Octavia 2 TDI 103 kW

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Radek02
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Příspěvek od Radek02 »

Včera jsem stým jezdil cca 10 km a vše pohodě, akorát de slišet turbo takové houkání nevím jak to mám popsat. :)
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

Radek02 píše:Včera jsem stým jezdil cca 10 km a vše pohodě, akorát de slišet turbo takové houkání nevím jak to mám popsat. :)
houkání způsobí třeba vymlácený dpf nebo prasklý vlnovec +?
passion
Přispěvovatel

Příspěvek od passion »

Húkala mi tá prasknutá hadica/gumené koleno od turba.
Radek02
Sběrač informací

Příspěvek od Radek02 »

Něco takového mě říkal že netěsnosti hadice
slovacek.milos
Aktivista

Radek02 píše:Něco takového mě říkal že netěsnosti hadice
ale to syčí a de srat výkone ne?
passion
Přispěvovatel

Příspěvek od passion »

V počiatkoch mi to len hučalo, trochu aj syčalo na vysokom tóne. Nespozoroval som nižší výkon. Možno by to viac dymilo, ak to bolo bohatšie, ale asi vďaka DPF nebolo nič poznať. Ako sa prasklina zväčšovala, začalo to občas padať aj do núdzaku s nejakou chybou netesnosti na saní. Vie to porovnať váhu s tlakom turba. A ak sú veľké rozdiely od pravdepodobných hodnôt, zapíše to túto poruchu.
Radek02
Sběrač informací

Příspěvek od Radek02 »

Kurník dál mě čas do středy tak nevím no.Ale zaty peníze asi nic lepšího nebude
mirek999
Přispěvovatel

Příspěvek od mirek999 »

Tomas.cz: to je už na lidech, za co jsou ochotní zaplatit. Někomu stačí ten pocit, že s ním někdo slušně jedná, tak by ho přece neojebal. Bohužel je to spíše naopak. Když jsem našim před šesti lety sháněl F1 50kw, tak mi to trvalo 3 měsíce a přes 3000km, než jsem vybral. Každý sliby a skutek utek. Takhle jsem vyrazil někam k Rokycanům. Podle telefonu krasavice. Přijel jsem tam a auto po smrti. Do telefonu pán tvrdil, jak měnil oleje každých 10 tis. km nebo rok. Po otevření kapoty koukám na ohnilej filtr a na merce černý bahno. Říkám, kdy byl olej měněný? A on začal, že tomu nerozumí, že auta nedělá. Přitom do telefonu lahodné pohádky. Takže sladké řeči stranou, důležitý je skutečný stav auta.

Radek02: jistě to máš celé prolezlé. Co se koroze prahů a předních blatníků týká. Jistě jsi propral vin. Pokud to auto má nějaké nedostatky, tak buď před prodejem nechat odstranit, nebo něco z ceny dolů. Kdyby to byla taková výhra, tak už je pryč. Věř tomu, že zajímavý kup je hned pryč. Kor tyto české žádané vozy... Když se hledá auto, tak ideální je 5x denně hlídat inzerce a vyrazit hned s penězi v kapse.
Toledo 1L, 1Z. Octavia 1Z, BSE. Caravelle T4, ABL.
slovacek.milos
Aktivista

[quote="mirek999"] já osobně bych si koupil jen totálku a spravil, vlétě jsem koupil O I někde u tišnova, když jsem ji nastartoval tak borec hlásí ty vole on stím chce jet, totálka na levý práh, oprava mi trvala 3 dny, matroš asi 3000, je tam nový podvozek bilsten za 18.000 kč + moc dobrých věcí, borec než to rostřelil tak nasypal ;)
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Jenže Luboši, ty jsi ještě automechanik staré školy, něco jako všeobecný doktor, takže si auto uděláš, pokud budeš chtít, ale pro většinu mladších je všechno mrdka a nějaké větší opravy mají na háku.. Dokud to nenajdou na dislayi , jak to opravit, tak do toho nejdou. Nechci nikoho urazit nebo ukřivdit, ale dnes je doba, že se vlastně téměř všechno NEVYPLATÍ. Od toho je automechanik automechanikem, aby si stvořil auto k obrazu svému.. :)
nepropadat panice...
Radek02
Sběrač informací

Příspěvek od Radek02 »

mirek999 píše:Tomas.cz: to je už na lidech, za co jsou ochotní zaplatit. Někomu stačí ten pocit, že s ním někdo slušně jedná, tak by ho přece neojebal. Bohužel je to spíše naopak. Když jsem našim před šesti lety sháněl F1 50kw, tak mi to trvalo 3 měsíce a přes 3000km, než jsem vybral. Každý sliby a skutek utek. Takhle jsem vyrazil někam k Rokycanům. Podle telefonu krasavice. Přijel jsem tam a auto po smrti. Do telefonu pán tvrdil, jak měnil oleje každých 10 tis. km nebo rok. Po otevření kapoty koukám na ohnilej filtr a na merce černý bahno. Říkám, kdy byl olej měněný? A on začal, že tomu nerozumí, že auta nedělá. Přitom do telefonu lahodné pohádky. Takže sladké řeči stranou, důležitý je skutečný stav auta.

Radek02: jistě to máš celé prolezlé. Co se koroze prahů a předních blatníků týká. Jistě jsi propral vin. Pokud to auto má nějaké nedostatky, tak buď před prodejem nechat odstranit, nebo něco z ceny dolů. Kdyby to byla taková výhra, tak už je pryč. Věř tomu, že zajímavý kup je hned pryč. Kor tyto české žádané vozy... Když se hledá auto, tak ideální je 5x denně hlídat inzerce a vyrazit hned s penězi v kapse.
Už jsem byl asi na 8 octavii přesně jak říkáš do telefonu říkají jak je to dobrém stavu na fotkách taky dobrý a když jedeš 400km jenom tam a pak taková hruza že se bojíš projet,nejraději ho přetáhnout klackem po palici. (LOL)
Radek02
Sběrač informací

Příspěvek od Radek02 »

Tuhle jsem chtěl koupit
05242276_2625663660101468160_o_1.jpg[/img]ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Naposledy upravil(a) Radek02 dne 09 bře 2020, 19:06, celkem upraveno 5 x.
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

No jo, je focená před pěti lety (rofl)
Radek02
Sběrač informací

Příspěvek od Radek02 »

To jsem našel když ji kupoval před 5 lety.stála 120 000kč.

https://autobazar.hyperinzerce.cz/skoda ... -boleslav/
frantisek28
Přispěvovatel

Příspěvek od frantisek28 »

[quote="Radek02"]Tuhle jsem chtěl koupit…
Neviem co stale riesis. Hladas co najlacnejsie a chces to v top stave?
Ti je luto zobrat nejakeho schopnejsieho mechanika, co by ti pomohol s vyberom, za daku odmenu?

Bud teda kupis v stave naleznom, tak ako stoji s tym, ze do toho budes musiet tisice vrazit uz hned, alebo si priplatis (co vsak pises, ze neni tvoj pripad) a budes sa chvilu vozit bez investicii.
Snad si neni tak naivny, ze do O2 za 60k kc budes iba liat naftu a nijaky iny servis ta necaka.
Mozes si najst nejaku hodinku a citat tu na fore, co obnasa 2.0 tdi na servise, aby si mal predstavu, ze kolko by si mal mat asi financnu rezervu, aby ti potom auto nestalo pred barakom a ty s prazdnou penazenkou.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“