Destrukce vodní pumpy po 26000 km

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Jirka.
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od Jirka. »

Já beru tyhle. A provedením to určitě není žádná fejková kopie a nestojí ani těch 1500. https://www.cc-autodily.cz/cerpadlo-vodni-s-tesn-4
sejki
Sběrač informací

Příspěvek od sejki »

Podle cisla co jsi uvedl, to je na 2.0 ale predpokladam ze mas 1.9...
Superb 2,5TDI 2002, Camaro 5.7karb 145kw
Tom.s
Přispěvovatel

Příspěvek od Tom.s »

hele udělej tam mezeru 5mm,klidně 6mm když se to ohřeje, tak si to s menší mezerou sedá na ten šponovák a pak už to nemá kam. jinak když už jsi to dělal tolikrát měl jsi to předělat na novější rozvody, jsou levnější, déle vydrží a stačí jen přehodit spodní dekl rozvodů.
chosepm
Aktivista
Odpovědi: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chosepm »

Stane se, asi vadnej kus. 26tis ne, ale po 40 padla pumpa na LT28...ještě že pán je muzikant a má hudební sluch (rofl)
***VAG,PSA,Renault***
fekálek
Aktivista

Příspěvek od fekálek »

sejki píše:Plastove lopatky? :) Jedine GRAF s kovovyma...
Plastový lopatky fungujou normálně, byly i origo
venca.6
Přispěvovatel

Příspěvek od venca.6 »

lepší plast než slavná skf / modrá vrtule, barva se po čase oloupe a putuje systémem. jinak já dával na autech v rodině Hepu a drží, teď mi ale přijde že dost často slýchám o problémech s plastovejma tak přejdu na kovový od grafu
ale měls docela štěstí v neštěstí, pokud ti to po výměně šlape ok. mohlo to dopadnout hůe
Škoda Superb Combi 2010, 2.0 TDI CFGB, 4x4, POWERED BY MOTORPOWER
EX Škoda Octavia Combi 2007, 2.0 TDI BKD, GT1749VB, POWERED BY DRAGPOWER
EX Škoda Fabia Combi 2005, 1.9 TDI ATD, GT1749VA, POWERED BY DRAGPOWER
sejki
Sběrač informací

Příspěvek od sejki »

Par plastovejch protocenejch na hridelce jsem uz menil, proto davam jedine kovove...
Superb 2,5TDI 2002, Camaro 5.7karb 145kw
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

favo, ty máš ale smůlu, ale na tohle nemá vliv 4mm nebo 6mm, popřípadě nějaká montáž, ale bordel v kontrile a výrobě dílů, kdy to dělá každý kretén včetně komunistické pakáže na východě a dovedu si představit ty Octy stvořené v Číně z dílů made in China.. Chtěli jsme spolupráci, tak jí máme..nejen roušky se dají zkurvit..Bohužel tyhle fejky jsou od nerozeznání od origo .A je mi líto mechána, protože tohle vysvětlovat majiteli potkaného motoru.., tam není žádná presumpce neviny ..majitel řekne, ale já k vám dával auto které fungovalo a vy mi vracíte MOTOR SCHADE..
nepropadat panice...
uiqjirka
Aktivista

Příspěvek od uiqjirka »

Fejk dílůu, ale i olejů je mrak a peklo. Dost casto v eshopech, tak v kamennych obchodech.. A jak pise Jericho, zakaznika tohle nezajima.
Dily jedine primo z autorizaku a ne od nejakých prekupniku, tj. dalsich obchodu. Jeste max cc-dily, kteri berou primo od skoda auto nebo primo z Nemecka.
Naposledy upravil(a) uiqjirka dne 04 říj 2020, 15:35, celkem upraveno 1 x.
martinsidlo
Aktivista

Příspěvek od martinsidlo »

Na ASZ se dá koupit s kovovejma lopatkama,plastové mi do baráku nesmí.
Origo díl má vždy vylité nebo ražené číslo dílu i se znakem automobilky. Jinak není origo. Vyjímka je třeba u předních světel HELLA na OI,kde znak a číslo dílu je záměrně odstraněno a cena rozumná. Automobilkou nenapadnutelné.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
Marek77
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Marek77 »

Jednou jsem řešil přesně to samé. Vysypané ložisko a vyosený hřídel pumpy. Bylo to u souseda, kterému jsem dělal rozvody na SantaFe 2,0 CRDi. Stalo se to zhruba po ujetí stejného počtu kilometrů. Tehdy jsem mu dal zpátky tu původní starou pumpu, co jsem z toho vyndal, a ta tam jezdí dodnes bez jediného problému.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
RENAULT Kadjar 1,33TCe 117kW automat (*2019)
favo
blázen

Příspěvek od favo »

Motor je ASZ a ano bylo na ní napsáno 2.0 ale bylo mi řečeno že jsou stejné.
Na řemenici bylo vyraženo logo Audi tuším i VW a na odlitku bylo i originál číslo.
O přestavbě na nové rozvody už přemýšlím od chvíle co auto mám, ale jak už jsem psal kamarádovi co mi to samé napsal včera, vždy to odkládám že až příště a pak zase až příště no a výsledek je ten že tam stále mám ty původní.
O změně plastového štítu vím, ale měl jsem pocit že se tam ještě řeší nějaká díra se závitem, ale třeba se pletu.
Nemohu s jistotu říci že je z ACI, ale zcela jistě vím, že ji nemají přímo od VW, protože mi řekli že k těmto dílům se nedostanou.
Mezeru tedy zvětším , díky za tip, jak jsem psal jedu podle dílenské příručky.
Na těchto dílech se nesnázím šetřit, ale když je porovnám s díly v salonech VW, tak ty jejich přirážky mě finančně ničí, takže je kupují jinde a popravdě až do teď nebyl žádný problém.
Možná ponaučení pro příště.
Při té přestavbě, stačí vyměnit jen napínací kladku, vyhodit hydronapínák a dát tam nový plastový štít ? Pokud ano, tak to asi ještě předělám.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
Přispěvovatel

Příspěvek od Tom.s »

na předělání ti stačí ten spodní plast, řeší se tam díra se závitem na svorník kladky, ve většině případů je tan už z výroby, nebo je o kousek vedle a v tom plastu se vyvrtá díra na kladku cca 20mm to je vše je jiná napínačka a ta vodicí kladka a hotovo, jen se musí sundat vačkové kolo zabere to 20min navíc a máš klid, mám to i na svém
Jarda S.
Aktivista

Příspěvek od Jarda S. »

a jako bonus do budoucna budeš mít levnější sadu (noteeth)
Navara 2.5dci 126kw
Passat AVF 96kw
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Opravdu je to staré provedení tak špatné? Samozřejmě zjednodušení je vždy dobré, ale ten dopínák je přece určitá jistota, že když se zablokuje kladka, tak on to "zachrání"..Možná díky tomu favo dojel..Samozřejmě na druhou stranu jsem zažil, že byl vykloktaný tak, že tam píst lítal a přesto rozvod fungoval, kladka zase zachránila "jeho". Ale úspora je úspora.. :)
nepropadat panice...
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“