Jake tesneni o1
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
slovacek.milos
- Aktivista
Je to zajímavé , mne zase moc často earling nedovezli, moc tohle neřeším, ono je to často také podvědomé odsouzení..Oprava se často nepovedla z určitých příčin, kdy nebyla dodržena technologická kázeň a řekne, tohle těsnění je k ničemu. Ještě nedávno jsem viděl borce, jak těsnění olejuje, utáhne půlku , že to dodělá zítra, blok nezkontroluje, zda není prohnutý apod..Sám jsem "vlastní "chybou vinil těsnění/dělali jsme to dva/, takže objektivně posoudit kvalitu jde obtížně..Hlavně aby bylo správně vysoké a při posazování hlavy nebylo kleplé.. 
nepropadat panice...
-
slovacek.milos
- Aktivista
[quote="jericho-3"]Ještě nedávno jsem viděl borce, jak těsnění olejuje, utáhne půlku , že to dodělá zítra,
já osobně utahuju třeba ve dvě, ve čtyři a pak třeba ráno a v deset, věřím na vzduch
o tom oleji to jsem slyšel že prej se těsnění musí hodit do oleje že prej se připeče a drží, to by mě zajímalo jestli to někdo viděl nebo slyšel, prej to staří mecháni dělali běžně i v cizině se to tak prej dělá
já osobně utahuju třeba ve dvě, ve čtyři a pak třeba ráno a v deset, věřím na vzduch
o tom oleji to jsem slyšel že prej se těsnění musí hodit do oleje že prej se připeče a drží, to by mě zajímalo jestli to někdo viděl nebo slyšel, prej to staří mecháni dělali běžně i v cizině se to tak prej dělá
slovacek.milos píše:Ty utahuješ hlavu vzduchem? To je přece ten nejdůležitější úkon, který děláš , když montuješ hlavu a musí se dělat s největší pečlivostí a zodpovědností..To jsem z toho blázen...A to co dělali staří mecháni v cizině bylo za krále klacka, blok musí být odmaštěný a perfektně suchý, stejně jako hlava, namontují se montážní kolíky /pokud to jde/ a těsnění se vyndá ze špecky těsně před montáží , nandá na blok a nandá se hlava. A pak se postupně utahuje podle foršriftu, čeká se tam, kde se má a vše se dělá ručně, aby byl cit. A dotažení hlavy se nepřerušuje, dokud není "obřad " dokončen. Pokud se přeruší, je vše špatně, protože poté neodpovídají požadované momenty..Samozřejmě "záleží jak leží" a co je to za motor, u některého člověk nepotřebuje ani návod, ale když to člověk ojebe, jak může vědět, v čem je poté chyba, když se něco vyvrbí? Právě ta suchost je důležitá a proto u neoplechovaného těsnění se pozná, že dobře drželo, když se musí staré "oškrabávat" nebo postříkat přípravkem na uvolnění, aby se nepoškrábal hliník..jericho-3 píše:Ještě nedávno jsem viděl borce, jak těsnění olejuje, utáhne půlku , že to dodělá zítra,
nepropadat panice...
-
slovacek.milos
- Aktivista
jericho-3 píše:slovacek.milos píše:Ty utahuješ hlavu vzduchem? néééé jakože vzduch v těsnění který tam vlastně uvězníš, máš i hlavy které musíš povolit a pak znova utahuješjericho-3 píše:Ještě nedávno jsem viděl borce, jak těsnění olejuje, utáhne půlku , že to dodělá zítra,
-
Jarda S.
- Aktivista
těsnění se máčelo dřív když to vyráběli z hadruslovacek.milos píše:
dnešnímu těsnění to nic nedá- olej nenasaje Navara 2.5dci 126kw
Passat AVF 96kw
Passat AVF 96kw
-
slovacek.milos
- Aktivista
Jarda S. píše:já si to právě ani moc nepamatuju z hadru, třeba na askonu 1,6 to jsem to těsnění nesl jak dvě kila banánů, pomerančů a pepsikoly, a ponořit ho do olejeslovacek.milos píše:
okdyž to vyráběli z hadrudnešnímu těsnění to nic nedá- olej nenasaje
![]()
zetory byly plechové,
já měl napáleno vělké množství kořky, přijel borec škrabka a berlínská modř a srovnal vše na tisíciny při větším požití možná jen na setinyale fachčilo to, byly to krásná leta
-
slovacek.milos
- Aktivista