go.vojta píše:no to je celkem jednoduché. vem si budík na podtlak a diag. sedni si do auta a jed to projet. podtlak napoj na tu hadičku co vede k bance na turbu. a krásně uvidíš jestli ventilek reguluje dobře nebo je problém v turbu. když ti střída ventilu ukáže, že to začíná stahovat podtlak a na budíku se nic dít nebude, tak je problém ve ventilku, nebo se signálem od řídící jednotky. když podlak bude klesat a plnící tlak přestu bude nahoře, je problém s lopatkama..
Commonrail
Moderátoři: šulda, Moderátoři
530d .. DP renegade
tak už to mám několik dní zapojený a nejsem z toho moc moudrej, přijde mi jako že někdy je špatnej signal z ŘJ a někdy že je něco špatně na tý pixle co ovládá táhlo lopatek, nebo přidřený lopaty.. ten podtlak při nastartování je -65kpa, při regulaci když se přesáhne tlak -35kpa, při přeřazní to lítá skoro na 0. Někdy když to vezmu tak tlak jde nahoru přes 1.5, podtlak je na -35 ale tlak stale stoupa, takže by to vypadalo jako by byly zadreny lopatky a ta plechovka regulace ze by sla do nulovy polohy hodně pomalu... ale zas někdy je tam tlak 1.3 a podtlak zůstává na -40kpa a níž se nedostane takže tlak stoupá pořád, i když hooodně pomalu.. zkusim ještě sehnat jednu tu regulační plechovku, třeba bude tahle nějaká špatná, ale už ničemu nevěřim
530d .. DP renegade
pixla byla OK, stejně sem ji vyměnil kdyby něco, ventil je určo napájenej jinak by nedával správně podtlak.. ale zjistil jsem něco jinýho, má to souvislost s EGR, jestli to bude tim a rozchodim to tak o tomhle sraní snad napíšu knihuSonic píše:Zkouknul bych tu pixlu jestli neni rozpadlá... A pak jestli je ten ventil 100% napájenej...
530d .. DP renegade