Benzin místo nafty
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Samozřejmě myslím CR , ne PD a jako ty jsem měl zato, že to je jen obdoba jako HDI, ale asi ty vstřiky budou citlivější. Jde o to, co tam odejde, zda mechanika nebo se zadřou trysky...roman1648 píše:to nevim co mysliš ted ? PD?
HDi je CR, možná tak rozdíl piezo/obyč ale jinak je to stejně jemná mechanika
nepropadat panice...
roman1648 píše:Nekdo kdo ma favo nebo škodylaka to spali😆
Ja sem na svojej š105 posledne 2roky jezdil na tieto zlevky očistil si sem tam len svíčky ale dýmilo to jak hovado
... ked som s tým išiel na emisie na STK tak na mńa kamoš/ prac.STK zdálky kričal nech vypnem tu dýmovnicu

jak byli v lete hice a byl dobre zehrity motor tak po vypnutí motoru to umelo ešte par krát odkýchnut už sem myslel že mi to naskočí na diesel

Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
Miso to víš. Doma mraky traktorů, stavebních strojů atd...Takže s naftou jsem vyrůstal.Po tom co naši prodali favorita bylo doma všecko na naftu,navíc staré vraky tak od nafty sem byl furt.No a felda co s ní včil jezdí manželka je šporhelt.Ta moc benálu v životě neviděla.A to co leju do pil a sekaček,k tomu radši ani nečuchám.
Jinak starší common rail asi ještě nejsou tak náchylné.Ale zvyšují se vstřikovací tlaky a tím asi i nutná přesnost jednotlivých součástí a tím je to asi náchylnější na zadření.Radši teď leju do všeho vif.Finančně mne to nezrujnuje a neublížím tím.
Jinak starší common rail asi ještě nejsou tak náchylné.Ale zvyšují se vstřikovací tlaky a tím asi i nutná přesnost jednotlivých součástí a tím je to asi náchylnější na zadření.Radši teď leju do všeho vif.Finančně mne to nezrujnuje a neublížím tím.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
FI HTP LPG 340 000km
Re: Benzin místo nafty
Ahoj Klubaci Prosím o radu a o pomoc . Jelikož sem blbec . Povedlo se mi natankovat 30 litrů benzínu do 10 litrů nafty . A vešel sem si jezdil až mi to umřelo. Zkoušel sem to ještě několikrát startovat , než sem zjistil příčinu. A teď vyměnil sem filtr , vyčerpal palivo z nádrže. Dolil 60 litrů vervy. Odsal z motoru a hadicek vše co šlo. Ale nic . Motor točí ale nechytne . Po vyndáni žhaviček a točení to krásně rozprašuje ale po zandáni to nastartuje a hned chcipne. A pak už nechytne . Vyměnili jsme tandemové čerpadlo a pořád stejný. Měřili jsme tlak ve valcich a dobrý. Nevíte prosím co s tím ?! Dekuju
No jestli to je u Tatry tak to chytne neboj...
Bora 1.9 TDI 85KW 6q,čip, AJM--minulost
Rapid 1.6 TDI 85 kw
Audi Q5 125KW 6q manual
Scala 1.6 Tdi 85kw rv22
Rapid 1.6 TDI 85 kw
Audi Q5 125KW 6q manual
Scala 1.6 Tdi 85kw rv22
Žhaviče sú funkčné?
Skúsiť príslušný VIF a kľudne v niekoľkonásobnej koncentrácii.
Napovedať by mohla aj diagnostika.
Skúsiť príslušný VIF a kľudne v niekoľkonásobnej koncentrácii.
Napovedať by mohla aj diagnostika.
1.9 JTD 85kW (2x), predpísané oleje + Metabond
Chce to napsat co je to za stroj no, to je základ ale pokud píše že tandem předpokládám nějaké PD
Já toto jednou řešil na BXE kdy kámoš vzal do prázdné plnou benzínu a jel až to zdechlo, od tý doby to auto prostě blbě startovalo, vyřešila to až výměna vstřiků...,bohužel to bylo v době kdy to auto bylo skoro nové a sehnat vstřiky nebylo jak dnes..
Já toto jednou řešil na BXE kdy kámoš vzal do prázdné plnou benzínu a jel až to zdechlo, od tý doby to auto prostě blbě startovalo, vyřešila to až výměna vstřiků...,bohužel to bylo v době kdy to auto bylo skoro nové a sehnat vstřiky nebylo jak dnes..
Ahoj VW Sharan 2.0 TDI BRT 2006 . VAG žádné chyby neukazuje. Točí a točí pak drobet škytne a zas nic .
Teraz možno napíšem hlúposť, no na inom motore a v inom aute (dvoch za tie roky) sa mi prihodilo - najprv to štartovalo čoraz horšie až potom vôbec, iba na "štarovací sprej" - príčinou bol vadný DRV ventil po natankovaní mizerného paliva - prerazilo tie gumičky v ňom.
1.9 JTD 85kW (2x), predpísané oleje + Metabond
Co je drv ventil a kde je prosím 
Na pd není. Zkus jestli to ďafne na sprej. Myslím že tam máš ješte trochu benzínu, nebo vzduch. PD tuto záměnu vetsinou přežily. A nebo pak už jen vytahat vstřiky a nechat zkontrolovat.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
FI HTP LPG 340 000km
-
- Aktivista
naposledy jsem měl asi stejný poměr a umřelo to cca 12 km možná víc, borec odborník řekl všecko v piči oprava 70.000 kč, smontoval jsem palivovou soustavu dal nový filtr a hned to jelo, přidávám do nafty trochu M2T, jednou mi to taky podrbkávalo jako chytit zdechlo, lanostarter a motor se probudil, nebo před měsícem nová fábka 1,2 tsi inženýr architekt tam nacamral 10 l benzinu skoro do prázdné nádrže, jak to dokázal sám nechápu protože naftová pistole tam nejde strčit, ale studovaný člověk s tituly to dokáže, vypálil jsem švajcem svíčky, zapl čerpadlo vypustil naftu nalil benál zapl čerpadlo a pak jsem nastartoval a vše ok