rozvody poradte jestli mě neojebali

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

yirka
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od yirka »

za výměnu oleje je to dost ale celkově to tak hrozný není
a pokud jde o ty díly tak já z donesených náhradních dílů zákazníkem taky nedělám
misoVW
Aktivista

Příspěvek od misoVW »

Nedelas preto, lebo ked im predas diely, zarobis aj na tych a v podstate chudak zakaznik plati 2x. :-D :-D
Ked som este robil v servise, v pohode sme robili aj s prinesenymi dielmi.
Naposledy upravil(a) misoVW dne 14 led 2009, 17:15, celkem upraveno 1 x.
Tiguan CBAB
Polaris 455 diesel 4x4
Harley Davidson V-rod
BMW R1200R
golfgti16v
Přispěvovatel

Příspěvek od golfgti16v »

juro píše:contitech je v pohode mal som ho na 3 autách a v pohodičke tá výmena oleja za 1200sk je dosť mne to robia v servise za 400sk pričom to netrvá ani hodinu roboty
mno myslim si,že 1200 za vymnenu oleje neni zas tak moc je to PD motor tam nestoji litr oleje 100 kč
misoVW
Aktivista

Příspěvek od misoVW »

golfgti16v píše:
juro píše:contitech je v pohode mal som ho na 3 autách a v pohodičke tá výmena oleja za 1200sk je dosť mne to robia v servise za 400sk pričom to netrvá ani hodinu roboty
mno myslim si,že 1200 za vymnenu oleje neni zas tak moc je to PD motor tam nestoji litr oleje 100 kč
1200 pise vymena oleja a filtrov, cena oleja a filtrov v tom nie je. Za robotu je to dost, ale zas berte v uvahu ze si musi (mal by) platit olejove hospodarstvo.
Tiguan CBAB
Polaris 455 diesel 4x4
Harley Davidson V-rod
BMW R1200R
misa.89
Aktivista

Příspěvek od misa.89 »

1200? :o to nešel povolit nákej šroub ne?
1. Octavia 19TDi GLX+(klima) AGR, 1998, trysky DSLA150P520, jednohmota ATD + organika, upgrade MAF,EGR+KAT off, 550000km; 5W40; puky Audi TT, + 3cm UP, 4x disk, VAG
2. Octavia 19TDi Elegance ASV 2002, ,Xenony, Webasto, Tripling, 99 kW, brzdy 288mm.
pafka
Aktivista

Příspěvek od pafka »

misoVW píše:Nedelas preto, lebo ked im predas diely, zarobis aj na tych a v podstate chudak zakaznik plati 2x. :-D :-D
miso , to snad není o tom že zarobíš aj na dielov, to je normální že máš nějaký rabat , (když chci udělat topení v baráku , tak mi taky topenář nenechá mat. za jeho nákup)a je na tobě jak ho použiješ , jestli dáš slevu , pokud je to zákazník , který chodí jen do jednoho servisu , tak to zohledním , a z mater. zákazníka taky dělám minimálně, už kvůli záruce, nebudu se pak hádat , kde byl problém ,protože většinou má každý mechanik svého dodavatele, a nemá problém s řešením reklamací, navíc by měl dostat zaplaceno nejen mat. ale i to ostatní kolem, u aut je tohle trochu problém , protože je spousta dílů pod rukou /to není nic proti sekci bazar/a pak je tahle otázka k ceně za mat+ práci trochu mimo, dnes je normální cena za práci cca 300,kč /hod, a standartní cena rozvodů + pumpy je třeba od contitechu tak 7800,-kč, navíc platíš za olej.hospodářství ,likvidaci plastů , atd, to taky není zadarmo
pitrisek
Přispěvovatel

Příspěvek od pitrisek »

misoVW píše:Nedelas preto, lebo ked im predas diely, zarobis aj na tych a v podstate chudak zakaznik plati 2x. :-D :-D
Myslím že takovéto věty by se tady vůbec neměli objevit, ale je to jen můj názor
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

Ja vymenim aj diely ktore doda zakaznik ak na tom vyslovene trva, ale zaruku nedam ani na pracu. Ak ta kladka prdne nech sa ide stazovat na lamparen. A to nehovorim otom ze malokedy donesu zakaznici taky diel ktory do auta aj skutocne pasuje. Napr. dost casty priklad z praxe: Zakaznik chce aby som mu vymenil rozvod na O1 TDI rotacke. Samozrejme material mi doda on lebo pred nedavnom velmi dobre kupil rozvody na Octaviu TDI. Za "super" cenu aku mu ja nikdy nespravim. Skalmanie nastane ak pride na dohodnuty termin, da mi do ruk sadu rozvodov ja mu ju po chvilke vratim do ruk naspat. Co co cosa stalo? Nic iba to ze tie rozvody su na PDcko nie na rotacku. Snazim sa mu vysvetlit ze su proste ine a nepasuju. Potom chvilu pocuvam ako ho ja chcem ojebat, zejemu povedali ze su to na Octaviu TDIcko. Za boha mu nevysvetlis ze su na ASZ nie na AGR. Tak pojde prec, do ineho servisu kde sa dozvie to iste co uz pocul odomna.
misoVW
Aktivista

Příspěvek od misoVW »

pafka píše:
miso , to snad není o tom že zarobíš aj na dielov, to je normální že máš nějaký rabat , (když chci udělat topení v baráku , tak mi taky topenář nenechá mat. za jeho nákup)a je na tobě jak ho použiješ , jestli dáš slevu , pokud je to zákazník , který chodí jen do jednoho servisu , tak to zohledním , a z mater. zákazníka taky dělám minimálně, už kvůli záruce, nebudu se pak hádat , kde byl problém ,protože většinou má každý mechanik svého dodavatele, a nemá problém s řešením reklamací, navíc by měl dostat zaplaceno nejen mat. ale i to ostatní kolem, u aut je tohle trochu problém , protože je spousta dílů pod rukou /to není nic proti sekci bazar/a pak je tahle otázka k ceně za mat+ práci trochu mimo, dnes je normální cena za práci cca 300,kč /hod, a standartní cena rozvodů + pumpy je třeba od contitechu tak 7800,-kč, navíc platíš za olej.hospodářství ,likvidaci plastů , atd, to taky není zadarmo
pravda, samozrejme ked beries matros od dodavatela, tak tam mas zlavu. Obycajny zakaznik si nedokaze zohnat diely za lepsiu cenu, ako Ty zo zlavou. A to staci.....S tym topenim vies ako sa to robi? Povies topenarovi, ze robis auta a ked bude mat problem, ze mu to zadarmo opravis, ked Ti da zlavu. Vies co co stoji, topenar vie co co stoji a teda sa samozrejme dohodnete.
Tiguan CBAB
Polaris 455 diesel 4x4
Harley Davidson V-rod
BMW R1200R
Meggy
Aktivista

Příspěvek od Meggy »

v servise děláme i s díly co přinese zákazník, ale samozřejmě bez záruky a hodinová sazba je vyšší

každej servis žije z dílů...práce stěží uživí platy mechaniků

je ale pořád na výběr mít díly levněji a najít menšího podnikatele nebo jiného člobrdu, který to udělá i přinesenými díly a bez řečí

ona záruka je hezká věc, ale realita je jinde - je to jen kus textu na papíru, kterej nemá téměř žádnej význam a záleží jen na tom jak slušnej je servis a jak se k záruce postaví
AUDI A6 2,5TDi 132kW, Fabia II 1,4TDi, VW Polo 1,2
Hobby
Přispěvovatel

Příspěvek od Hobby »

Jo výměnný obchod mněli už v době kamenné.Že by se k tomu vraceli na Slovensku po zavedení eura?:)I když toto jediné spolehlivě funguje asi všude.Z donesených dílů jsem jednou udělal naštěstí známému rozvody,za 3000 km půlka řemene pryč,o kryt pleskaly nitě.¨Moc se nesmál když mně platil práci po druhé a na burze v Ostravě hledal toho prodejce levných origo dílů.Ono rozvody na Octavii za 1600Kč no nekupte to.
Octavia 1.9 TDI PD,4x4,ATD,100Kw
zizuzidan
Aktivista

Příspěvek od zizuzidan »

cosby píše:Už jsem to psal na Škoda fóru.Autorizák=rozvody na OI TDi=1290,-kč-práce!!!Pokud nevěříte,ověřte si to-Autoservis Bártek a Syn FM-minulý rok.
Když se letos zrdažovalo tak to bude třebas 1500 no.
Taky to dělám za 1200kč :(
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

To maj teda hodně slušnou cenu, já jsem se zkusmo ptam na výměnu rozvodů na 1.4-ohv kde je řetěz a v praze chtěli kolem 1500- 2000kč jen za práci.
Jiří Horváth
Přispěvovatel

Příspěvek od Jiří Horváth »

Bud uplně klidný,já dal za rozvody 11 a ve finále mi je ojebali.Po měsíci se mi spálil řemen a zadřela kladka.Ale nebáli se si kluci říct o peníze za opravu i po druhé,tak jsem je poslal do prdele.
O1,ASV,2001,81kw
Richi
Přispěvovatel

Příspěvek od Richi »

Když si dám opravit auto, tak ještě abych si sháněl díly? Že bych se na to nevy...
To si to můžu příště už rovnou opravit sám ne?
A to se tady strašně vážně bavíme o "kravinách" jako jsou rozvody, kde materiál stejně stojí sotva pár tisíc.

Bych chtěl vidět kdo z kecálistů o nových dílech a laciné opravě si nechá opravit auto a požaduje pouze nové origo díly když se jedná o výměnu turba, převodovky, řízení a podobných opravdových lahůdek.
Každý bude čůrat štěstím, když mechanik šáhne do regálu a vyčaruje krásnou novou převodovku za hubičku ve stavu, v jakém by ji zákazník jen obtížně sehnal, a už vůbec ne hned.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“