denní svícení octavia 2

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

slovacek.milos
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od slovacek.milos »

MirekX píše:neřídil ten kamion jericho ?
ten určitě ne, ten na tyto aktivity není ;)
ROMEK
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od ROMEK »

martinsidlo píše:A je to proti vyhlášce.
Tak to by si musel vyhodit všetky OCT2 FL ze silnice ktore maju 21W žiarovku zabudovanu v mlhovkách.

Ja nastavuju denne svietenie na mlhovky a stlumim na 70% a je to to iste jak pri oct 2FL a problem nikdo nemel ani na STK ani s cajtama
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
martinsidlo
Aktivista

Příspěvek od martinsidlo »

Jenže Fl mají jiné světla,právě mlhovky a denní svícení. Dvě žárovky. A to je obrovský rozdíl!!!!
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
slovacek.milos
Aktivista

ROMEK píše: problem nikdo nemel ani na STK ani s cajtama
já osobně malý problémek měl s felícií, odbočuju na vrádiště a v té zastávce stáli dva z dopravky a měřili šedesátku, když mě zastavovali tak se byl nasraný přotože jsem jel přesně šedesát

a doklady a vraj svietim mlhovkami a to sa nesmie, říkám mu já svítím světlama pro denní svícení značky wesen, mlhovky vpředu vůbec nemám, tak se podíval ještě jednou vrátil doklady a vraj možtě íst ;) bylo to přesně v dubnu 2010 ;)
martinsidlo
Aktivista

To jsem měl také na OI.Mám dole kulaté Vessem a že mlhovkama. Odkdy má OI dole mlhovky,ohněte hřbet a zkonrolujte,má-li to RL. Neobtěžovali se. Děkujeme,nashledanou.
ROMEK
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od ROMEK »

slovacek.milos píše:
ROMEK píše: problem nikdo nemel ani na STK ani s cajtama
já osobně malý problémek měl s felícií, odbočuju na vrádiště a v té zastávce stáli dva z dopravky a měřili šedesátku, když mě zastavovali tak se byl nasraný přotože jsem jel přesně šedesát

a doklady a vraj svietim mlhovkami a to sa nesmie, říkám mu já svítím světlama pro denní svícení značky wesen, mlhovky vpředu vůbec nemám, tak se podíval ještě jednou vrátil doklady a vraj možtě íst ;) bylo to přesně v dubnu 2010 ;)
No vidíš a ja to nastavoval snad všetkým policajtom tady v okolí + polovici kriminálky a nikdo sa nezmínil že je to proti vyhlašce. Musí to byt hlavne stlumené to je volným okem videt že tá žarovka nesvítí na plne gule. Ani na STK mi nikdo nedošel naspátky.
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
slovacek.milos
Aktivista

[quote="ROMEK"][quote="slovacek.milos"][quote="ROMEK"]

No vidíš a ja to nastavoval snad všetkým policajtom tady v okolí + polovici kriminálky a nikdo sa nezmínil že je to proti vyhlašce.

tak ono je to i devět let v tu dobu těch spds za tolik nebylo,
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

to by musel být starý, rozpadlý a hlavně italský (LOL)
slovacek.milos
Aktivista

Vici píše:
to by musel být starý, rozpadlý a hlavně italský (LOL)
jericho je spíš na medvědy néé ??? https://www.google.com/url?sa=i&rct=j&q ... 3270298047
losmiros
Přispěvovatel

Příspěvek od losmiros »

ok

takže, co mám to zkusit na mlhovky?potíž je v tom, že to ení pro mě ale pro bráchu, tak aby s tím neměl problém, až ho ěkdo lapne.

no já na octě i na gIV jsem svítil skoro vždy mlhovkami, a nikdy nikdo nic neříkal.

led dení svícení chci kvůli menší spotřebě...
miros

když to připojím na ten signál z altíku, paralelně, tak to snad nemůže nic ovlivnit, spínání relátka, to je otázka pár mili ampér...
serou me motorkari s dalkovema svetlama, bandit power
losmiros
Přispěvovatel

Příspěvek od losmiros »

Na to nastaveni sviceni mlhovkama mi nekdo napise trochu postup?dik

Dle schematu jsem nasel ze z altiku jde ten signal L na central jednotku,svorkovnice t8,4a,mel by to byt cernomodry drat,takze tam kdyz se pichnu,tak bych mel mit napeti...
serou me motorkari s dalkovema svetlama, bandit power
Jirka.
Aktivista

Příspěvek od Jirka. »

nakoduješ diagnostikou v bsg
slovacek.milos
Aktivista

Jarda_6 píše:Jenže tohle všechno má negativní stránku - pokud pojede proti auto a nebude svítit, hodně lidí ho zaegistruje pozdě, protože jsou nacvičení na světla..... EU dělá z lidí totální idioty..... Líp už bylo. (wallbash)
jardo já ted procestoval pár států jako slovensko madarsko a rakousko a vzpoměl jsem si na tebe,

dojíždím auto a to nesvítí, má v sk spds, jsem nacvičený na světla, že musí svítít vzadu, tak do něj zezadu narazím, protože jsem ho zaregistroval pozdě,
v rakousku kde to vymysleli tákovou pičovinu jako první tak to zrušili, jardo k mému štěstí jsem nenaboural, měl jsem štěstí že jsem všechny auta včas rozpoznal a zaregistroval,
madaři to je zbytečná kapitola tam nesvítí v obci, ale taky jsem to vychytal já je dokázal uvidět včas a nenarazil, mimo obec svítí tak i přes slunečný den jsem dokázal ty auta rozpoznat, hodně to svícení hrozně pomohlo, v chorvatsku tam je to jedno tam ted nesvítí tak když se posouváš v kolonách tak rozpoznáš, že jsi auty oblopen a nemáš úniku, pokud narazíš tak tě zlinčujou ;)

svým cestováním jsem zjistil jen, že světla pro denní svícení je vlastně:

nesmysl holý, věta rozvitá ;)
martinsidlo
Aktivista

Svícení zavedli severské státy,protože tam je tma půl roku.
Všude jinde svítilo vozidlo,když : táhlo jiné vozidlo,jeli modré majáky,nadrozměrný náklad -zkrátka něco vyjímečného,neobvyklého.
Pak u nás(možná i jinde) zavedli svícení motorek.Ano jsou menší,přehlédnuvší.Totéž tramvaje v Praze,většinou s nimi bourali venkovani,kteří byli paf,že jim jede vlak po silnici.
A pak,zřejmě slavná EU zavedla svícení všude a všech,a tak nikdo už nerozliší vyjímečnost určitého vozidla( vleče jiné,motorka,atd.).
Ten,kdo nevidí vozidlo za nesnížené viditelnosti,ať jde k očnímu nebo rovnou odevzdá papíry.
slovacek.milos
Aktivista

[quote="martinsidlo"]Svícení zavedli severské státy,protože tam je tma půl roku.
čoveče kamoš měl rodinu v rakousku za komunistů, nevím kolik mi bylo let, ale řekl bych že se psal rok 1978, vyprávěl mi že tam musí vedne svítit i kola, :roll: to bylo pro mě (wallbash) silné kafé to mi mozek nebra, a před pár lety to zrušili protože to k ničemu není,

je to spíš taková hra na blbce, něco jsme udělali,

vzpoměl jsem si jak v brně vlítl borec do šaliny a rozdělil tam lidi na dvě skupiny, zloděje a blbce,

jeden starý pán ve skupině zlodějů zvedl faktickou poznámku a hlásí, prosím nikdy v životě jsem nic neukradl jsem poctivý člověk a borec hlásí nezlobtese, přesunte se do skupiny blců ;)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“