ESP v octavii 1.generace

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Bugs.Bunny
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od Bugs.Bunny »

fr.mottl píše:NEVYHODNOCUJE GEOMETRII PODVOZKU!!!!!!!!!!!!!!
ESP musí vyhodnocovat některé z hodnot geometrie jinak by ani nemohlo fungovat. 8)
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... light=bugs

----------------777 32 60 32----------------
váha
Aktivista

Příspěvek od váha »

chlapy a nechybí vám tam ještě jeden dost důležitý senzor pro funkci ESP?Jestli jsi ho tam nenamontoval tak si to tvoje ESP užij a nejlíp sám (rofl)
Escalade EXT 6.2 AWD flexfuel
tomiisp
Aktivista

Příspěvek od tomiisp »

váha píše:chlapy a nechybí vám tam ještě jeden dost důležitý senzor pro funkci ESP?Jestli jsi ho tam nenamontoval tak si to tvoje ESP užij a nejlíp sám (rofl)
a ktory ? (noteeth) to by aj mna zaujimalo, jeden tam sice chyba ale ten bol iba u quatro/4motion (a to iba u ITT agregatu, nie u BOSCH) :)
OOOO AUDI 100 C3 - s originalom spolocne iba typove oznacenie = prototyp s PD / Vorsprung durch Technik ;)
MoFa82
Přispěvovatel

Příspěvek od MoFa82 »

Bugs.Bunny píše:
ESP musí vyhodnocovat některé z hodnot geometrie jinak by ani nemohlo fungovat. 8)
ESP vyhodnocuje jen 4 věci:

úhel natočení volantu,
senzor podélného zrychlení,
senzor příčného zrychlení,
senzor stáčení je jen u 4x4,
tlak v hlavním brzdovém válci.

Při dodělání ESP se jen řekne řídící jednotce brzd, kdy je volant v nulové poloze a auto jede přímým směrem. To je jediné co ESP vyhodnocuje z geometrie podvozku.
Bugs.Bunny
Aktivista

fr.mottl píše:
Bugs.Bunny píše:
ESP vyhodnocuje jen 4 věci:

úhel natočení volantu,
senzor podélného zrychlení,
senzor příčného zrychlení,
senzor stáčení je jen u 4x4,
tlak v hlavním brzdovém válci.

Při dodělání ESP se jen řekne řídící jednotce brzd, kdy je volant v nulové poloze a auto jede přímým směrem. To je jediné co ESP vyhodnocuje z geometrie podvozku.
A co rychlost otáčení kol?

misoVW
Aktivista

Příspěvek od misoVW »

Tu berie z ABS ;)
Tiguan CBAB
Polaris 455 diesel 4x4
Harley Davidson V-rod
BMW R1200R
Bugs.Bunny
Aktivista

misoVW píše:Tu berie z ABS ;)
a musí ji vyhodnocovat aby ESP mohlo fungovat. ;)

MoFa82
Přispěvovatel

Příspěvek od MoFa82 »

Bugs.Bunny píše:
Já jsem mluvil o tom, že když má někdo rozhozenou geometrii kol, tak jednotka esp to nedokáže vyhodnotit. Koukám, že je to tu samý odborník. Docela by mě zajímalo, kolik lidí si dodělalo do auta ESP a kolik lidí o tom jen přemýšlí. Jak si na tom ty Bugs.Bunny?
Bugs.Bunny
Aktivista

fr.mottl píše:
Bugs.Bunny píše:
Já jsem mluvil o tom, že když má někdo rozhozenou geometrii kol, tak jednotka esp to nedokáže vyhodnotit. Koukám, že je to tu samý odborník. Docela by mě zajímalo, kolik lidí si dodělalo do auta ESP a kolik lidí o tom jen přemýšlí. Jak si na tom ty Bugs.Bunny?
Mám si dodělat do aut kde je ESP ještě jedno? 8) Dodělání ESP mi problém určitě dělat nebude. ;)

Trošku si doplň mezery ve vzdělání než začneš psát např toto:
fr.mottl píše: ESP vyhodnocuje jen 4 věci:

MoFa82
Přispěvovatel

Příspěvek od MoFa82 »

Bugs.Bunny píše:
fr.mottl píše:
Bugs.Bunny píše: a musí ji vyhodnocovat aby ESP mohlo fungovat. ;)
Mám si dodělat do aut kde je ESP ještě jedno? 8) Dodělání ESP mi problém určitě dělat nebude. ;)

Takže jsi ještě žádné ESP nedodělával, to jsem potřeboval vědět :-D a možná to budou potřebovat vědět i lidi co to budou číst :-D A to že jsem opomněl senzory kol, aby při ESP zákroku nedošlo k zablokování kol, omlouvám se, zapomněl jsem.
Bugs.Bunny
Aktivista

fr.mottl píše:
Bugs.Bunny píše:
fr.mottl píše: Já jsem mluvil o tom, že když má někdo rozhozenou geometrii kol, tak jednotka esp to nedokáže vyhodnotit. Koukám, že je to tu samý odborník. Docela by mě zajímalo, kolik lidí si dodělalo do auta ESP a kolik lidí o tom jen přemýšlí. Jak si na tom ty Bugs.Bunny?

Takže jsi ještě žádné ESP nedodělával, to jsem potřeboval vědět :-D a možná to budou potřebovat vědět i lidi co to budou číst :-D A to že jsem opomněl senzory kol, aby při ESP zákroku nedošlo k zablokování kol, omlouvám se, zapomněl jsem.
Zase jsi napsal nesmysl. 8) Nejde jen o zablokování kol, ale i o rychlost otáčení kol.
Ještě něco jste zapoměl pane ESP odborníku? :)

MoFa82
Přispěvovatel

Příspěvek od MoFa82 »

Bugs.Bunny píše:
fr.mottl píše:
Bugs.Bunny píše:Mám si dodělat do aut kde je ESP ještě jedno? 8) Dodělání ESP mi problém určitě dělat nebude. ;)

Zase jsi napsal nesmysl. 8) Nejde jen o zablokování kol, ale i o rychlost otáčení kol.
Netvrdím, že jsem odborník, ale ESP se mi povedlo nainstalovat do svého auta a funguje, dokonce funguje správně, což je podstatně víc, než kam si se dostal ty. Ty jsi zůstal jen u teorie a o tvrzení, že by si to do auta taky domontoval. Takže tímto s tebou končím tuto diskuzi, protože tohle téma jsem vytvořil proto, abych případnému zájemci co si chce dodělat ESP poradil, na co si má dát pozor, na co nesmí zapomenou, jak udělat základní nastavení, jak zajet jízdní test atd.
Bugs.Bunny
Aktivista

fr.mottl píše:
Bugs.Bunny píše:
fr.mottl píše: Takže jsi ještě žádné ESP nedodělával, to jsem potřeboval vědět :-D a možná to budou potřebovat vědět i lidi co to budou číst :-D A to že jsem opomněl senzory kol, aby při ESP zákroku nedošlo k zablokování kol, omlouvám se, zapomněl jsem.
Netvrdím, že jsem odborník, ale ESP se mi povedlo nainstalovat do svého auta a funguje, dokonce funguje správně, což je podstatně víc, než kam si se dostal ty. Ty jsi zůstal jen u teorie a o tvrzení, že by si to do auta taky domontoval. Takže tímto s tebou končím tuto diskuzi, protože tohle téma jsem vytvořil proto, abych případnému zájemci co si chce dodělat ESP poradil, na co si má dát pozor, na co nesmí zapomenou, jak udělat základní nastavení, jak zajet jízdní test atd.
To že chceš někomu poradit je určitě dobře, ale když začneš psát nesmysly tak musíš počítat s tím, že si toho někdo všimne a upozorní na to. Asi na to měl upozornit někdo kdo ESP do auta úspěšně dodal. :)

schonus
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

ESP

Příspěvek od schonus »

Na kolik me ten humor prijde_?

OT:
Jinac ... rekneme si narovinku! Kolik veci mame ve voze neschvalenych a drtime silnice jak muzeme. Disfunkce el.systemu ESP brzdeni valce nezamezi, tedy schopnost zpomalovat (brzdit) stale bezi. Kdyz jsem menil ABS valec, taky jsem mel chvili strach a nasledne i o to vetsi, ze ABS nefungovalo, kontrolka svitila (pozdeji vyreseno, prerusene kabely).

ESP bych chtel, kort v zime. Nebot jak pise Ladas v podpisu, co neubrzdis to neukecas a stejnetak by mohlo platit, co pri brzdeni neuridis, ....
STOledo 1M, AHF - poladeno
tomiisp
Aktivista

Re: ESP

Příspěvek od tomiisp »

schonus píše:Na kolik me ten humor prijde_?

OT:
Jinac ... rekneme si narovinku! Kolik veci mame ve voze neschvalenych a drtime silnice jak muzeme. Disfunkce el.systemu ESP brzdeni valce nezamezi, tedy schopnost zpomalovat (brzdit) stale bezi. Kdyz jsem menil ABS valec, taky jsem mel chvili strach a nasledne i o to vetsi, ze ABS nefungovalo, kontrolka svitila (pozdeji vyreseno, prerusene kabely).

ESP bych chtel, kort v zime. Nebot jak pise Ladas v podpisu, co neubrzdis to neukecas a stejnetak by mohlo platit, co pri brzdeni neuridis, ....
jj, toto by mal sice napisat Bugs (noteeth) ale v tomto pripade by namiesto ,,co neubrzdis to neukecas,, platit ,,co neubrzdis s dorobenym ESP to zaplatis,, v zmysle ze ak sposobis nehodu (a nemusi byt v tom ESP) a poistovna pride na to ze mas taky zasah do auta ako prirobene ESP tak ti kludne odmietne plnit a budes cvakat skodu, ber to aj z toho hladiska.
OOOO AUDI 100 C3 - s originalom spolocne iba typove oznacenie = prototyp s PD / Vorsprung durch Technik ;)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“