110 KW ARL netáhne, syčivý zvuk

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Shorty.
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Příspěvek od Shorty. »

tak dneska sem si přivezl auto vykuchali katík, zaslepili EGR, auto jede líp nebo aspoň mi to příjde, syčení už není tak znatelný, ale pořád mi příjde, že ho slyším ne tak moc už. Technik říkal, že už neslyší nic špatného, že měli venku všechny hadice a kontrolovali je... Jinak jak zaslepili to EGR tak po ujetí pár metrů vyskočila hláška emise na dílnu, takže budu hledat jak omezit egr přes VAG
marena tdi
Aktivista

Příspěvek od marena tdi »

nez ho kuchat tak bych tam dal jen trubku a když ti zaslepili EGR se divim ze jim nedoslo ze vyzkoci chybova hlaska emise do dilny . tak tam za nema zajet at ti to diagnosticky vypnou.
Audi A3 Sportback 1.9 PD BXE 186 ps , sw TDI FUN , TSB 220 Turbosport , exhaust by Marena
EX- Octavia combi Tdi AGR 261 ps
Shorty.
Sběrač informací

Příspěvek od Shorty. »

no hned sem volal, a mechanik řekl, že bohužel teda tu záslepku bude muset vyndat... někde sem tu četl, že u těchto motoru to přes VAG jde max jen lehce omezit a že softem vypnout to jde jen nějak upravením řídící jednotky jo ?
Kornout
Aktivista

Příspěvek od Kornout »

Shorty. píše:tak dneska sem si přivezl auto vykuchali katík, zaslepili EGR, auto jede líp nebo aspoň mi to příjde, syčení už není tak znatelný, ale pořád mi příjde, že ho slyším ne tak moc už. Technik říkal, že už neslyší nic špatného, že měli venku všechny hadice a kontrolovali je... Jinak jak zaslepili to EGR tak po ujetí pár metrů vyskočila hláška emise na dílnu, takže budu hledat jak omezit egr přes VAG
asi dobrej servis, kurňa buď to funguje jak má, nebo je tam problém.
KTM 250 SX-F
bývalo i 265PS, 471 Nm on 1,9TDI :-/
Kupte si Mercedes, kupte si Audi, stejně všichni skončíte u BMW :-D
martinsidlo
Aktivista

Příspěvek od martinsidlo »

Shorty. píše:já chápu, že od stolu se to říká blbě :D ale už sem to měl u dvou mechaniků a ani jeden nic nezjistil mě už ztoho přeskočí... mít garáž tak si to rozeberu do mrtě sám a kouknu hadice, ale dělat to na ulici nemůžu.
Vím, že zkoušeli hadici zmáčknout a při sešlápnutí jí to normálně nafouklo prej... zase říkal, že je odmastili a za 14 dní se máms tavit, že pokud je někde prdlá tak bude od oleje... ale všiml sem si, že zespod egr ventilu jak jsou ty šrouby je lehce od oleje což mi řekl mechanik, že je normální dokud to nechčije z těch dírek...
To myslíš,že v garáži by jsi to našel ? Když ani nevíš, co hledat? Já osobně garáž nemám a dělám !!!
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
Shorty.
Sběrač informací

Příspěvek od Shorty. »

martinsidlo: možná bych to nenašel, ale aspoň bych si ho mohl nechat rozdělaný, když bydlíš v centru města skoro na náměstí dělej něco na autě .) měj přes noc sundanej nárazník atd :D
v garáži bych to zamkl a nechal rozdělaný na další den, ale to je trošku offtopic mimo mísu :D
martinsidlo
Aktivista

Tak to si opravdu sežen pořádný servis. Já opravuji skoro na Václavském náměstí v Praze.
Shorty.
Sběrač informací

Příspěvek od Shorty. »

tak pořád mi to nedalo, chyba zatím umizela upravil sem hodnotu ve vagu a smazal chybu. Někde sem sice četl, že se to musí u PD vymazat přepsáním v řj, ale někde sem četl, že někdo to stáhl ve vagu, smazal chybu a od tý doby už nic. Tak uvidíme.
Dnes mi to nedalo, sice už to konečně jede, ale příjde mi, že tam pořád není takovej záběr od těch 1600-2000ot./min jak by mělo tak sem si vzal vag a dal zkušebníjízdy podle návodu. Kdyby byl někdo hodný a mrknul na to, nevím kterej log je správnej tak sem udělal tři

jízda jedna: http://ulozto.cz/xUbkzXPv/log-01-003-010-011-csv

jízda dvě: http://ulozto.cz/x8GvafAq/new-csv

jízda tři: http://ulozto.cz/xex97dqP/newzpet-csv
Shorty.
Sběrač informací

Příspěvek od Shorty. »

UP: tak mi to dnes nedalo a na ulici sem se koukl zase jak to vypadá odpojil tu gumovou hadici u egr abych viděl líp na tu červenou dole od turba, protáhl sem tam ruku a co sem zjistil dá se lehce povytáhnout a zase zasunout to by asi nemělo co ? další věc když sem zapojoval tu hadici k egr zpět tak to stejný ?
martinsidlo
Aktivista

To jistě ne.Nedrží ti zámky na hadicích,buď strhané nebo jen povolené ty zajišťovací pérka.
Shorty.
Sběrač informací

Příspěvek od Shorty. »

martinsidlo: já si to myslel, teď sem volal do servisu kde mi to dělali a řekl o těch hadicíh a frajer, že je to normální, že tam sou tlaky jak se to anfukuje atd, že to problém nemůže bejt.
Takže je dost možný, že příčina je tato hadice že netěsní a díky tomu není takový tlak ?
marena tdi
Aktivista

neni lepsi demontovat spodni kryt a zajet do jiného servisu ? nechat jim to tam na jedno odpoledne at ti to poradne zkontrolujou . Udelaji test tesnosti atd...
když ti vymlatili katalizator tak ti ho dali do krabice ?
Audi A3 Sportback 1.9 PD BXE 186 ps , sw TDI FUN , TSB 220 Turbosport , exhaust by Marena
Shorty.
Sběrač informací

Příspěvek od Shorty. »

bohužel nějak přestávám silně věřit servisům, nic sem nedostal od nich. Je tu u nás jeden servis co se zabývá přímo jen koncernem tak sem přemýšlel dát to tam přinejhorším. Stím, že bych chtěl zkouknout těsnosti hadic atd myslíš ?
Zatím sem se domluvil s kamarádem že u něj na dílně mrknem na tu hadici od turba a tu druhou u egr.
marena tdi
Aktivista

a kolik si zaplatil za vysekani katalizatoru ? u ARL je velky kat a vnitrnosti se prodavaji za cca 2000 kc mozna i vic . je divne ze to co ti vymeni na aute ti nedaji .
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

kontaktuj tohoto člena, jistě ti pomůže
http://dieselpower.cz/forum/profile.php ... le&u=10743
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“