Bora 1.9 tdi PD 74kw startuje na 3 ale jede na 4
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
slovacek.milos
- Aktivista
Re: Bora 1.9 tdi PD 74kw startuje na 3 ale jede na 4
nejprve ale sdělej hadičku na víčku nádrže do motoru a zkus špejlí jestli tam ten ventil je, pokud zasuneš špejli pod víčko asi 6 cm tak není a kecám, pokud je zasuneš tak 3 cm dáš zas hadišku z pincka a buchnou naftu, nafta padá ventil netěsní, ale pokud teče nafta z tandemu to je úplně blbě 
Dobře dobře, za chvili to pujdu dělat tak vyfotím a hodím to sem
Tak ten tandem vypadá takhle, je teda poblitej od oleje ale přijde mi že prosakuje na spodní části toh černýho plastu, zkusím najít nějakou hadičku a navýst jí teda k tandemu a uvidim jestli budu mít bublifuk
- Přílohy
-
- 17326283325422107188206054525558.jpg (4.55 MiB) Zobrazeno 1926 x
nebejval ten tandem s plastovým víkem zrovna problémovej?
-
slovacek.milos
- Aktivista
těsnění nestojí barák a práce není voser
Nedoporučil by jste mi nějakou sadu těsnění? Nebo je v podstatě jedno jakou koupím halvně aby pasovala? 
-
slovacek.milos
- Aktivista
zkus jen tak neš to toho vrtneš zapnou před startem třeba pětkrát klíček zda bude start změna ? máš tam číslo těsnění
Tak jsem zkusil asi 7x před nastartováním zapnout klíček, bylo slyšet jak natlačí palivo no nastartoval jsem, chytla na 4 a jakoby skočila na 3 kus jsem ujel a zase na 4, no chtěl jsem se ještě zeptat když jsem sundával ventilové víko tak jsem sundával tu trubici na odvětrávání a odkapával olej tak jestli to může mít něco společného s tím modrým kouřem
-
slovacek.milos
- Aktivista
pořeš přetěsnění tandemu, pokud ti prolíná palivo přisává vzduch padá ti nafta, bublifuk naženeš při startu na vstřiky a motor se ti třepe,
pokud máš podezření na separátor oleje co je na ventildeklu tak vyděláš hadičku, před trubku náš bílý papír nastartuješ a za deset minut uvidíš zda je čistý nebo zaflusaný olejem, klidně i přidávej plyn, nejprve udělej ten tandem , přestane ti to i kouřit
pokud máš podezření na separátor oleje co je na ventildeklu tak vyděláš hadičku, před trubku náš bílý papír nastartuješ a za deset minut uvidíš zda je čistý nebo zaflusaný olejem, klidně i přidávej plyn, nejprve udělej ten tandem , přestane ti to i kouřit
Dobře díky moc zkusím to a napíšu jak to tedy dopadlo 
Chtěl bych se jen zeptat jestli je nějaký určitý postup jak ten tandem přetěsnit nebo je to vidět jakmile ho sundám? Radši se zeptám než něco rozďoubu
Tak přináším zlé zprávy, tandem přetěsněný dotažený na správný moment a furt nic, startuju startuju a opět na 3 přemýšlím kde jinde by mohla být chyba 
Měřil jsi už tlaky ve válcích?
Vytahnout a přetěsnit vstřiky
Trhač, na to se chystám teď o víkendu
Tlaky jsem neměřil, nemám na to domá nářadí
Tlaky jsem neměřil, nemám na to domá nářadí