jak dlouho se dá skladovat nafta

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

juro
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od juro »

tomsuva píše:jak dlouho skladujete, nebo jste nejdéle skladovali naftu?
Ja som mal pred rokom doma ešte naftu z roku 1986 ale nedal som ju do auto svojho ale do firemného a v pohode a je to roky
Havran
Přispěvovatel

Příspěvek od Havran »

Já jsem našel ve stodole přes 40let starou naftu, byla čisťounká a bez kalu. Syn ji pak lil do 1.6Td a nemohl si ji vynachválit, úplně jiný výkon a hlavně dojezd neš dnešní!!!! Jo, stará prověřená kvalita!!!!!! :-D
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

Dovolim si oprasit tema.

Dnes se diky EU dava do nafty MERO, takze se chci zeptat:

Jak dlouho se da skladovat nafta? Dejme tomu v nerezovem tanku ulozenem v zemi (v nezamrzne hloubce, tedy 150cm+)?

Predem diky za odpoved.
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
bean
Sběrač informací

Příspěvek od bean »

Kurna co bude vojna? (LOL)
Passat Variant '00 AVG
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

Měl jsem od loňského srpna v sudech 100% bionaftu a právě teď mám v nádrži poslední zbytky. Všechno stále funguje naprosto bez problémů, jen už ke konci byla dost kalná, tak jsem ji radši ředil 50/50 normální naftou. ;)

Skladování v šeru, teploty zhruba -5 až 20 stC.
VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
Rider.23
Aktivista

Příspěvek od Rider.23 »

Teda my sme nedávno "vyhazovali" ani ne rok starou naftu (klasickou, pouze s biosložkou, jak se ted dava), skladovana v nevytapene garazi v modrem plastovem sudu, ale byla husta, nahore nejak skraloup, smrdelo to az sila, no proste se radsi vylila, nez aby ji majitel nalil do auta... A nevypadala moc, že by ji PD pozvejkalo, ono taky zalezi hodne, do ceho to chcete lit (ja ji teda nevzal ani zadarmo a navic do sdi...)... Ale jinak souhlasim, ze neni nad starou dobrou poctivou naftu, ta casem snad jeste zraje (noteeth) ... Ta dnesni je tak na mesic skladovani (nekde sem to cetl i jako doporuceni- spotrebovat ji do mesice od natankovani), a bude huuuur...
BMW e60 525d 2993ccm 145kW FL 2007- moje nová láska :punk: ...
BMW e46 320d 110kW Sport Edition 2004- nádherné vzpomínky...
Historie-Favorit,Uno 1.3D,Pony,Rover 414i,Panda 1.2i,Stilo 1.9M-JTD,Sorento,Mondeo 2.0LPG
nebulus
Přispěvovatel

Příspěvek od nebulus »

Aditíva, napr. VIF predlžujú skladovateľnosť nafty, ktorá je teraz ako som niekde vyčítal iba pár mesiacov.
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

VIF samozřejmě leju do všech sudů, ale není všemocný.
VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“