Tlumice KRAFT automotive

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Marek77
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od Marek77 »

Sachs loni v testech totálně propadl.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
mirek999
Přispěvovatel

Příspěvek od mirek999 »

Na O2 combi mám KYB a spokojenost. Je fakt ten, že jsou tvrdší, ale auto pěkně sedí a není to takové rozevláté. Dal bych znova.
Toledo 1L, 1Z. Octavia 1Z, BSE. Caravelle T4, ABL.
Ajbi
Přispěvovatel

Příspěvek od Ajbi »

Vyzkouším tedy Kayaba. O testech Sachc jsem také četl a totální propadák v nezávislém testu. Spíše tragické. Hodně mě to zaskočilo. Jestli šla kvalita tak razantně dolů.
NOVON
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od NOVON »

patrik.kloucek píše:
Marek77 píše:KYB mi připadají strašně tvrdý. Mám teď auto jako žentour. A i na Galaxy tomu tak bylo. Proti tomu jsou Meyle mnohem komfortnější.
no meyle tu v autorozvodech maji taky. Kdysi jsem koupil ulozeni prednich ramen meyle HD a ani ne po 2n letech byly piopraskany. Tak me to zklamalo.Ted me to ceka znova resim co tam dat.
Ty tlumice meyle vyrabí nebo je to prebal?
Nechce se mi kupovat nic drahyho ptze mam v planu auto letos nebo max za rok prodat. Tak hledam neco aby to tu dobu vydrzelo a zas aby se s tim dalo jezdit a neplavalo to po silnici jak uhoř.
Meyle nevyrábí nic,z 90 % je to přebal a zbylých 10 % si nechává vyrábět dle svých požadavků.
VW Touran 1.6 MPI BSE 75 kw,LPG
Octavia 2 Combi 1.6 MPI BSE 75kw
NOVON
Aktivista
Odpovědi: 1

Re: Tlumice KRAFT automotive

Příspěvek od NOVON »

patrik.kloucek píše:zdar kluci, zkousel jste tlumice od tyhle znacky?Mate nejakou zkusenost ? diky za info.
Montoval jsem a fungují jako každé jiné nové přebaly.Ovšem jak dlouho to nevím :-)
VW Touran 1.6 MPI BSE 75 kw,LPG
Octavia 2 Combi 1.6 MPI BSE 75kw
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Ajbi píše:Vyzkouším tedy Kayaba. O testech Sachc jsem také četl a totální propadák v nezávislém testu. Spíše tragické. Hodně mě to zaskočilo. Jestli šla kvalita tak razantně dolů.
Pokud chceš měkčí tak určitě ne Kayaba, proto jsem psal Sachs, ohledně toho jestli propadák, upřímě na tyhle různé testy nějak nedám.

Zejména ne když vidím na fotce odborníka pana Vaculíka který dává za vinu horším startům u motoru BKD skutečnost že motor má měkčí zdvihátka ventilů a trvá tedy delší dobu než turbodmychadlo natlačí vzduch ( při startovacích otáčkách motoru ), který ventily přetlačí a motor může čapnout.

Měnil jsem za poslední cca 3 měsíce na 15ti vozidlech tlumiče, jednak havárie takže nutnost a jednak po opotřebení, někdy až havarijní.
Sachs je samozřejmě cenově dražší, ale třeba na Peugeota Expert kde jsem tím hodně bojoval, protože TRW jiná využitelné délka pístnice, Billstein tam bylo blbě nalisované gufero na pístnici takže drhlo apod.
Sachs tam sednul 1a co se týče rozměrů, to samé třeba na Opelu Combo.
Co jsem si porovnával, TRW / Billstein a nebo Kayaba jsou tužší, ten Sachs je zkrátka měkčeji naladěn.

Tím tu značku nechci nijak preferovat, třeba u spojek mě zklamala, ale prvotní dotaz byl jestli Sachs nebo Kayaba a spíše preferuji komfort.
Marek001
Aktivista

Příspěvek od Marek001 »

Keď sa spomína Meyle tak sem-tam dávam čapy a stabilizačné tyčky - ale HD, niektoré majú aj väčšiu "guľu" oproti originálu a zatiaľ nebol problém. Ale tlmiče neviem, asi nič moc (resp. záleží odkiaľ to prekúpia)
Richi
Přispěvovatel

Příspěvek od Richi »

Většinou jsem dával tlumiče KYB, vydržely tak asi 80k km.
Jednou jsem měl nějaké origo tlumiče z autorizovaného servisu, je to už spoustu let a byla to jakási akce na tlumiče i s prací asi 9000 kč. Co tam frajeři opravdu montovali nemám páru, ale vydržely cca 80 - 100k km.
Bilstein jsem měl jednou vpředu. Vydržely 20k km.
Takže ty KYB jsem dával třeba deset let a v pohodě, všechno O1.
Teď mám vzadu na O2 Bilstein a vpředu do měsíce potřebuju výměnu. Asi KYB, Bilstein nebo origo.
Oc1 81kw. Už není mezi námi.
Oc2 BKD ve výslužbě.
Passat 140/160kw.
favo
blázen

Příspěvek od favo »

Když řešíte ty Bilsteiny, tak standartní B4 jsou přebal jako u skoro každého výše zmíněného výrobce.
Bilstein si sám dělá pouze svoje sportovní tlumiče, aspoň takovou jsem dostal informaci od jejich zástupce.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Je to jak psáno hned na začátku, přebaly všeho možnýho, když chce někdo fakt to nejlevnější, tak to objednám - Maxgear,Statim,Kraft, někdy v pohodě, někdy opravdu šunt..
Tlumiče Bilstein nebo KYB, pružiny Lesjöfors..
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

NOVON píše:
Meyle nevyrábí nic,z 90 % je to přebal a zbylých 10 % si nechává vyrábět dle svých požadavků.
Promluvil Standa Blábol.....

Meyle je německá společnost, která si veškeré podvozkové díly vyrábí. Když píšu veškeré podvozkové díly, myslím veškeré. A to dokonce ve třech úrovních kvality. Standa Blábol opět poslouchal Francka v hospodě u piva. A protože Francek spravuje traktory, tak tomu rozumí a když řekl, že Meyle přebaluje, tak je to prostě pravda a já to všem řeknu. Chce se mi zvracet.......
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Meyle tak max HD jinak cepy atd vydrží kulovy
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

O kvalitě se tu nikdo nebavil. Komentuju něco úplně jinýho.

Moje zkušenosti s kvalitou Meyle jsou úplně jiné. A i kdyby, HD řada je k dostání úplně běžně a neznám nic lepšího. Ani Lemforder.
Rayx
Aktivista

Příspěvek od Rayx »

K tomu Meyle máš Marku nějaké lepší informace?

Sami na svých stránkách tvrdí, že maj dvě vlastní továrny (pravděpodobně jen ty), kde tedy tyto podvozkové díly vyrábějí.
MEYLE hat zwei eigene Produktionswerke, in denen Fahrwerk- und Lenkungsteile sowie Gummi-Metall-Teile hergestellt werden.
https://www.meyle.com/unternehmen/produktion/

no a obě tedy mají být v Turecku,
https://www.meyle.com/unternehmen/herstellerkompetenz/

jedna v Ergene Tekirdag, Corlu, SIO Automotive Group ...
Die Produktion erfolgt sowohl in eigenen Werken in der Türkei
http://www.sio-automotive.com/en/default.aspx
https://www.linkedin.com/company/sio-automotive-group

druhá nedohledatelná ...

je proto ale překvapivé, že se asi za obě lokace v Turecku "stydí", když je neuvede v přehledu své globální působnosti ...
https://www.meyle.com/standorte/
toefuk
Aktivista

Příspěvek od toefuk »

Podla mna je jedno aku znacku dnes kupis. Casto som kupoval drahe diely v domienke ze vydrzia dlhsie a to bol omyl. Asi som len zbytocne preplatil prebal.
A4 B5 1Z, A4 AVANT AHH, Touran 5T1 2.0TDi 110kW, G5+ BXF, Tiguan EA288 DQ381
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“