Tlaky ve válcích jsem samozřejmě měřil, vše je o.k. dle tabulkových hodnot...autokutil píše:A co ventili nejsou nakopnutý. Změř tlaky ve válcích. Při přeskočení o 4 zuby už je dost na to aby se to potkalo.
...a nyní se ukažte kdo tomu opravdu rozumí...
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Tak jsem se přitrmácel z práce a hned vám všem chci poděkovat za příspěvky. Na něco se pokusím reagovat zde a to co si vyžaduje víc připojím asi přímo k daném příspěvku.
Tedy začnu od začátku.... Kontrolka žhavení se tváří zcela normálně. Rozsvítí se a po chvilce zhasne. Nic méně jsem dělal porovnání u kamaráda, který má stejné auto a nalezl jsem rozdíl v tom, že mě po cca 10 sec přestane jít proud na el.mag. ventil čerpadla. U jeho auta jsem to sice jen odposlechl, ale podle mne mu tam jde 12V pořád i když nestartuje.
Co se paliva týče, tak jsem poměrně důsledný a zejména v zimním období tankuji výhradně u OMV, Schell a snad jednou jsem natankoval u Essa.
Co se výměny čerpadla týče, tak na stolici nebylo, nic méně na externím vstřiku dává a diagnostika se tváří jako že je vše o.k.
U těch přeskočených zubů čerpadla mohu dodat jem že ještě než jsem odvezl auto do servisu, oddekloval jsem rozvody a řemen byl jako struna. Z toho se dalo usoudit, že se čerpadlo pravděpodobně nějak přidřelo a proto jsem pak na zdejší diskusní podnět nechal překontrolovat vstřiky zda se při přidření neuvolnily nějaké nečistoty, které by vstřiky ucpaly.
Suma sumárum dle vašich závěrů soudím, že pes bude pravděpodobně zakopán v elektrice, tak že to budu muset i nadále nechat v blízkosti diagnostiky.
Pokusím se tedy prověřit vaše rady a na závěr se ještě chci optat zda-li se nemusí nějak přeprogramovat řídící jednotka když se měnilo to čerpadlo, jinými slovy... jestli ta elektrinická potvora nedělá drahoty proto, že tam má komponent který jí nejde pod nos.
Předem díky...
Tedy začnu od začátku.... Kontrolka žhavení se tváří zcela normálně. Rozsvítí se a po chvilce zhasne. Nic méně jsem dělal porovnání u kamaráda, který má stejné auto a nalezl jsem rozdíl v tom, že mě po cca 10 sec přestane jít proud na el.mag. ventil čerpadla. U jeho auta jsem to sice jen odposlechl, ale podle mne mu tam jde 12V pořád i když nestartuje.
Co se paliva týče, tak jsem poměrně důsledný a zejména v zimním období tankuji výhradně u OMV, Schell a snad jednou jsem natankoval u Essa.
Co se výměny čerpadla týče, tak na stolici nebylo, nic méně na externím vstřiku dává a diagnostika se tváří jako že je vše o.k.
U těch přeskočených zubů čerpadla mohu dodat jem že ještě než jsem odvezl auto do servisu, oddekloval jsem rozvody a řemen byl jako struna. Z toho se dalo usoudit, že se čerpadlo pravděpodobně nějak přidřelo a proto jsem pak na zdejší diskusní podnět nechal překontrolovat vstřiky zda se při přidření neuvolnily nějaké nečistoty, které by vstřiky ucpaly.
Suma sumárum dle vašich závěrů soudím, že pes bude pravděpodobně zakopán v elektrice, tak že to budu muset i nadále nechat v blízkosti diagnostiky.
-
slovacek.milos
- Aktivista
grizzly píše:Tak jsem se přitrmácel z práce a hned vám všem chci poděkovat za příspěvky. Na něco se pokusím reagovat zde a to co si vyžaduje víc připojím asi přímo k daném příspěvku.
Suma sumárum dle vašich závěrů soudím, že pes bude pravděpodobně zakopán v elektrice, tak že to budu muset i nadále nechat v blízkosti diagnostiky.Pokusím se tedy prověřit vaše rady a na závěr se ještě chci optat zda-li se nemusí nějak přeprogramovat řídící jednotka když se měnilo to čerpadlo, jinými slovy... jestli ta elektrinická potvora nedělá drahoty proto, že tam má komponent který jí nejde pod nos.
Předem díky...
tak to se mi vůbec nelíbí když píšeš že řemen byl jak struna a přeskočený o pět zubů, to snad když drncneš o kopeček tak hned nepřeskakuje řemen, a čerpadla že by se přidírali a hned zas točili, já jsem tu měl zrovna nedávno přeskok, tak čtyři pět zubů a ani to nehleslo, řemen volný, vůbec nevím kde je nějaká značka na čerpadle možná je tam šroubek M6 no hlásilo to vstřik mimo toleranci tak jsem to posunul dopředu a chytlo to trochu ostřeji hodil jsem to dozadu o zub a OK TDi graf vyšel, motor jsem samozřejmě protáčel, ono s těma ryskama na řemenicích to je kolikrát o nervy, třeba na 1.6 SR nedávno šla pootáčet a bezproblémů ses mohl seknout o jeden zub a je vyděláno já , i mnoho dalších mechaniků co se hrabe v kde čem si dělá rysky svoje, ( někde ani nejsou)no vrtá mi hlavou jestli na tom tvém vstřiku šel plamen tak 50 cm při startu tak to musí jet nebo kouřit nebo něco dělat když to budeš tahat na laně, nebo hlásit závadu že vstřikování je mimo toleranci, pokud to dostane nažrat ve správnou dobu tak něco slyšet a vidět být musí, pomůžeš si třeba startovacím sprejem. to jsem nedávno řešil forda tryska prášila ale málo 20 cm, tomu rozprachu říkáme plamen, na sprej to chytlo všechno pasovalo motor byl zajištěn ve správné poloze vešech otvorech, závady byly dvě malá dávka na čerpadle a přehozené čerpadlo tam bylo původně bosch a někdo tam dal lucas a ten měl počátek vstřiku o 90 stupnů jinde, čerpadlo se přetěsnilo taky se musely přeházet trubky a jelo to jak raketa, jestli ti ten externí střik jede tak ti v tom motoru bloudí a není ve správnou dobu na správném mítě nebo dávka paliva je malá miloš
No, je mi to opravdu záhada. Samozřejmě rady předám mechanikovi. Dnes jsem s ním opět mluvil a říkal, že to čerpadlo co jsme tam dali asi blbě dávkovalo, neboť prý je uvnitř nějaké lehce orezlé (nějaká šoupátka se prý hýbají méně než by měla). Tak tam dal čerpadlo třetí, to prý (zdá se) dávkuje lépe. No, ještě že jsem koupil rovnou dvě.
Víc zatím nestihl, no a páč nemělo matku na tom trojramenu co je na hnací hřídeli není jisté, jestli předvstřik bude na svém místě. Co to obnáší dát ho do správné polohy už jsem neměl sílu z něj tahat a tak jsem mu jěště řekl ty rady ohledně kabeláže a prý se mám zas ozvat koncem týdne....
Myslím, že ještě odvezu to původní čerpadlo na stolici, byť mne jeden zdejší odborník na čerpadla varoval, že pokud bylo nějaké přidřené, může to znečistit náplň stolice což je prý za ranec peněz, ale mě tam pořád hlodá červíček zda je opravdu po něm...
Myslím, že ještě odvezu to původní čerpadlo na stolici, byť mne jeden zdejší odborník na čerpadla varoval, že pokud bylo nějaké přidřené, může to znečistit náplň stolice což je prý za ranec peněz, ale mě tam pořád hlodá červíček zda je opravdu po něm...
-
slovacek.milos
- Aktivista
a kde bydlíš s čerpadlem ti mohu poradit, to už jsem ti psal, že když koupíš druhé čerpadlo a někdo ti řekne že je OK tak je to jak kdyby bylo KO a je to tu, prostě čerpadlo tam musíš dát udělané přetěsněné, vyčistěné a seřízené a ne dobré já bych tam nedal ani odskoušené provozní stav odskoučeného čerpadla se může velmi rychle změnit milošgrizzly píše:No, je mi to opravdu záhada. Samozřejmě rady předám mechanikovi. Dnes jsem s ním opět mluvil a říkal, že to čerpadlo co jsme tam dali asi blbě dávkovalo, neboť prý je uvnitř nějaké lehce orezlé (nějaká šoupátka se prý hýbají méně než by měla). Tak tam dal čerpadlo třetí, to prý (zdá se) dávkuje lépe. No, ještě že jsem koupil rovnou dvě.Víc zatím nestihl, no a páč nemělo matku na tom trojramenu co je na hnací hřídeli není jisté, jestli předvstřik bude na svém místě. Co to obnáší dát ho do správné polohy už jsem neměl sílu z něj tahat a tak jsem mu jěště řekl ty rady ohledně kabeláže a prý se mám zas ozvat koncem týdne....
Mohl bych taky poprosit, mam podobný problém na jednom vozítku. ma.ruzek@seznam.czVencaZahyb píše:Ahoj,tenhle problém jsem měl taky,paměť bez závad a auto se ani nehlo,finální rozhřešení bylo v kabeláži,tedy měřák a drát po drátu....Kdyby byl zablokovaný immo.tak to alespon chytne a hned chcípne.....Pokud přivedeš proud na stop ventil co je na čerpadle tak si neomůžeš,immo odstavuje i el. přímo v čerpadle......Pokud chceš pošluti schema zapojení,,,,vyřadit immo taky není problém.......
Bydlím v Klatovech. Nu, s tím čerpadlem díš zajisté pravdu. Já jsem na autě docela závislý, tak že jsem chtěl co možná nejdříve jezdit a teď to vypadá spíš na zimní (a dost možná i jarní) uloženku. Ještě že mám mé letité, omšelé, zlaté AX. Ač se na tachmetru načítají km ohrožující 400 000-tou hranici, krom základní údržby a trocha nafty po mě nechce zhola nic...slovacek.milos píše:a kde bydlíš s čerpadlem ti mohu poradit, to už jsem ti psal, že když koupíš druhé čerpadlo a někdo ti řekne že je OK tak je to jak kdyby bylo KO a je to tu, prostě čerpadlo tam musíš dát udělané přetěsněné, vyčistěné a seřízené a ne dobré já bych tam nedal ani odskoušené provozní stav odskoučeného čerpadla se může velmi rychle změnit milošgrizzly píše:No, je mi to opravdu záhada. Samozřejmě rady předám mechanikovi. Dnes jsem s ním opět mluvil a říkal, že to čerpadlo co jsme tam dali asi blbě dávkovalo, neboť prý je uvnitř nějaké lehce orezlé (nějaká šoupátka se prý hýbají méně než by měla). Tak tam dal čerpadlo třetí, to prý (zdá se) dávkuje lépe. No, ještě že jsem koupil rovnou dvě.Víc zatím nestihl, no a páč nemělo matku na tom trojramenu co je na hnací hřídeli není jisté, jestli předvstřik bude na svém místě. Co to obnáší dát ho do správné polohy už jsem neměl sílu z něj tahat a tak jsem mu jěště řekl ty rady ohledně kabeláže a prý se mám zas ozvat koncem týdne....
V paměti závad nemůžeš nic mít, pokud jsi ji předtím vymazal , a teď to nechytne. Takhle bych postupoval,ikdyž už jsi to dělal , nebo mechanik,--- kontrola rozvodů, změřit tlaky ve válcích(jestli bylo čerpadlo o čtyři zuby skočené, nechce se mi moc věřit že to neskočilo i na vačce), pak nastartovat motor bez elektriky,pokud chytne,hledej závadu v elektronice
Kontrolu rozvodů už dělal několikrát a dušuje se, že jsou ok a že se nehnuly ani po pokusech o start. Tlaky také měřil a rovněž o.k. Jen nevím jak to nastartovat bez el. El.mag. ventil vyřadím snadno, ale čerpadlo je také ovládáno elektricky ne?? Tento týden ještě vezmu na stolici to původní čerpadlo, abych měl opravdu jistotu, že je, případně není provozuschopné.pafka píše:V paměti závad nemůžeš nic mít, pokud jsi ji předtím vymazal , a teď to nechytne. Takhle bych postupoval,ikdyž už jsi to dělal , nebo mechanik,--- kontrola rozvodů, změřit tlaky ve válcích(jestli bylo čerpadlo o čtyři zuby skočené, nechce se mi moc věřit že to neskočilo i na vačce), pak nastartovat motor bez elektriky,pokud chytne,hledej závadu v elektronice
-
slovacek.milos
- Aktivista
zjištoval jsem to i v servise škoda mám kamaráda u motorů a je to naprosto běžné že skočí jen čerpadlo já jsem to zatím viděl jen jednou milošpafka píše:V paměti závad nemůžeš nic mít, pokud jsi ji předtím vymazal , a teď to nechytne. Takhle bych postupoval,ikdyž už jsi to dělal , nebo mechanik,--- kontrola rozvodů, změřit tlaky ve válcích(jestli bylo čerpadlo o čtyři zuby skočené, nechce se mi moc věřit že to neskočilo i na vačce), pak nastartovat motor bez elektriky,pokud chytne,hledej závadu v elektronice
o zub jo, ale o čtyři zuby jsem ještě taky neviděl,ale všechno je možný,slovacek.milos píše:zjištoval jsem to i v servise škoda mám kamaráda u motorů a je to naprosto běžné že skočí jen čerpadlo já jsem to zatím viděl jen jednou milošpafka píše:V paměti závad nemůžeš nic mít, pokud jsi ji předtím vymazal , a teď to nechytne. Takhle bych postupoval,ikdyž už jsi to dělal , nebo mechanik,--- kontrola rozvodů, změřit tlaky ve válcích(jestli bylo čerpadlo o čtyři zuby skočené, nechce se mi moc věřit že to neskočilo i na vačce), pak nastartovat motor bez elektriky,pokud chytne,hledej závadu v elektronice