Opel Astra G jede na 3 válce!!!
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Opel Astra G jede na 3 válce!!!
Když vyměníš sedla v hlavě tak ventily můžou být starý nebo nový orig. ale jak je zafrézuješ tak ventily zapadnou,přiblížej se k vačce ještě víc a jsou problémy.
Proto v Opelu vždy dávali sedla,příbuznej dělal šéfa Opel Auto Tepas.
A tyhle abnormální,kratší ventily začalo Kelly a ostatní prodávat tak před 3 roky? Proč asi ???
Fakt máš potom klid,já musel znova rozdělat hlavu,dát je zkrátit, protože se znova podpalovaly. Když je motor ok a tlak oleje dostatečný,natlakovaný hydroštel to nepustí a nedovřou se.
Proto v Opelu vždy dávali sedla,příbuznej dělal šéfa Opel Auto Tepas.
A tyhle abnormální,kratší ventily začalo Kelly a ostatní prodávat tak před 3 roky? Proč asi ???
Fakt máš potom klid,já musel znova rozdělat hlavu,dát je zkrátit, protože se znova podpalovaly. Když je motor ok a tlak oleje dostatečný,natlakovaný hydroštel to nepustí a nedovřou se.
Nemám problémy vyměnili se sedla,ventily,vodítka a auta jezdej nejstarší repasovany X18XE1 najelo 260 000km než auto bylo po návštěvě motorkare KO pak mi 3 roky ležel a ted po vyčištění hlavy zalapovani jezdí hlava na jiném motoru cca 20tis a dal pohoda.
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
Jojo, to máš pravdu ale píšeš ,že si měnil sedla.To právě myslím,když dáš nové sedla tak je to ok,ale jak necháš starý sedla a ještě je zafrezuješ tak orig. ventil je už delší o to zafrezování+zaklepání.Stalo se to ještě na jinym autě, už nevím značku.hansdob píše:Nemám problémy vyměnili se sedla,ventily,vodítka a auta jezdej nejstarší repasovany X18XE1 najelo 260 000km než auto bylo po návštěvě motorkare KO pak mi 3 roky ležel a ted po vyčištění hlavy zalapovani jezdí hlava na jiném motoru cca 20tis a dal pohoda.
Ale nechtěl jsem ti nějak radit nebo dělat chytrýho,jen se podělit o svou zkušenost.Protože se pořád řeší jak se lidem zadírají vodítka, měněj lišty ale příčinu nikdo nedomyslí.
Něco na tom bude, vždy je dobré měřit délku ventilu nad vodítkem, je na to údajně i tabulka možného rozsahu..Kolikrát mi bylo dívné, že se ventil podpálil, dal se nový , jeho hydro jsem dal schválně vedle , ale vždy poté bylo vše v pořádku...Takže jsem nevěděl, proč se to stalo..Ale je pravda že jsem tehdy délku moc neřešil v domnění, že hydro drobné odchylky podchytí...Ale opravdu to chce vačku několikrát protočit , nechat nějakou dobu v klidu a pak ventily zalít..Samozřejmě když benzin proteče je průser, na autě se nic nesrovná...
A mimochodem, než bych všechna sedla měnil, tak radši ventil vzadu líznu..
A mimochodem, než bych všechna sedla měnil, tak radši ventil vzadu líznu..
nepropadat panice...
No to si asi měljericho-3 píše:No jo, tak jsem měl asi vždy štěstí..

45st hrana sedla má být cca 1-1,2mm široká aby ventil těsnil ale nepřivíral bordel a když je zaklepanej nebo moc zabroušenej tak je hrana klidně 2mm a víc. To je jen otázka času,kdy se udělá ta cestička co je o ní psáno výše.
A líznout ventil zezhora (utočit na soustruhu,obrousit) jsem už psal.
Na své Astřa jsem to kdysi udělal stopkovou bruskou+magnet bez sundání hlavy jen demnotáž vaček a hydroštelů.Okamžitě to pomohlo a měl jsem jasno,že hydroštel se už víc nezmáčkne a podfukujou ventily.Jezdí to dodnes.