,tak bych to udelal jeste dodatecne. Ten Oregon jsem do oleje taky nedaval a samozrejme se natahuje podstatne mene. Jinak dodavanej pilnik na retez co byl soucasti baleni poily se ztupil o ten jejich srackovej retez :) A nejvic me dostalo to, ze kdyz jsem ho chtel zlomit, ze ho hodim do plechovky s dalsim zelezem, ze se ohnul jako podkova :))))))))
sikin1987
Aktivista

Příspěvek od sikin1987 »

nemeli bychom to tady zasirat nekdo nas serve:D. Ja retez kupovat lepsi nebudu tyhle 2 dodelam totalne a pak kdyztak pokud pojed emotor koupim kratkou listu s novym retezem.
Z5 k tematu. zacal sem rozhazovat site na vyfrit. Hodne sem cetl na netu,ze firmy co ho vykupuji davaji max 3-6 kc za litr,ale to je fakt maximum.
Soused rikal, ze se mi zepta jednoho kuchare. moc sanci tomu nedavam, ale jasal bych:D teda dokud ten motor neposeru (wallbash)
Jeste sem to nezkusil smichat s tim benzinem. toho se nejak bojim dal bych tak litr benalu litr nafty a 3 litry oleje:D
ex fiat tipo 1,7 D 42 kw
ex fiat brava 1,6 - 76kw
chip 285 Nm +
Jarda S.
Aktivista

Příspěvek od Jarda S. »

já teda požívám tuhle http://www.leslovzahrada.cz/hejny/eshop ... OBNI-ODBER už čtyři roky jede bez problému (LOL)
jednou sem měl pučenou http://www.okolozahrady.cz/1018-motorov ... 72-xp.html a ta už je k nezastavení (wallbash)
Navara 2.5dci 126kw
Passat AVF 96kw
radekandy
Přispěvovatel

Příspěvek od radekandy »

Koukam že vaše debata se vyloženě týká tématu "Nejlevnější oleje v marketu" (offtopic)
AUDI A4 B8 3.0TDI
Pavel
Přispěvovatel

Příspěvek od Pavel »

radekandy píše:Koukam že vaše debata se vyloženě týká tématu "Nejlevnější oleje v marketu" (offtopic)

jj, lejou do pily vyfrit a pak není žádný levný olej v hypermarketech......
Jarda S.
Aktivista

Příspěvek od Jarda S. »

to bych do pily nenalil, stačí do auta (noteeth)
Navara 2.5dci 126kw
Passat AVF 96kw
Joakim
Sběrač informací

Příspěvek od Joakim »

Albert hypermarket slunečnice 25.90
Škoda Felicia 1.9D r. v. 2000
sikin1987
Aktivista

Příspěvek od sikin1987 »

Joakim píše:Albert hypermarket slunečnice 25.90
konecne zase neco pod 26,9:D:D
frknu tam a vemu si par flasek do batuzku:D
rikam si,ze jestli budou zdrazovat oleje jako nafta,tak by s evyplatilo kazdy mesic kupovat prubezne par flasek oleje do zasoby na horsi casy.
ex fiat tipo 1,7 D 42 kw
ex fiat brava 1,6 - 76kw
chip 285 Nm +
Jarda S.
Aktivista

Příspěvek od Jarda S. »

Globus České Budějovice 32.90 nafta (LOL)
Navara 2.5dci 126kw
Passat AVF 96kw
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“