Opel Astra G jede na 3 válce!!!

Moderátoři: šulda, Moderátoři

hansdob
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od hansdob »

se vším souhlasím ale nikdy jsem nedával kratší ventily a motory mi jezdí (ty které jsem dělal) a to těch X16XEL X18XE1 bylo
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
jinuna
Nováček
Odpovědi: 0

Opel Astra G jede na 3 válce!!!

Příspěvek od jinuna »

Když vyměníš sedla v hlavě tak ventily můžou být starý nebo nový orig. ale jak je zafrézuješ tak ventily zapadnou,přiblížej se k vačce ještě víc a jsou problémy.
Proto v Opelu vždy dávali sedla,příbuznej dělal šéfa Opel Auto Tepas.
A tyhle abnormální,kratší ventily začalo Kelly a ostatní prodávat tak před 3 roky? Proč asi ???
Fakt máš potom klid,já musel znova rozdělat hlavu,dát je zkrátit, protože se znova podpalovaly. Když je motor ok a tlak oleje dostatečný,natlakovaný hydroštel to nepustí a nedovřou se.
hansdob
Aktivista

Příspěvek od hansdob »

Nemám problémy vyměnili se sedla,ventily,vodítka a auta jezdej nejstarší repasovany X18XE1 najelo 260 000km než auto bylo po návštěvě motorkare KO pak mi 3 roky ležel a ted po vyčištění hlavy zalapovani jezdí hlava na jiném motoru cca 20tis a dal pohoda.
jinuna
Nováček

Příspěvek od jinuna »

hansdob píše:Nemám problémy vyměnili se sedla,ventily,vodítka a auta jezdej nejstarší repasovany X18XE1 najelo 260 000km než auto bylo po návštěvě motorkare KO pak mi 3 roky ležel a ted po vyčištění hlavy zalapovani jezdí hlava na jiném motoru cca 20tis a dal pohoda.
Jojo, to máš pravdu ale píšeš ,že si měnil sedla.To právě myslím,když dáš nové sedla tak je to ok,ale jak necháš starý sedla a ještě je zafrezuješ tak orig. ventil je už delší o to zafrezování+zaklepání.Stalo se to ještě na jinym autě, už nevím značku.
Ale nechtěl jsem ti nějak radit nebo dělat chytrýho,jen se podělit o svou zkušenost.Protože se pořád řeší jak se lidem zadírají vodítka, měněj lišty ale příčinu nikdo nedomyslí.
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Něco na tom bude, vždy je dobré měřit délku ventilu nad vodítkem, je na to údajně i tabulka možného rozsahu..Kolikrát mi bylo dívné, že se ventil podpálil, dal se nový , jeho hydro jsem dal schválně vedle , ale vždy poté bylo vše v pořádku...Takže jsem nevěděl, proč se to stalo..Ale je pravda že jsem tehdy délku moc neřešil v domnění, že hydro drobné odchylky podchytí...Ale opravdu to chce vačku několikrát protočit , nechat nějakou dobu v klidu a pak ventily zalít..Samozřejmě když benzin proteče je průser, na autě se nic nesrovná...
A mimochodem, než bych všechna sedla měnil, tak radši ventil vzadu líznu..
nepropadat panice...
hansdob
Aktivista

Příspěvek od hansdob »

ono na těch zapálenejch :D :D oplech věšinou nezbývá moc možností takže vyměna sedel je pak dobrá varianta
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

A co tomu sedlu je? Je jen očouzené a u nového ventilu stačí jen dvakrát zatočit s ventilem a jemnou pastou a je vše o.k. To podpálení ventilu nemá na triku přeci sedlo, ne?
nepropadat panice...
hansdob
Aktivista

Příspěvek od hansdob »

Jelikož u tech motoru X16xel a x18xe1 to byl běžnější problém ( origo asi měkký ) tak se vypálila jakoby cesticka v sedle
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

No jo, tak jsem měl asi vždy štěstí.. :)
nepropadat panice...
jinuna
Nováček

Příspěvek od jinuna »

jericho-3 píše:No jo, tak jsem měl asi vždy štěstí.. :)
No to si asi měl :-)
45st hrana sedla má být cca 1-1,2mm široká aby ventil těsnil ale nepřivíral bordel a když je zaklepanej nebo moc zabroušenej tak je hrana klidně 2mm a víc. To je jen otázka času,kdy se udělá ta cestička co je o ní psáno výše.
A líznout ventil zezhora (utočit na soustruhu,obrousit) jsem už psal.
Na své Astřa jsem to kdysi udělal stopkovou bruskou+magnet bez sundání hlavy jen demnotáž vaček a hydroštelů.Okamžitě to pomohlo a měl jsem jasno,že hydroštel se už víc nezmáčkne a podfukujou ventily.Jezdí to dodnes.
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

No ono na to přijdeš, když vyndáš upálený ventil a když dáš nový, tak po zabroušení krásně vidíš, jak a na jaké ploše těsní..Pokud by člověk viděl širokou stopu , hned by to zarazilo..
nepropadat panice...
Odpovědět

Zpět na „Opel“