Turbo - výměna?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Zdeněk M
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od Zdeněk M »

Honza14.01 píše:Pujdu se projit,ale ne jen dnes,ale i dalsi dva tydny,protoze muj nejlepsi mechanik ma 14dni dovolenku. (LOL) Doufam jen,ze se nepredavkuju kyslikem (crazy)
Dej tam 0w/30 ale bude ti ho nejspis žrat,do vymeny ti nevydrží. Pak dej 5w/40,kamosovy b6 brala olej tak se dala 5w/40 od repsolu a do vymeny zmizli tak 2decky. Treba Seat dava do vsech PD motoru 5w/40 a longlife servis neuznava a motory sou stejný. 10w/40 tam nelej,pro pd je to husty a odejdou vacky s hydrostelama. Už seriove po startu rachtaj vic než klasicky TDI a ktumu este 10w/40 olej,ten než tam dojde a než se zahreje a zřidne,tak ti to bude par km rachtat jak traktor. ;)
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

Honza14.01 píše:Vymenil jsem to moje rozflakany turbo za repasovany u firmy TURBÍNY.CZ za 8 a pul a doufam,ze to bude v poho.Jinak s tim olejem jsem se radil s technikem od VW a schvalil mi tu plnou synt (0w-30). mam ten novejsi typ motoru ATJ,takže bud a nebo. :bang:
Kdy už konečně pochopíte, že žádná polosyntetika a plná syntetika neexistuje (LOL)... je to pouze marketing, obdobně, jako "pouze Silan silanizuje"
Jinak je pán asi opravdu odborník , když Ti schvaluje 30 na léto (wallbash)... nedejbože s tím jet na dovolenou např. do Řecka či Španělska (noteeth)
Ideální celoroční kompromis pro naše podnebné pásmo je 5W-40 :)
GIV Variant TDi ???kW
Honza14.01
Sběrač informací

Příspěvek od Honza14.01 »

Kdybych to chápal (ty oleje) tak tu teď nesedím na zadku a nesháním informace.Bazar mi to prodal a lil tam 5W40 a když jsem to dal na výměnu rozvodů, tak mi tam podle norem dali 0W30.Posralo se turbo, objednal jsem si repas. a dnes mi mechanik řekl, že nemám kompresy na prvním válci.Dohadujou se teď mezi sebou a i tak to nazývají, já jen vím, že mám auto v prdeli a nevím, čím to je.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“