cena za práci + materiál - rozvody O1 ALH

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
slovacek.milos
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od slovacek.milos »

DOLPH píše:rozvody pod 2litry ani náhodou.
materiál jedině ode mně,jinak odchod.

ale dělám to jak se to dělat má-vačkové kolo dolů,aretace atd....
čárky,nebo polovičatá práce neexistuje!
v případě problému bez keců uznávám záruky.

píšu to pro ty,kteří mají pocit,že jsou divní,když chtějí za práci peníze.
u mě čárky vždy

a ted napiš jaké jsi měl reklameca u koho jsi reklamoval a čísla reklamace :? :? :? :?
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Jo, koníčkáři jsou největší konkurence, pokud to někdo dělá s tím, že má za sebou peřinu stálého zaměstnání, nelze nic říci. Ale za 800 kč se měnil řetěz na Š 100..Je to dost práce a určitě zodpovědnost, třeba v tom, že jsou někdy vytrhané závity na držáku motoru/zákazník se ptá, proč jste to kupoval, vždyť tomu nic nebylo,/ nebo přetažený šteft, který když se nemění, může být průser..Kdysi jsem dělal jakékoliv rozvody rád, dnes už mě to nebaví, abych celé dopoledne odstrojoval a odpoledne montoval, mě pěkně sere. Ale jak čas postupuje, respekt k rozvodům klesá a pouští se do toho, kdo má ruce a nohy..Nemusí to znamenat automaticky průser, ale když se stane, odvolání není...jen vztek...Samozřejmě cena se odvíjí od druhu servisu, člověka a "trhem" .Jsou lidé, kteří objíždí mechány a poptávají se, za kolik. nejlevnější rozvody na trhu mají v kufru..Dá se to poznat a je dobré říci řachu za práci , ať jde do háje...Mám stejný názor jako DOLPH- pokud máš problém , pokračuj v cestě/zákazníku/. Není nad čistý stůl.. :)
nepropadat panice...
DOLPH
Aktivista

Příspěvek od DOLPH »

slovacek.milos píše:
DOLPH píše:rozvody pod 2litry ani náhodou.
materiál jedině ode mně,jinak odchod.

ale dělám to jak se to dělat má-vačkové kolo dolů,aretace atd....
čárky,nebo polovičatá práce neexistuje!

píšu to pro ty,kteří mají pocit,že jsou divní,když chtějí za práci peníze.
u mě čárky vždy

a ted napiš jaké jsi měl reklameca u koho jsi reklamoval a čísla reklamace :? :? :? :?

co se týká rozvodů jsem naštěstí nikdy žádné reklamace neměl.myslel jsem to obecně,čepy,ložiska a pod jsem už reklamoval vícekrát...

PS:jak čísla,u koho...??to jako od koho nakupuju,číslo vadného dílu,číslo reklamačního protokolu,nebo co??? (rofl)
OCT II,2.0 TDi,103KW-BMM
167k/395nm -na pohodu,TDi Fun
dawo
Přispěvovatel

Příspěvek od dawo »

Za 2000 je práce celkem ok. Ale v mé dolině se hodně setkávám s tím, že si někdo řekne 2000 za práci a 8000 za materiál, protože bere z autokelly (které je dost drahé), kde má svoji slevu 30%, ale zákazníkovi samozřejmě napálí plnou. Proč neřekne rovnou za práci víc a nenakoupí matroš za normální cenu a schovává se za kupní cenu na příklad toho autokelly?
Tuším odpověď, že jde o daně nebo né? :? :roll:
OI 1.9 TDI AHF
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Ale dawo, ty si pleteš pojmy s dojmy, co pořád máte z nějakou slevou? SLEVU MÁ MECHANIK A MUSEL KVŮLI TOMU DODAT ŽIVNOSTENSKÝ LIST a že je v tom bordel a slevu dostává každej Lojza vykloubenej je věc druhá. Že to dostávají i zaměstnanci a kradou díly ve firmách, je věc třetí...Do mojí slevy nikomu nic není, já taky v hospodě nenapadám výčepního, ať mi prodá pivo, za nákupku..Nehledě na to, že sleva není na všechno a já vůbec nevím, jaká bude a zjistím to až při placení, které proběhne až poté, co auto je opraveno a odzkoušeno, protože když to zaplatím a chci součástku vyměnit, vykouří mne v čibuku...A že jsou zákazníci, kteří chtějí slevu taky/oni čecháčci chtějí vždy všechno co má druhý/ je mi fuk..Považuji to za duševní nedopatření a za drzost..Když někdo chce slevu, může začít podnikat. Pokud si myslí, že někde pod peřinou v podniku mne bude upozorňovat na nějakou slevu, kopnu jej doprdele...
nepropadat panice...
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

taková je doba no, každej druhej má sježděný e-shopy jak kuna ať jsou to díly,pneu,oleje cokoliv, chytrej jak delfín
udělám i z přivezených věcí, ale vemu si za práci prostě víc, ať si o tom myslí co chce kdo chce,přirozená marže na dílech prostě patří k věci a to odjakživa
pokud by někdo chtěl polemizovat o ceně že v příručce jsou na rozvody 3 normohodiny a jak to že chci 2000 ( skoro 700 na hodinu ), ukážu mu dveře
vždyť se to řeší pořád, potřebuješ to mít kde dělat,čím to dělat, posvítit si,zatopit si,zlikvidovat šrot,olej,filtry,bordel... za výsledek neseš odpovědnost TY v prvním kole, ne internetovej překupník dílů
amater
Aktivista

Příspěvek od amater »

No konecne sme sa dostali do reality... Zlavy nam beru eshopy pretoze kazdy si pozrie na internete v podstate moju nakupnu cenu... Akurat ze servis predsa nemoze nakupovat v eshope.... Potrebujes podporu dodavatela atd... My to mame vyriesene tak ze ak si zakaznik donesie diel, davam +20%na robotu. Samozrejme zo musi byt diel v kvalite ktrou akceptujeme. Inak zakaznikovi nedavam diely za pultove ceny dodavatela ale na eshopy sa aj tak nechytame....
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

amater píše:No konecne sme sa dostali do reality... Zlavy nam beru eshopy pretoze kazdy si pozrie na internete v podstate moju nakupnu cenu... Akurat ze servis predsa nemoze nakupovat v eshope.... Potrebujes podporu dodavatela atd... My to mame vyriesene tak ze ak si zakaznik donesie diel, davam +20%na robotu. Samozrejme zo musi byt diel v kvalite ktrou akceptujeme. Inak zakaznikovi nedavam diely za pultove ceny dodavatela ale na eshopy sa aj tak nechytame....
souhlas, tak to tak nějak provozujeme
nejvíc mě dojmou lidi když si donesou sjetinu cen pneu z netu a chcou to ještě levněji...nemůžu sloužit, kupte si je sami,pak to můžeme přezout...ale to se jim zase nechce, musí to zaplatit hned a co když ještě vlastně přezouvat nechci? no jo, ale co když skončí ta AKCE...do prdele, co teď (rofl) (rofl) , přece na mě nevydělají 300 na pneumatikách, beztak to někde kupují za 500 (wallbash)
DOLPH
Aktivista

Příspěvek od DOLPH »

taky přidám svou trošku do mlýna.....

z donesených dílů už prostě nedělám a tečka!
nejde nutně jen o ty peníze z marže...,x krát se mi stalo,že si člověk domluví termín,naplánuje práci ,rozebere auto a jééééé,ono to nepasuje,no jo,tam jsou dva druhy...,to mi neřekli....

a je den v prdeli
(wallbash)

další problém reklamace-dodavatel ND pošle zákazníka doprdele s tím,že špatná montáž,já pošlu zákazníka doprdele,že namontované to bylo jak má...,problém je,když je zákazník natolik idiot,že se to začne řešit soudně.že soudy u nás fungují podle toho,kdo má lepšího právníka/znalce vysvětlovat snad nemusím.

práce mám dost,buď udělám práci tak ať se za ní nemusím stydět a nechám si to samozřejmě i zaplatit a nebo to dělat nebudu.to je pořád menší zlo.

v žádném případě nechci zákazníka natahovat-autorizák je stále mnohem dražší,ale dělat za pytlík hrušek jako to dělají garážníci co neplatí daně,revize a pod. a prodávat za internetovky nebudu.
OCT II,2.0 TDi,103KW-BMM
167k/395nm -na pohodu,TDi Fun
Jelito
Přispěvovatel

Příspěvek od Jelito »

amater píše:No konecne sme sa dostali do reality... Zlavy nam beru eshopy pretoze kazdy si pozrie na internete v podstate moju nakupnu cenu... Akurat ze servis predsa nemoze nakupovat v eshope.... Potrebujes podporu dodavatela atd... My to mame vyriesene tak ze ak si zakaznik donesie diel, davam +20%na robotu. Samozrejme zo musi byt diel v kvalite ktrou akceptujeme. Inak zakaznikovi nedavam diely za pultove ceny dodavatela ale na eshopy sa aj tak nechytame....
A já si myslím že právě vy to děláte nejlíp, protože jdete cestou kompromisu. Rozumný zákazník podle mě nemá problém zaplatit slušně za práci a nechat si od vás objednat díl pokud bude cena mírně vyšší než třeba v eschopu, protože se vyhne zmatkům typu- nepasující díl apod. Prostě i tohle riziko nechá na mechanikovi. Na druhou stranu pokud si mechanik nechá velmi slušně zaplatit a ještě napálí cenu dílu jak kdyby ho šel kupovat do nejdražší prodejny běžný zákazník tak se pak nemůže divit, že uslyší sbohem a dotyčný jde hledat o dům dál.
Stejně jako mechanik musí z něčeho žít, tak stejně tak zákazník ty peníze nesere… Nakonec trh si to přebere sám , poptávku vykrije nabídka
Vw caddy 1,9 Tdi 77 kw BLS 06
Felipe
Přispěvovatel

Příspěvek od Felipe »

Tak ty cifry co tu padli jsou ...no jak to říci...přes čáru?
V Š.A. servisu to dělají laciněji - a ty mají opravdu náklady než hromada garážmistrů. TVL jak si někdo může říci 8klacků za takovej výsměch, ano chápu je to zodpovědnost a z hnojit se může vždy něco.... ale mít cenovou politiku horší než má autorizák. :roll:
UchoTD
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od UchoTD »

a kde si zobral ceny autorizaku? rád by som si pozrel cenník, 30€ NH,pribiju 4NH vymena rozvodu 120€+ origo material,nejaka voda atď..a sme kde sme.
Mitsubishi Lancer EVO VIII 366kw 670NM
Mitsubishi Lancer EVO IV 242kw
Mitsubishi Outlander 2.2DID
Mitsubishi SpaceStar 1.3MPI
VW T5 lift T6 140kw
Škoda Superb 2.0TDI 4x4
Felipe
Přispěvovatel

Příspěvek od Felipe »

UchoTD píše:a kde si zobral ceny autorizaku? rád by som si pozrel cenník, 30€ NH,pribiju 4NH vymena rozvodu 120€+ origo material,nejaka voda atď..a sme kde sme.
Hele úplně v pohodě jsem zvedl telefon a zavolal na salon tady u nás v dědině (a povídám Ahoj Máro...potřeboval bych... a on na to o.k přivez to a předběžně cena bez oseru ber jako zakopanej problém je 6700,- s dokladem!!!).
Před 3ma měsíci jsem jim dovezl Vochcávku se špatným čerpadle (čerpadlo jsem měl doma), tak jsem si ho dodal a rozvody měli cca 1500km - tak výměna čerpadla stála 1000kč ale bez d....
amater
Aktivista

Příspěvek od amater »

Super, tak mas autorizak v dedine a ma dobre ceny... Klobuk dole... Ja si stojim za svojimi cenami aj za robotou a najlepsie viem aku mam reziu, kolko ma stoja vselijake revizie a bezpecak a podobne... A ked mi bude chciet niekto vysvetlit ako som zarobil, budem rad.... Pretoze mne to stale vychadza ze robime co nas bavi a zijeme normalne ako ludia, a navyse nezostane ani cent.... Takze svedomie ciste....
UchoTD
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od UchoTD »

6700kč=247€.
U nas v autorizakoch taka cena nehrozi.
Mitsubishi Lancer EVO VIII 366kw 670NM
Mitsubishi Lancer EVO IV 242kw
Mitsubishi Outlander 2.2DID
Mitsubishi SpaceStar 1.3MPI
VW T5 lift T6 140kw