Dostanu na Octavii 1 19 ky kola?

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

hansdob
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od hansdob »

DIAGNOSTIK píše:Na I 19 kola? Tady je někdo na hlavu...Když opomenu, že to legálně nejde a ani nepůjde, tak jízdní výsledek bude strašný....A taky několik technických problémů, které se musejí vyřešit...První inteligentní policajt takové auto zastaví a sebere tomu papíry...Nechtěl bych se v tom vozit, třasák...
Kecy ze zdi či závisti zkušenost žádná rada nulová promiň ale reagovat jsem musel. Kola legálně půjdou zapsat třeba 25 palců i když ty už se tam asi opravdu nevejdou. Pokud budu mít zapsáno budu mít vzorek 1,6 žádný policista mi nic nemůže. Takže ohledně legálnosti ano jde cokoliv. Stačí typák ( typový list) prodejci kol vystaví při prodeji to co budeš chtít na jakékoliv auto cokoliv. Praxe no 19 na OI jsem zažil bylo nutno přizpůsobit ET a použít gumu aby to vyšlo.

Za mne ano bude to třasak s tím souhlasím. Použitelnost vozu na provoz mizivá cena pneu vysoká jejich vydrž nízká + trápení a nízká vydrž všech podvozkových dílů plus to ze to blbě vypadá blatnik plnej brzdové systém který přes toto kolo bude vidět bude vypadat trapně.
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
standa123
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od standa123 »

navíc když chces tak si typák sezenes prakticky na jakákoli kola, samo není to zadarmo ale co dneska je zadarmo že ano.... ;)

a když dá rozmery jak psal ,,huml,, tak to tam dá v pohodě...… o vecech jak to bude vypadat a fungovat atd atd.... se muzem bavit pak az to tam bude mít...navíc to zjistí on sám ;)
superb 3 140kw tdi - aktuální
leon ARL.....serie EX.
toledo ASV......197ps/426NM EX.
leon ARL.....212/440 EX.
leon cupra R310 CDLA - 350ps/480NM EX.
uiqjirka
Aktivista

Příspěvek od uiqjirka »

Na Octavii 1 19 palcova kola nikdo neprihlasi/nezapise ani naznakem, tady nekolik lidi opravdu silne upadlo nebo uz slavi silvestr.
DIAGNOSTIK
Přispěvovatel

Příspěvek od DIAGNOSTIK »

Tomu kecalovi co tu píše, že to legálně přihlásit lze, chci říct, at mi tu ukáže nějaké TP, kde to bude....Jinak, at si jde vymáchat hubu někde do potoka...
To je situace!
techi
Přispěvovatel

Příspěvek od techi »

Typový list...Chlapi, vážně si myslíte že to je vše ? CO výrobce na to auto neschválil není nikdy legální. A určitě si nemyslím že kdy škoda z výroby montovala 19".
turbo kamna power
Aktivista

Příspěvek od turbo kamna power »

standa123 píše:navíc když chces tak si typák sezenes prakticky na jakákoli kola, samo není to zadarmo ale co dneska je zadarmo že ano....
Myslíš jako falšováný typový list? Na to už úřad neskočí, probírají to na každém školení. A falšování úředního dokumentu je trestný čin, jen tak mimochodem.
DIAGNISTIK píše:Tomu kecalovi co tu píše, že to legálně přihlásit lze, chci říct, at mi tu ukáže nějaké TP, kde to bude....Jinak, at si jde vymáchat hubu někde do potoka...
Ano, lze to, plně legálně. Kdo by měl zájem, můžu zařídit.
Nevím, proč komentuješ a napadáš, když o tom víš prd ;)
techi píše:CO výrobce na to auto neschválil není nikdy legální. A určitě si nemyslím že kdy škoda z výroby montovala 19".
A na tohle "moudro" jsi přišel jak? :o :? (rofl)
Golf mk1 mTDI ...powered by Holz-tdi
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI ...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
adrian_B
Přispěvovatel

Příspěvek od adrian_B »

Ja ti neviem, ale dajmetomu Origo rozmery RS spiderov 17" do technického nezapise nikto na klasickú octu. Myslím rovnaké ET, priemer, šírku.
Stačí pozmeniť ET o milimeter a už problem nie je (LOL)

Riešil som to, netliacham :) ale hovorím o Origo diskoch. Inak 19" si na O1 neviem predstaviť jazdiť (crazy)
rudy5
Aktivista

Příspěvek od rudy5 »

Ked to chces na sk musis napísať importerovi a ten ti za nejaký poplatok môže alebo nemôže schváliť kolesá ako požadujes na auto podľa toho čo výrobca dovoľuje .viem že aj tam sa dávalo do vačku a dalo sa všetko no ako to je teraz neviem .
BMW 330 ix
DIAGNOSTIK
Přispěvovatel

Příspěvek od DIAGNOSTIK »

Auto je otypováno výrobcem, možnosti kol jasně v TP, přes to nejede vlak. Potom případné zapsání není čisté a někdo může být v průseru...Chtěl bych vidět to TP, kde to na klasické I , bude!!!! STK s takovýma koly nemůže projít.
Kecale, víš o takovém? Ukaž to!!!! Jinak ten potok....
To je situace!
rudy5
Aktivista

Příspěvek od rudy5 »

V TP nemáš zapísané všetky kolesá ktoré môžeš mať na aute ,ani rozmer pneu ja som na passate mal v TP 16"a 15"a pisal som do BA DO PORSCHE BAVARIA a dovolili mi 17" s tým papierom som išiel na políciu a tam ich zapísali ,
Na nissane mám 16" a 17" a viem že tam idú aj 18" lebo ich má kamarat ale musel by som zase žiadať výrobcu cez autorizovaný servis na schválenie .
Ale podľa mňa ofiko schvália len kolesá ktoré dovoľuje výrobca na dany model
BMW 330 ix
rudy5
Aktivista

Příspěvek od rudy5 »

Teraz písal brácho a dával zapisovať 19" kolesá na Audi A6 ,robila mu to firma makocar.cz pán makovicka a poplatok 2tis CZ .a ze on vystavy list na zapis do to a ze iba také čo dovolí výrobca .
BMW 330 ix
rudy5
Aktivista

Příspěvek od rudy5 »

Obrázek

Tipovy list na 19" kolesá 01 tam ale nevidím
BMW 330 ix
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

ta tam ani být nemůže, když O1 má rozteč 5x100 a ty všechny vypsaný auta mají 5x112, není to něco univerzálního, typový list musí být vždy vydán pro daný model kola, jeho rozměry a rozteč šroubů, to výrobce kol si nechává ty kola schválit pro daný typ a model auta, výrobce auta s tím nemá nic společnýho, nikdo tady nemusí nic schvalovat, typovej list určuje to, že to kolo je schválený a na STK mají jen potvrdit, že podle typového listu souhlasí typa amodel auta a rozměry a typ použitého disku, pak není problém nechat ty kola zapsat do techničáku, nechával jsem si zapsat na O1 kdysi 17" Ronaly, který tam byly přesně uvedeny, jejich typ a rozměr, kolega má zapsaný 18" na O1, takže pokud je výrobce, kterej dělá 19" kola na O1, má je schválený a vydá k nim typovej list, není sebemenší problém je nechat zapsat do TP a nemotejme tu 2 rozdílný věci, kola který povoluje výrobce vozu a je možno je dopsat a to budou jen ty, na který typoval to auto jeho výrobce s jeho možnými dodávanými disky a možnost zapsání konkrétních kol z aftermarketu, který má otypovaný na konkrétní auto jejich výrobce, no snad je to dostatečně srozumitelný
luke.bean
Přispěvovatel

Příspěvek od luke.bean »

ono slovo legálně má totiž vícero významů . . . :)

tady třeba VW T5
Obrázek
QUATTRO 308 kW
standa123
Aktivista

Příspěvek od standa123 »

Tak nějak sem to měl já. Sehnal sem si origo typac přímo na Leona a samo na ty kola 8x18 et35. Ano vyšel mě na 2 litry a nějaký známí kteří mi to zaridili. Pak jen technicka spíše evidencka. Tam mi daly papír z evidencky že kola a auto souhlasí a šup na úřad..... A hotovo.

Ve velkým technicaku mám zapsaný 15, 16, 17, 18.....
superb 3 140kw tdi - aktuální
leon ARL.....serie EX.
toledo ASV......197ps/426NM EX.
leon ARL.....212/440 EX.
leon cupra R310 CDLA - 350ps/480NM EX.
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“