W-POWER DIESEl

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

PetrK
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od PetrK »

Tomas.cz píše:Mě když svítí u Fabie reserva tak natankuju cca 42 litrů paliva, ale pak tam ještě tak 5-6 klidně natlačím.
Do Fabky narveš 50 litrů ... při zmáčknutí odvzdušňováku pistolí při tankování ...
vlagik
Přispěvovatel

Příspěvek od vlagik »

PetrK píše:
Tomas.cz píše:Mě když svítí u Fabie reserva tak natankuju cca 42 litrů paliva, ale pak tam ještě tak 5-6 klidně natlačím.
Do Fabky narveš 50 litrů ... při zmáčknutí odvzdušňováku pistolí při tankování ...
1.2 HTP pobrala 53 l...

Jmenovitá hodnota je tam kvůli teplotě. Pkud máš úplně prázdbnou nádrž, tak do prvního vypnutí pistole načerpáš přesně jmenovitou hodnotu. Aby bylo počítání paliva pořád (v zimě, v létě) přesné, má PHM od banzínky konstantní teplotu (tuším kolem 4°) no a v autě v létě se to "trochu" ohřeje, tak aby tam nebyl nebezpečný přetlak.
V nádržích bývá rezerva kolem 6 l + vedení vzduchu + "hluché kapsy".
Takže pokud autem ještě hýbeš při tankování, tak vyprázdníš kapsy, pak tankuješ a držíš odvzdušňovací ventil a až když PHM teče autu "ušima", tak pak je nádrž skutečně plná. (rofl)
MirekX
Aktivista

Příspěvek od MirekX »

Tak nevim, za posledních 100 tis. km jsem do nádrže pořádnou naftu natankoval asi 3x (v zahraničí) jinak samá bionafta, čisté Meřo a podobné patoky. Jede to pořád dobře (na bio je rozdíl výkonu trochu cítit, čisté Meřo je poznat víc ale nijak dramaticky) . Startuju normálně, v zimě jsem zamrznul jenom jednou na čisté meřo. (dojel jsem, ale víc než 80 to nejelo) když míjím shellku a vidím ty ceny, tak mi cuká koutek..... :D Mě to teda vychází nejlevnějc takhle, no...
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru. :) KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS (noteeth)
PetrK
Přispěvovatel

Příspěvek od PetrK »

MirekX píše:Tak nevim, za posledních 100 tis. km jsem do nádrže pořádnou naftu natankoval asi 3x (v zahraničí) jinak samá bionafta, čisté Meřo a podobné patoky. Jede to pořád dobře (na bio je rozdíl výkonu trochu cítit, čisté Meřo je poznat víc ale nijak dramaticky) . Startuju normálně, v zimě jsem zamrznul jenom jednou na čisté meřo. (dojel jsem, ale víc než 80 to nejelo) když míjím shellku a vidím ty ceny, tak mi cuká koutek..... :D Mě to teda vychází nejlevnějc takhle, no...
Tak to já si raději zajedu k té Shellce ... přece nebudu cpát do "mazlíka" nějaký fritovací olej -)
sky59
Aktivista

Příspěvek od sky59 »

ja mam pre vas aj nejake cisla:

mam 4r OctaviuI a uz asi rok tankujem iba SHELL VPOWER DIESEL, kupujem ho iba v Trencine a na tom istom stojane a odkladam si VSETKY blocky, pre pripad, ze by nieco oni zblbli, to viete, sudy potrebuju dokazy :-))

takze bol som na TK a EK a hranica na dymivost je 1.4 (asi) a mne zmerali
0.2, inak mozem mu slapnut na krk ako chcem a nezadymi, je to 96kW 6kvalt

spotrebu tazko zhodnotim, mam pocit ako keby bola rovnaka

na cerpacke mi povedali, ze tu naftu vozia priamoz rakuska, ostatne nafty pre vsetkych su zo slovnaftu a aditiva sa kazdy dava svoje

dvakrat (davno) som kupil u ESSA a su to vyjeb....anci, urobil som na nadrz asi o 100km menej! nevedeli ani ze existuje cetanove cislo....

teraz mi ukazuje dojazd 1070km na nadrz....
pasul
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Takže chci dát autu taky to nejlepší.Jak vidím ,tak jedině Shell V-power.Je někdo další kdo popíše svoje zkušenosti?

Zatím jsem vzal na OMW.V práci naše firma má smlouvu s OMW a nebyl zatím jediný problém.I když předminulou zimu prý zůstali stát lidi co brali na OMW naftu.
flekyc
Aktivista

Příspěvek od flekyc »

PetrK píše:
MirekX píše:Tak nevim, za posledních 100 tis. km jsem do nádrže pořádnou naftu natankoval asi 3x (v zahraničí) jinak samá bionafta, čisté Meřo a podobné patoky. Jede to pořád dobře (na bio je rozdíl výkonu trochu cítit, čisté Meřo je poznat víc ale nijak dramaticky) . Startuju normálně, v zimě jsem zamrznul jenom jednou na čisté meřo. (dojel jsem, ale víc než 80 to nejelo) když míjím shellku a vidím ty ceny, tak mi cuká koutek..... :D Mě to teda vychází nejlevnějc takhle, no...
Tak to já si raději zajedu k té Shellce ... přece nebudu cpát do "mazlíka" nějaký fritovací olej -)
asi tak no :-)

u shellu jsem tu naftu parkrat bral a poznal jsem to akorad pri nalozenym aute, prislo mi, ze to jde malonko lip od spoda, ale myslim, ze to zvyseni vykonu je zanedbatelne, spotreba nevim, zere to porad stejne, (malo) (LOL)
VW Passat 2.0TDI CR 103kw CBAB
O1 ASV Dieselpower 173HP 410Nm na ND
DIESELPOWER cooperation
PetrK
Přispěvovatel

Příspěvek od PetrK »

Netvrdím, že by nafta od SHELL přinášela nižší spotřebu a vyšší výkon ... to jsem nezaznamenal ... určitě se při její "konzumaci" ztišil motor (Fabka 1,9 SDi) ... to u TDiček ani nepoznáte ... spíš jí tankuji kvůli pocitu, že je tam daná nějaký standard kvality
Matrix
Aktivista

Příspěvek od Matrix »

Já si myslím, že její uspěch je v navrácení výkno motoru, právě jeho "vyčištěním" nedá se přeci od této nafty očekávat že když ji naleju donádrže, budu mít hned z 81 kW 90 kW. Možná to něco málo přidá, ale bude to asi hodně zanedbatelné.
Volkswagen Golf Plus, MR12, 2.0 TDI - 103 kW, CFHC, 230.000 km
flekyc
Aktivista

Příspěvek od flekyc »

Matrix píše:Já si myslím, že její uspěch je v navrácení výkno motoru, právě jeho "vyčištěním" nedá se přeci od této nafty očekávat že když ji naleju donádrže, budu mít hned z 81 kW 90 kW. Možná to něco málo přidá, ale bude to asi hodně zanedbatelné.
a ty v to vycisteni motoru fakt veris ? me se to moc nezda, navic, jak to zjistis, ze se to vycistilo ? si to poznal na vykonu nebo sis dal brigadku a rozebral to ? :-)
DIESELPOWER cooperation
Jim
Site Admin

Příspěvek od Jim »

já tankuji Shell Extra Diesel, V-Power jsem nikdy netankoval, moc tomu neveřím....
Fabia RS - 274PS, 578N.m. - DIESELPOWER - EX
BMW 335Cd - 368PS, 790Nm - DIESELPOWER - EX
Lexus GS300
Obrázek
cupra
Aktivista

Příspěvek od cupra »

ja ho taktiež tankujem,ale iba do firemnych vozidiel,nejaku extra zmenu nepocitujem,iba ak na smartkarte :D .ale do svojho davam w power 95 a tam je to trosku citit... :) kedysi som videl na prime test w poweru 95 a w poweru dizlu a merali maximalku a zrychlenie benzin celkom vyrazne zrychlil aj maximalka vyssia,dizel velmi nepatrne... ;)
BMW 330 XD 300 HP 650 NM chip by DONUZO(D-racing.sk)sprint soft 330+hp 700+Nm
Matrix
Aktivista

Příspěvek od Matrix »

Ano, mám s tím zkušenost a věřím tomu. Když sem měl ještě benzínového Forda Oriona 1.6i, 77 kW, r.v. 91 tak sem do něj lil výhradně V-Power 95, a nejprve pohledovou kontrolou svicek bylo videt jak se takova slaba vrstva usazenin "rozpustila" asi po 20.000 km. Pakjsem jednou v servisu mel moznost podivat se endoskopem do spalovaciho prostoru, který byl u 175.000 km jeteho forda velmi slusny, dno pistu bylo krasne ciste,vrsek hlavy taky nevykazoval buh vi jake nanosy. bohuzel stav vrsku ventilu neznam, to se zjistit nedalo, ale verim ze cistici ucinek na motor je prokazatelny. A pokud se jedna o spotrebu průmerná byla někde u 7 litrů.
Volkswagen Golf Plus, MR12, 2.0 TDI - 103 kW, CFHC, 230.000 km
flekyc
Aktivista

Příspěvek od flekyc »

Matrix píše:Ano, mám s tím zkušenost a věřím tomu. Když sem měl ještě benzínového Forda Oriona 1.6i, 77 kW, r.v. 91 tak sem do něj lil výhradně V-Power 95, a nejprve pohledovou kontrolou svicek bylo videt jak se takova slaba vrstva usazenin "rozpustila" asi po 20.000 km. Pakjsem jednou v servisu mel moznost podivat se endoskopem do spalovaciho prostoru, který byl u 175.000 km jeteho forda velmi slusny, dno pistu bylo krasne ciste,vrsek hlavy taky nevykazoval buh vi jake nanosy. bohuzel stav vrsku ventilu neznam, to se zjistit nedalo, ale verim ze cistici ucinek na motor je prokazatelny. A pokud se jedna o spotrebu průmerná byla někde u 7 litrů.
no jasny, ale to mluvis o benzinu, tomu bych i veril, kort u tech aut, co nemaj turbo, ja ma 1.4 chip na 100hp a kdyz jsem dal V power taky jsem citil narust, ale u tech naft, ja nevim no, zasiraj se daleko vic a myslim, ze nakej v power diesel te nezachrani, muj nazor ...
DIESELPOWER cooperation
cupra
Aktivista

Příspěvek od cupra »

este som zabudol poznamenat,ze tie auta do ktorych tankujem w power dizel,maju cez 200 hp,mozno na niakej 90,110 konovke by to bolo aj pocitit...ale tento tyzden cesta do prahy A 6 3.0 TDI styria ludia 38 stupnov a tah skoro (takmer) ziadny,chcelo by to chip,ale riaditel sa boji o tiptronic...novy stoji 400 litrov... (crazy)
BMW 330 XD 300 HP 650 NM chip by DONUZO(D-racing.sk)sprint soft 330+hp 700+Nm
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“