potrebuji ridicak na polni cesty?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

romanx
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od romanx »

Bugs.Bunny píše:Moc bych nespoléhal na to, že orgáni za mnou nemohou na soukr. pozemek. Pokud uvidí, že jedu po silnici apod. a zajedu na soukr. pozemek kam za mnou nemůžou, nemůžou mne legitimovat a já jim mávám prostředníkem, Sepíšou a pošlou oznámení a přestupek, nebo dokonce trestný čin se bude řešit jinde. To že budeš tvrdit, že traktor řídila tvá babička je věc jiná. (noteeth)
Orgáni za tebou nemůžou na soukromej pozemek protože je tvůj a oni nemají ke vstupu na něj úřední povolení od prokurátora (nebo kdo ho vydává) pokud by tam vlezli i přesto a zkontrolovali tě tak je jim to jako důkaz stejně naprd protože by se jednalo o nedodržení služebního postupu i přesto že jsi je upozornil na to že tam nemají co dělat a takto získaný důkaz proti tobě je nepoužitelný.....naopak ty by jsi pak musel hned zajet na první fízlárnu a podat trestní oznámení na neoprávněný vstup na soukromý pozemek a nedodržení služebního postupu (doporučuji aby sis ještě než jim cokoliv ukážeš opsal jejich služební čísla)
Ještě k tomu kdyby si někoho na pozemku mlátil....to by za 1) nebyl přestupek ale trestný čin 2) porušil by si tím paragrafy o omezování osobní svobody, ublížení na zdraví atd. a tím že by se jednalo o trestný čin tak by ti v něm asi mohli zabránit i na tvém pozemku ale jestli bez povolení to fakt nevím.......pokud budu doma pěstovat konopí a oni ho třeba náhodnou jízdou okolo budou vidět tak musí mít taky povolení k domovní prohlídce a pak tam teprve smějí vlézt a ne že pojedou okolo a půjdou ti ho sklidit a hned tě seberou.....přitom by ses taky dopustil trestného činu......každopádně mezi přestupkem a trestným činem a pravomocí policie určitě bude nějaký rozdíl.......ale žiješ v demokracii kde platí také zákony o ochraně majetku a nemůže se ti nějakej polda procházet po louce jak se mu zachce...to by si taky mohl jít lehnout k tobě do ložnice a bylo by to úplně to samé.....
VW Passat 3C2 2.0TDI
romanx
Přispěvovatel

Příspěvek od romanx »

Ještě jeden příklad za všechny .....budeš mít na pozemku garáž a ukradneš někde auto které tam zaparkuješ.....to auto v sobě bude mít GSP a nějaká firma dá majiteli informace o tom kde se to auto nachází. Když to ohlásí na policii tak se mu jenom vysmějou protože nemají povolení k domovní prohlídce i když bude vědět že to auto je u tebe. To že tě pak chytnou až budeš z něj z tý garáže expedovat náhradní díly a oni na tebe počkají za rohem to už je jiná věc .....
VW Passat 3C2 2.0TDI
Bugs.Bunny
Aktivista

Příspěvek od Bugs.Bunny »

Stačí důvodné podezření a už se to řešit může. Když dva orgáni uvidí řídit někoho o kom ví,že řp nevlastní tak to mohou předat k dalšímu šetření.
dury2
Aktivista

Příspěvek od dury2 »

Pánové omezte trochu vliv amerických filmů, pokud se nepletu naše současná legislativní úprava ve smyslu trestním práva nezná pojem neoprávněný vstup na soukromý pozemek ! Tudíž se ťrestný čin rozhodně nejedná. Jelikož vniknutí na soukromý pozemek ve smyslu pole, louky, lesu zahrady a pod. nelze kvalifikovat dle §238 z.č. 140/1961. Tedy žaloba není na místě.Rovněž si navybavuji žádné konkrétní zakotvení v zák.č. 200/1990 Sb O přestupcích kde by se hovořilo přímo o neoprávněném vstupu , nejblíže tomu je asi přestupek proti občanskému soužití § 49/1c) ovšem záleží jestli bude příslušný orgán spatřovat v chování policajta (co tě jde řešit za huntování louky byď tvojí) hrubé jednání a nebo schválnosti. Tím spíše že je třeba k tomuto přestupku úmyslu. Policie má ze zákona povinnost prošetřovat a zjišťovat přestupky a trestné činy a v tomto smyslu je samozřejmě oprávněna ke vstupu do těchto ploch. Něco jiného je v případě kolize s ustanovením jedná-li se o domovní svobodu, zde to musí být patřičně podloženo. Takže až budeš mít na dvorku v garáží kradeného superba, nediv se, až ti vyrazí dveře. Oprávnění k tomu je a nemusí být podloženo žádným povolením. Ovšem z takticko-procesního hlediska a lenosti policajtů je to lepší. (vyčkat na technika-zámečníka až dveře otevře za použití minimálního násílý) toto vše v poměru časová prodleva/výše škody.
Takže až ti někdo vleze na pozemek je lepší hodnotit to jako např. ve smyslu přestupkového zákona §50/1a) z.č. 200/1990 a nebo rovnou pokusu krádeže či poškozování cizí věci ve smyslutrestního zákona. Což určitě policajt nebude.
A k původnímu dotazu u § 180d) z.č. 140/1961 ve znění pozdějších novel je řečeno:Kdo řídí motorové vozidlo, ačkoliv není držitelem příslušného řidičského oprávnění podle zvláštního zákona2a), bude potrestán trestem odnětí svobody až na jeden rok nebo peněžitým trestem nebo zákazem činnosti.V poznámkách pod čarou je zmínka o lesích, myslivosti,ochraně přírody a krajiny, o rybářství,ochraně vodního hospodářství . Takže bych si tvrzením, že se nic stát nemůže nebyl jistý. Asi by z toho pečlivý státní zástupce a nebo úředník magistrátu určitě něco vykřesal.
Ve finále, tím že bez patřičných státem ověřených znalostí a dovedností jezdíš po poli a nebo i u sebe po zahradě, tak tím zvyšuješ obecné nebezpečí či riziko. Samotný fakt, že toto nevýš a přesto tak konáš, obecné nebezpečí zvyšuje, jak vydíš ! Pamatuj, neznalost zákona není omluvou tvého konání.
Ovšem teorie je od praxe odlišná.
Omlouvám se za tento obsáhlý elaborát, ale už jsem se na to nemohl dívat :D
(na závěr toto je jen moje pochopení a interpretace zákoných norem. O pravosti nech rozhodne soud)
Kdo říkal, že diesel patří jenom do traktora, tak určitě nikdy nejel v TDi.
VW Passat 96kW Highline, soft od RudisTDic,
Golf I Cabrio r.v. 1982 motor 1,6 GTi s dabl karbec
romanx
Přispěvovatel

Příspěvek od romanx »

No tak to jsem si myslel že v tomhle postkomunistickým státě je ochrana majetku v zákoně lépe vyřešena ......ale co můžu chtít od našich politiků.....každopádně já vidět policajta na mém pozemku že si tam jen tak vleze tak by měl přinejmenším psa zakouslýho v prde.i a pak bych tvrdil že prostor do kterýho vlezl byl jeho výběh......ohraničený plotem........i když je fat že až budu mít debatu se známým právníkem tak to bude první na co se ho zeptám.....popravdě řečeno se mi to moc nezdá že by se mi mohl kdokoliv courat po soukromém pozemku.....a tím spíš nějakej polda bez povolení......
VW Passat 3C2 2.0TDI
Bugs.Bunny
Aktivista

Příspěvek od Bugs.Bunny »

Pěkně Dury2. (noteeth)

To Romanx: To konopí za plotem už pěstovat můžeš. A s tím psem budeš mít asi problém i když představa prchajícího četníka před mou fenkou která umí vyvinout rychlost skoro 60 kmh mne velice pobavila. (rofl)
romanx
Přispěvovatel

Příspěvek od romanx »

Bugs.Bunny píše:Pěkně Dury2. (noteeth)

To Romanx: To konopí za plotem už pěstovat můžeš. A s tím psem budeš mít asi problém i když představa prchajícího četníka před mou fenkou která umí vyvinout rychlost skoro 60 kmh mne velice pobavila. (rofl)
Máš pravdu představa jak četník prchá s vlčákem zakouslým do zadní části těla je fakt k smíchu - teda pokud by ho nezastřelil hned jak by ho viděl.. :?
A k tomu konopí ....to byla jen úvaha jinak já osobně ho pěstovat nepotřebuju, protože jsem v podobných věcech nikdy nejel, takže pro mě za mě ho klidně můžou nechat zakázané a vůbec mi to vadit nebude...to bude asi věkem, že už mi není dvacet....za nás věci jako marjánka, heroin, extáze a podobný hovadiny nebyly, tak si na ně člověk nemohl ani zvyknout....ale i přesto to neodsuzuju je to každýho věc...
VW Passat 3C2 2.0TDI
dury2
Aktivista

Příspěvek od dury2 »

Ono je potřeba taky rozlišit co si představuješ pod pojmem pozemek. Pakliže se bude jednat o nechráněný pozemek, těžko někoho postihovat za vstup tam. Když se bude jednat např. o zahradu u rodinného domu, který je oddělana plotem a vstupní brankou, která není zamčená je to v podstatě stejné jako v prvním případě, jenom s tím rozdílem, že se ti zde budou lépe prokazovat případnému vetřelci tvé vlastnické nároky, které jsou zde jasně ohraničeny tvým plotem. Ovšem ať už kdokoliv na takový pozemek vstoupí nepoužívá k tomu žádné násilý (nepřekonává žádný odpor, žádnou překážku) jelikož branka je odemčená. Když se bude jednat o uzavřený prostor, je to trochu lepší, jelikož zde bude muset vetřelec překonat překážku spočívající ve zničení známku (což už samo o sobě je postižitelné ) a nebo o přelezení plotu, Nevím jak je toto posuzováno,každopádně vetřelec se už nemůže vymlouvat že nevěděl že vstupuje tam kam nemá. Jak řikám nevím jak je posuzováno přelezení plotu,při kterém pachatel nic nepoškodí a nelze mu prokázat úmysl nějakého protiprávního jednání. Podle mě, při tvrzení toho člověka, že mu tam spadl např. míč a nic nepoškodí a nemá ani jiný úmyls tak myslím že je to prakticky nepostižitelné. Jedině, že by s tím dotyčný úmyslně narušoval občanské soužití a nebo atletickým výkonem rušil veřejný pořádek :) . A co se týče mě, tak já určitě nebudu zamykat branku kvůli tomu aby mi tam nelezli policajti :D , zas tak moc jsem jich tento úkon neviděl dělat. Asi si každý orgán rozmyslí, má-li cenu se ztrapňovat překonáváním překážky. Nemluvě o tom, že policista je povinen dbát cti a vážnosti osoby své vlastní a takový napíchnutý policajt na plotě moc vážnosti nebudí. Ale když už toto bude muset konat, tak si piš,že k tomu bude mít pádný důvod jakým je třeba zabránění trestnému činu, jeho ojasnění a nebo hrozí-li větší škoda na majetku. Většina lidí branku nezamyká, to buď proto, že zámek nemají a nebo z pohodlnosti (až se jim něco ztratí,budou tak konat). Je to spíš zvyk a k domu to patří, stavět kolem něj plot. V Americe tak nečiní, jelikož mají silnější statut vlastnického práva.
Tak a zase je z toho elaborát :D
Kdo říkal, že diesel patří jenom do traktora, tak určitě nikdy nejel v TDi.
VW Passat 96kW Highline, soft od RudisTDic,
Golf I Cabrio r.v. 1982 motor 1,6 GTi s dabl karbec
Driver_1.9D
Přispěvovatel

Příspěvek od Driver_1.9D »

nedavno som si robil vodicak skupiny C a automaticky mi dali ku nemu vodicaj aj T a ked som sa pytal v autoskole tak mi povedali ze s tymto vodicakom mozem soferovat traktory s privesom ktore su dlhe skoro jak kamion co si o tom myslite ?
http://www.youtube.com/watch?v=UhCDRSJgF2o
VW golf IV 1.9 SDI
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Je třeba si uvědomit, že jsme opravdu pořád postkomunistická země a komunistické zákony v té které formě přežívají a lidé je i akceptují a jsou na ně podvědomě zvyklí. Tehdy něco soukromého bylo každému na háku, státní zájem měl vždy přednost a to je i dnes. Ať se povídá co chce a kde chce. To by člověk musel zastřelit každého druhého parchanta myslivce a běžná návštěva zloděje stát ani už nevzrušuje.. Kdysi jsme na svých samodomo "motocrosech" 50 ccm museli po státní silnici/létat jsme je nanaučili/ , takže jsme byli vlastně kriminálníci ..A pronásledoval nás blbeček VB na tehdejším stroji VB nanuku.., byla to taková olaminátovaná J 350 , /která se v 80km/h začala tak klepat, že esenbák musel ubra/ale naštestí jsme ho viděli včas a stačili zahnout do našeho oblíbeného terénu, takže nanuk musel zastavit a hrozil nám a zuřil..A my na kopci jsme na něho dělali opičky a mávali mu a bylo štěstí, že nás neslyšel....Jenže ten parchant si na nás pak počkal a i když pokus o únik byl intenzivní, jeden "motocross" chcípl a bylo to...Takže bacha, jsou to dodnes pěkný hajzlové... :)
nepropadat panice...
romanx
Přispěvovatel

Příspěvek od romanx »

Já bych dodal ještě jedno přirovnání: Pokud mám papíry na ještěrku, bagr, vrták a co já vím na co všechno, tak s tím taky můžu normálně jezdit po fabrice nebo soukromém pozemku a nemusím mít řidičák vůbec ba dokonce můžu mít i řidičák sebraný za chlast (jako třetina ještěrkářů) a mít zákaz řízení třeba na dva roky. Ovšem na soukromém pozemku zaměstnavatele normálně jezdit můžu protože mám strojničák nebo papíry na ještěrku, ale to se jen brání zaměstnavatel, protože mu to ukládá inspektorát bezpečnosti práce. Jezdím jako servis na ještěrky, tak vím kdo s tím kde jezdí. Navíc se na ně vztahují pojistky i přesto, že nemají papíry a jediné co nesmí, tak vyjet na silnici mimo soukromý pozemek fabriky. Tzn. pokud budu jezdit svým traktorem po svém poli, tak mi taky orgány můžou ehm :D Leda, že by se na mě vrhnul inspektorát bezpečnosti práce,ale ten na mě zas nemůže, protože jsem fyzická osoba a nikoliv právnická tzn. nejsem podnikatel.
VW Passat 3C2 2.0TDI
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“