Dotaz-kat off

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Domecek
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od Domecek »

1,5 ps navíc a bude to smrdět jak avia A20. Efekt mi opravdu uniká. Líbí se mi když auto jede a to opravdu říznutím katu nedáš ty klučíku, to už pro 15 letech mezi autama trochu vím (rofl)
Pajda077
Přispěvovatel

Příspěvek od Pajda077 »

Domecek píše:1,5 ps navíc a bude to smrdět jak avia A20. Efekt mi opravdu uniká. Líbí se mi když auto jede a to opravdu říznutím katu nedáš ty klučíku, to už pro 15 letech mezi autama trochu vím (rofl)
jak se cistí intercoler?díky
Jarda S.
Aktivista

Příspěvek od Jarda S. »

jako každej chladič, vypereš chladící žebra, a vevnitř ho vyčistíš tak že to auto pořádně protáhneš
Navara 2.5dci 126kw
Passat AVF 96kw
ClooWn
Přispěvovatel

Příspěvek od ClooWn »

Demontáž KATu nemá na zvuk venku vůbec žádný vliv. Ovšem holý výfuk, čili rouru od motoru až na konec, bych určitě nedával. Rezonátor je třeba zachovat, protože krom jiného vyrovnává rozdíly tlaků v potrubí. A dlouhá roura na konec je taky blbost, protože rezonuje.

Čili pokud už bych se rozhodl pro úpravu potrubí, dal bych holou rouru pod celým autem a na konec rezonátor (střední hrnec).

Jinak na emisích bez KATu určitě projdeš i legálním způsobem. Měření emisí u vznětových motorů není měření emisí, nýbrž kouřivosti. Kouřivost katalyzátor neovlivňuje, ten pouze snižuje emise CO a HC (které nejsou vidět).

Taky nejsem zastáncem demontáže KATu. Vliv na změnu výkonu to má jen nepatrný, ve většině případů to řidič ani nepozná (na rozdíl třeba od pořádně vyčištěného intercooleru nebo sacího potrubí - tam to poznat je a hodně).
No nechci se hádat ale zrovna zvuk se demontáží změní protože bude více slyšet turbo z výfuku tím jsem si jistej a s tou trubkou nevím no protože co jsme četl tak všichni co to udělali tak se tou demoontáží problémů spíše zbavily než že by si je přidělali, každopádně ten rezonátor bych tam nechal ale aktuálně mě zajímá koncový tlumič protože zde na PD středový není takže po demontáži katu a montáži rezonátoru už to vlastně roura bude když se bude demontovat koncový tlumič....jinak na výkon to vliv nemá ale co jsem se dočetl tak zmizí turbodíra(zda to říkám správně) a turbo tahá víc od spodu :)
1,5 ps navíc a bude to smrdět jak avia A20. Efekt mi opravdu uniká. Líbí se mi když auto jede a to opravdu říznutím katu nedáš ty klučíku, to už pro 15 letech mezi autama trochu vím
O 1,5 PS navíc tady vůbec nejde :) líbí se mi jak někdo kdo je mechanik neví asi (vzhledem ktomu co píšeš) skoro nic o turbo dieselových motorech...takže když už ti tedy uniká efekt napíšu to ještě jednou aby jsi se něco dozvěděl-demontáží katalizátoru mizí tzv turbodíra tzn že turbo tahá více odspodu a výfukové plyny mají po demontíži volnou cestu a nic je nebrzí takže se rychleji vyprazdňuje motor....Jinak nevím co máš za auto ty ale můj Mk 4 jede dobře už od originálu ;) a ano klučík možná jsem se svými 20 lety oproti tobě ale zapomněl jsem že ty jsi se narodil s hromadou zkušeností že tu teďka chodíš po fóru a jen se do ostatních sereš a honíš si tu EGO...když absolutně nic neporadíš takže jak jsem už psal můžeš jít o témat dál...ještě by mě zajímalo co jsi měl za auto ve 20 letech ty :) asi nějakou pořádnou střelu ;) čágo a měj se

(pokud říkám kravinu tak mě někdo opravte-ty domečku fakt ne ;) )
VW Golf MkIV RV:99 1.9 TDI/PD 85kW AJM-EGR OFF
Domecek
Aktivista

Příspěvek od Domecek »

Baví mě srát se do klučíků jako jsi ty, kteří si vykuchají kat a myslí si, že teď už jsóu velký kluci proto, že jim píská turbo ve vejfuku. Znám to moc dobře, ježdí jich po silnici mraky, samej tunning karboflexkou nebo vrtačkou, ale aby jsi se zeptal jak udělat rozvody, nebo vyněnit destičky to ne e, protože to není důležitý. Duležitější je vykuchat kat, tak kuchej, až budeš mít trochu rozum tak napiš. Budu se těšit a hlavně hodně zdaru příští rok na STK ty klučíku jako bučíku ;)
lt.kubosh
Aktivista

Příspěvek od lt.kubosh »

Turbodíra... Já se tě nechci dotknout, ale to jezdíš rallye? Kdybys měl obtokový turbo, tak bych tu honbu za půlvteřinkou možná pochopil. Ale s maličkym VGT turbíčkem co máš? To sorry, to kurvíš tu planetu víc než je potřeba zbytečně.

Vždycky je něco za něco. Osobně DPF považuju za kurvítko, ale katalyzator fakt funguje a jsem proti odstranění. Myslím, že vykopání kvůli turbodíře je už jen krok k vypuštění vyjetýho oleje do kanalizace.
Dodge Challenger 6.4 V8
(Proč 6.4? Protože nedělaj 6.5!) :D
WHITE-CZ
Přispěvovatel

Příspěvek od WHITE-CZ »

Turbodíra ? (LOL) (LOL) a jak je hluboká ? (LOL) (LOL) (LOL)

Obrázek
BMW X5 E53 3.0D 135KW
Dr.Spiegel
Přispěvovatel

Příspěvek od Dr.Spiegel »

Chudákovi ještě neuschlo mlíko na bradě a už tu poučuje o turbodírách ( :D :D :D ) zkušené matadory s 20 letou praxí, to mě teda pose*. (rofl)
WHITE-CZ píše:Turbodíra ? (LOL) (LOL) a jak je hluboká ? (LOL) (LOL) (LOL)
Turbodíru mají "pracovnice" na E55. (LOL)
Berlingo 1.9D DJZ Bosch
lt.kubosh
Aktivista

Příspěvek od lt.kubosh »

Njn, prostě jedeš 60 na šestku, dáš plnej ceres, tak potřebuješ, aby to nafoukalo dva bary pod 0,1 sekundy.
Dodge Challenger 6.4 V8
WHITE-CZ
Přispěvovatel

Příspěvek od WHITE-CZ »

Aha to jsou ty turbo díry, už to chápu (LOL) (LOL) (LOL)
BMW X5 E53 3.0D 135KW
ClooWn
Přispěvovatel

Příspěvek od ClooWn »

Tak pánové pěkně jako šváby na pivo..jednotlivě odpovídat nebudu odpovím všem dohromady...

Když už je tu teda klučík jako já kterého, okej chápu neznáte, tak mě sere že mě soudíte podle ostatních...nejsem jako ostatní..Jsem tu abych se něco naučil a něco se dozvěděl a proto mě dosti mrzí že když přijdu já jako někdo mladý tak vy jako starší by jste měli mít větší rozum tím pádem a měli by jste mi říct udělej tohle a tohle a na tohle se vyser nebo to dělej takhle a takhle, a né že když přijdu třeba i s debilním dotazem tak se tu začnete smát a dělat ze mě uplnýho idiota...což mi od starších chlapů tedy zkušených matadorů s 20ti letou praxí jak tu někdo napsal přijde dosti ubohé navážet se do kluka který se o něco snaží ale okej vrátím se k tématu...Na autě opravdu žádnej tuzing ani nic podobného nemám a ptát se jak se dělají rozvody a destičky se ptát nemusím protože jsem to už dělal a umím to (i když si to teďka o mě nemyslíte...) a další věc..nerad bych aby vypadalo že vás tady poučuju jen prezentuju to co jsem se dočetl zde,na chipforu,VW clubu a škoda clubu....a všechny témata o demontáži tak všechny se shodujou v tom že má turbo lepší náběh..je možné že jsme špatně použil slovo turbodíra to přiznávám a možná proto tu ze mě teďka máte prdel :D..asi jsem si to zasloužil jak tak přemejšlím :D

Ale byl by tu někdo schopnej mi vypsat všechny pozitiva které to přinese a všechny negativa? a potom třeba až jeho vlastní názor abych si mohl sám udělat obrázek a né jen se tedy řídil podle toho co mi kde kdo nakecá? moc díky :)
lt.kubosh
Aktivista

Příspěvek od lt.kubosh »

Ok, s tím se dá pracovat.

-kat = o 90% vyšší emise CO. To je docela sviňárna, protože ten plyn není cítit, ale naváže se v krvi na hemoglobin a ten nedokáže transportovat kyslík. A ty se prakticky udusíš. Což tě "venku" nemusí zajímat, ale pokud to budem dělat všichni, tak nic moc. Pokud budeš stát v tunelu nebo podzemních garážích, tak to je horší.

Zaslepenej EGR zvyšuje NOx, což jsou kyselý deště, ale NOx u diesela se neměří myslím a když vidím jak funkční EGR ovlivňuje kouřivost, tak nevím co je horší - kyselý deště nebo dým.

Hluk subjektivní, ale pokud nepopojíždíš jenom 10 km mezi dýzama, tak na dovolenou tě to bude srát.

Proti tomu stavíme "pocit" reakce na plyn. Nikde jsem neviděl graf, že by někdo zkusil VAG kanál 11 s a bez katu.

Diesel nemá škrtící klapku jako benzín. (ok, nové nízkoemisní ekoračky jo) Turbodíra je hlavne u benzínu. Když přeřazuješ, tak sundáš nohu z plynu - zavřeš sací potrubí a turbo "tlačí proti zdi" a navíc nejsou spalné plyny, tak ho ani nic neroztáčí. Proto mají benzíny blowoff - ten protitlak, který nejde do válců si foukne a nezpomaluje turbo tolik.
Diesel saje furt co to dá, takže když přeřazuješ, tak trubo zpomalí víceméně nepatrně.
A, že mu chvíli trvá než se roztočí, když jedeš šolich? No bože, stejně ti trvá dýl než tam kopneš nižší kvalt.

U PD bych řešil tu chcíplotinu nad 3500ot. To je příšerný. Ale to stojí koruny.
Dodge Challenger 6.4 V8
Domecek
Aktivista

Příspěvek od Domecek »

pozitiva - 0
negativa - smrad jako za avii a21 které nežhaví ani ten jeden žhavič (LOL)
0rbb0
Sběrač informací

Příspěvek od 0rbb0 »

ja mam vykuchany vyfuk na ARL, tak som to kupil ale buduci tyzden idem davat cely novy vyfuk aj Katom a vsetkym, tak uvidime co to bude. Ja teda ovztdusie zasierat nechcem...
ClooWn
Přispěvovatel

Příspěvek od ClooWn »

Okej mnohokrát děkuji :) Akorát se zeptám i když možná blbě...EGR je v autě pro to aby snižovalo emise né? zaslepuje se jen pro to aby výfukové plyny neznečišťovali sání ne? A otevírá se pouze při ,,pomalejší jízdě,, ne?Protože když dáš motoru plnej plyn tak motor pracuje pouze s čistým vzduchem a EGR neotvírá...takže nechápu trvzení že EGR ovlivňuje kouřivost...mohl by jsi to ještě nějak rozvést prosím tě? Díky moc a doufám že tě moc nenervuju :D :D
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“