Osvětlení dílny LED zářivkami

zcela mimo automobilovou tématiku

Moderátoři: šulda, Moderátoři

WOB
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od WOB »

před 15ti lety jsem to dělal doma, to ještě LEDky super svítivé bílé byly v dodání jen lehce do modrofialova a jedna stála 4,5Kč. Vzal jsem normální polykarbonát dvoukomorovej, a vřízl z něj pouze jeden proužek, dovnitř jsem strčil onu LEDku (byla to ta placatá autoLED) a po 10cm jsem je zpájel a pomaličku vtahoval dovnitř. Zboku pak zalepil transparentním silikonem a ze strany kde jsem chtěl "mlžné" světlo stačilo šmirglem zbrousit.

Dával jsem to doma do předsíně, do obýváku, pak jsem udělal menší pro nasvícení prostoru pod nohama v autě, a samo přišlo i na podsvícení auta.

Jo to byly ty studentský léta, dneska ten pásek nevím jestli by teplotně vydržel ale stálo by to za pokus. ;)
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Je to všechno jen jako, oslňuje to, bliká to ať odborníci tvrdí, co chtějí. Tohle je dobré tak před vchod u vily, kdy se to rozsvítí, když se něco pohne nebo někdo zazvoní...A hned to zhasne..A světlo bez tepla? Já v malém kamrdlíku mám halogenku a za chvilku tam mám teplo..., jen při pohledu na studené světlo , by mě mrazilo. Studené světlo je jako polochladná ženská...A ta aspoň zahřeje.. :)
nepropadat panice...
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

nebulus píše:Všetko bliká, hlavne klasická žiarovka. Preto nás už za komančov učili, že pri sústruhu treba mať v okolí dva druhy osvetlenia.
Vlakno ziarovky vsak ma zotrvacnost, takze prakticky neblika.

V dielni mam iba neony s elektronickym starterom a no problem.
Odpovědět

Zpět na „Diskuze - MIMO mísu“