ESP musí vyhodnocovat některé z hodnot geometrie jinak by ani nemohlo fungovat.fr.mottl píše:NEVYHODNOCUJE GEOMETRII PODVOZKU!!!!!!!!!!!!!!
ESP v octavii 1.generace
Moderátoři: šulda, Moderátoři
- Bugs.Bunny
- Aktivista
a ktory ?váha píše:chlapy a nechybí vám tam ještě jeden dost důležitý senzor pro funkci ESP?Jestli jsi ho tam nenamontoval tak si to tvoje ESP užij a nejlíp sám
OOOO AUDI 100 C3 - s originalom spolocne iba typove oznacenie = prototyp s PD / Vorsprung durch Technik 
ESP vyhodnocuje jen 4 věci:Bugs.Bunny píše:ESP musí vyhodnocovat některé z hodnot geometrie jinak by ani nemohlo fungovat.fr.mottl píše:NEVYHODNOCUJE GEOMETRII PODVOZKU!!!!!!!!!!!!!!
úhel natočení volantu,
senzor podélného zrychlení,
senzor příčného zrychlení,
senzor stáčení je jen u 4x4,
tlak v hlavním brzdovém válci.
Při dodělání ESP se jen řekne řídící jednotce brzd, kdy je volant v nulové poloze a auto jede přímým směrem. To je jediné co ESP vyhodnocuje z geometrie podvozku.
- Bugs.Bunny
- Aktivista
A co rychlost otáčení kol?fr.mottl píše:ESP vyhodnocuje jen 4 věci:Bugs.Bunny píše:ESP musí vyhodnocovat některé z hodnot geometrie jinak by ani nemohlo fungovat.fr.mottl píše:NEVYHODNOCUJE GEOMETRII PODVOZKU!!!!!!!!!!!!!!
úhel natočení volantu,
senzor podélného zrychlení,
senzor příčného zrychlení,
senzor stáčení je jen u 4x4,
tlak v hlavním brzdovém válci.
Při dodělání ESP se jen řekne řídící jednotce brzd, kdy je volant v nulové poloze a auto jede přímým směrem. To je jediné co ESP vyhodnocuje z geometrie podvozku.
- Bugs.Bunny
- Aktivista
Já jsem mluvil o tom, že když má někdo rozhozenou geometrii kol, tak jednotka esp to nedokáže vyhodnotit. Koukám, že je to tu samý odborník. Docela by mě zajímalo, kolik lidí si dodělalo do auta ESP a kolik lidí o tom jen přemýšlí. Jak si na tom ty Bugs.Bunny?Bugs.Bunny píše:a musí ji vyhodnocovat aby ESP mohlo fungovat.misoVW píše:Tu berie z ABS
- Bugs.Bunny
- Aktivista
Mám si dodělat do aut kde je ESP ještě jedno?fr.mottl píše:Já jsem mluvil o tom, že když má někdo rozhozenou geometrii kol, tak jednotka esp to nedokáže vyhodnotit. Koukám, že je to tu samý odborník. Docela by mě zajímalo, kolik lidí si dodělalo do auta ESP a kolik lidí o tom jen přemýšlí. Jak si na tom ty Bugs.Bunny?Bugs.Bunny píše:a musí ji vyhodnocovat aby ESP mohlo fungovat.misoVW píše:Tu berie z ABS
Trošku si doplň mezery ve vzdělání než začneš psát např toto:
fr.mottl píše: ESP vyhodnocuje jen 4 věci:
Takže jsi ještě žádné ESP nedodělával, to jsem potřeboval vědětBugs.Bunny píše:Mám si dodělat do aut kde je ESP ještě jedno?fr.mottl píše:Já jsem mluvil o tom, že když má někdo rozhozenou geometrii kol, tak jednotka esp to nedokáže vyhodnotit. Koukám, že je to tu samý odborník. Docela by mě zajímalo, kolik lidí si dodělalo do auta ESP a kolik lidí o tom jen přemýšlí. Jak si na tom ty Bugs.Bunny?Bugs.Bunny píše: a musí ji vyhodnocovat aby ESP mohlo fungovat.Dodělání ESP mi problém určitě dělat nebude.
fr.mottl píše: ESP vyhodnocuje jen 4 věci:
- Bugs.Bunny
- Aktivista
Zase jsi napsal nesmysl.fr.mottl píše:Takže jsi ještě žádné ESP nedodělával, to jsem potřeboval vědětBugs.Bunny píše:Mám si dodělat do aut kde je ESP ještě jedno?fr.mottl píše: Já jsem mluvil o tom, že když má někdo rozhozenou geometrii kol, tak jednotka esp to nedokáže vyhodnotit. Koukám, že je to tu samý odborník. Docela by mě zajímalo, kolik lidí si dodělalo do auta ESP a kolik lidí o tom jen přemýšlí. Jak si na tom ty Bugs.Bunny?Dodělání ESP mi problém určitě dělat nebude.
fr.mottl píše: ESP vyhodnocuje jen 4 věci:a možná to budou potřebovat vědět i lidi co to budou číst
A to že jsem opomněl senzory kol, aby při ESP zákroku nedošlo k zablokování kol, omlouvám se, zapomněl jsem.
Ještě něco jste zapoměl pane ESP odborníku?
Netvrdím, že jsem odborník, ale ESP se mi povedlo nainstalovat do svého auta a funguje, dokonce funguje správně, což je podstatně víc, než kam si se dostal ty. Ty jsi zůstal jen u teorie a o tvrzení, že by si to do auta taky domontoval. Takže tímto s tebou končím tuto diskuzi, protože tohle téma jsem vytvořil proto, abych případnému zájemci co si chce dodělat ESP poradil, na co si má dát pozor, na co nesmí zapomenou, jak udělat základní nastavení, jak zajet jízdní test atd.Bugs.Bunny píše:Zase jsi napsal nesmysl.fr.mottl píše:Takže jsi ještě žádné ESP nedodělával, to jsem potřeboval vědětBugs.Bunny píše:Mám si dodělat do aut kde je ESP ještě jedno?Dodělání ESP mi problém určitě dělat nebude.
a možná to budou potřebovat vědět i lidi co to budou číst
A to že jsem opomněl senzory kol, aby při ESP zákroku nedošlo k zablokování kol, omlouvám se, zapomněl jsem.
Nejde jen o zablokování kol, ale i o rychlost otáčení kol.
- Bugs.Bunny
- Aktivista
To že chceš někomu poradit je určitě dobře, ale když začneš psát nesmysly tak musíš počítat s tím, že si toho někdo všimne a upozorní na to. Asi na to měl upozornit někdo kdo ESP do auta úspěšně dodal.fr.mottl píše:Netvrdím, že jsem odborník, ale ESP se mi povedlo nainstalovat do svého auta a funguje, dokonce funguje správně, což je podstatně víc, než kam si se dostal ty. Ty jsi zůstal jen u teorie a o tvrzení, že by si to do auta taky domontoval. Takže tímto s tebou končím tuto diskuzi, protože tohle téma jsem vytvořil proto, abych případnému zájemci co si chce dodělat ESP poradil, na co si má dát pozor, na co nesmí zapomenou, jak udělat základní nastavení, jak zajet jízdní test atd.Bugs.Bunny píše:Zase jsi napsal nesmysl.fr.mottl píše: Takže jsi ještě žádné ESP nedodělával, to jsem potřeboval věděta možná to budou potřebovat vědět i lidi co to budou číst
Nejde jen o zablokování kol, ale i o rychlost otáčení kol.
- schonus
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
ESP
Na kolik me ten humor prijde_?
OT:
Jinac ... rekneme si narovinku! Kolik veci mame ve voze neschvalenych a drtime silnice jak muzeme. Disfunkce el.systemu ESP brzdeni valce nezamezi, tedy schopnost zpomalovat (brzdit) stale bezi. Kdyz jsem menil ABS valec, taky jsem mel chvili strach a nasledne i o to vetsi, ze ABS nefungovalo, kontrolka svitila (pozdeji vyreseno, prerusene kabely).
ESP bych chtel, kort v zime. Nebot jak pise Ladas v podpisu, co neubrzdis to neukecas a stejnetak by mohlo platit, co pri brzdeni neuridis, ....
OT:
Jinac ... rekneme si narovinku! Kolik veci mame ve voze neschvalenych a drtime silnice jak muzeme. Disfunkce el.systemu ESP brzdeni valce nezamezi, tedy schopnost zpomalovat (brzdit) stale bezi. Kdyz jsem menil ABS valec, taky jsem mel chvili strach a nasledne i o to vetsi, ze ABS nefungovalo, kontrolka svitila (pozdeji vyreseno, prerusene kabely).
ESP bych chtel, kort v zime. Nebot jak pise Ladas v podpisu, co neubrzdis to neukecas a stejnetak by mohlo platit, co pri brzdeni neuridis, ....
STOledo 1M, AHF - poladeno
Re: ESP
jj, toto by mal sice napisat Bugsschonus píše:Na kolik me ten humor prijde_?
OT:
OOOO AUDI 100 C3 - s originalom spolocne iba typove oznacenie = prototyp s PD / Vorsprung durch Technik