ne to je okgojf píše:Potreboval by som poradiť. Mam GLF 4 1,9 TDI 85 kW a zda sa mi že ked zapnem kluč tak kontrolka na žhavenie mi svieti tak cca 4;5 sek. nieje to málo. Auto naskoči perfektne či je zohriate alebo studene. Dakujem za radu.

Moderátoři: šulda, Moderátoři
ne to je okgojf píše:Potreboval by som poradiť. Mam GLF 4 1,9 TDI 85 kW a zda sa mi že ked zapnem kluč tak kontrolka na žhavenie mi svieti tak cca 4;5 sek. nieje to málo. Auto naskoči perfektne či je zohriate alebo studene. Dakujem za radu.
To napätie nemeraj na žhaviči. Odpoj koncovku a odmeraj kolko voltov ide do žhaviča. Všetky musia byť rovnaké s rozdielom 0,1 až 0,2 volta bez zážaže. daj potom Vedieťnovacik píše:no to je dobry napad asi to tak urobim,akurat som este zistil ze su 6V A 8V zhavice ale neviem ako to zistim ktore mam a ktore mi trebakedze na krabicke to neni....
Stalo se mi to samý na tom samým autě objednal jsem žhaviče u ELITU podle auta buchl jsem je tam a bylo hned po nich pozor na to napětí měl jsem tam 7Voltový a přišli mi mi 4,4V a já si toho všimnul až potom ale dal jse je na reklamaci a tu mi uznalynovacik píše:chcel by som sa opytat odisiel mi zhavic, tak som kupil zhavice od firmy bosch 0250 403 002 na motor 2.0 tdi bkp 103kw vw passat. a asi 3 dni po vymene mi to vyhadzuje chybu,ked som to dal nacitat tak bola chyba na vsetkych 4 zhavickach. je toto mozne? neviem co si mam o tom mysliet, ci je to zalozene zle alebo ci je chybna kabelaz??? ://
no super takze nie som sam co ma take stastie.....terza aspon viem kde zacat, prehodim tie origo dokupim dva a tamtie vratim nech si ich vyreklamuju....Marek67 píše:Stalo se mi to samý na tom samým autě objednal jsem žhaviče u ELITU podle auta buchl jsem je tam a bylo hned po nich pozor na to napětí měl jsem tam 7Voltový a přišli mi mi 4,4V a já si toho všimnul až potom ale dal jse je na reklamaci a tu mi uznalynovacik píše:chcel by som sa opytat odisiel mi zhavic, tak som kupil zhavice od firmy bosch 0250 403 002 na motor 2.0 tdi bkp 103kw vw passat. a asi 3 dni po vymene mi to vyhadzuje chybu,ked som to dal nacitat tak bola chyba na vsetkych 4 zhavickach. je toto mozne? neviem co si mam o tom mysliet, ci je to zalozene zle alebo ci je chybna kabelaz??? ://
pokud chces otestovat kabelaz, tak je lepsi merit na zhavici tj. se zatezi, protoze na prazdno ti to bude ukazovat napeti i pres prechodak nebo zoxidovanej kontakt, problem tohohle typu se projevi az pri proudovym namahani, tj. pri zhaveniigracik píše:To napätie nemeraj na žhaviči. Odpoj koncovku a odmeraj kolko voltov ide do žhaviča. Všetky musia byť rovnaké s rozdielom 0,1 až 0,2 volta bez zážaže. daj potom Vedieťnovacik píše:no to je dobry napad asi to tak urobim,akurat som este zistil ze su 6V A 8V zhavice ale neviem ako to zistim ktore mam a ktore mi trebakedze na krabicke to neni....
Přesně, prvotní test lze udělat s vypojenou poslední fajfkou (nejdále od přívodu) a ostatní tři žhaviče zapojeny. Voltmetrem změříš napětí v té fajfce, tím otestuješ funkčnost relé žhavení a že po cestě není přechoďák, máš tam vlastně zátěž těch tří žhavičů. Lze i místo pojistky dát ampérmetr (1 žhavka cca 8A).fabiátor píše:pokud chces otestovat kabelaz, tak je lepsi merit na zhavici tj. se zatezi, protoze na prazdno ti to bude ukazovat napeti i pres prechodak nebo zoxidovanej kontakt, problem tohohle typu se projevi az pri proudovym namahani, tj. pri zhaveniigracik píše:To napätie nemeraj na žhaviči. Odpoj koncovku a odmeraj kolko voltov ide do žhaviča. Všetky musia byť rovnaké s rozdielom 0,1 až 0,2 volta bez zážaže. daj potom Vedieťnovacik píše:no to je dobry napad asi to tak urobim,akurat som este zistil ze su 6V A 8V zhavice ale neviem ako to zistim ktore mam a ktore mi trebakedze na krabicke to neni....
presne tak jjSlavkov píše:Přesně, prvotní test lze udělat s vypojenou poslední fajfkou (nejdále od přívodu) a ostatní tři žhaviče zapojeny. Voltmetrem změříš napětí v té fajfce, tím otestuješ funkčnost relé žhavení a že po cestě není přechoďák, máš tam vlastně zátěž těch tří žhavičů. Lze i místo pojistky dát ampérmetr (1 žhavka cca 8A).fabiátor píše:pokud chces otestovat kabelaz, tak je lepsi merit na zhavici tj. se zatezi, protoze na prazdno ti to bude ukazovat napeti i pres prechodak nebo zoxidovanej kontakt, problem tohohle typu se projevi az pri proudovym namahani, tj. pri zhaveniigracik píše:To napätie nemeraj na žhaviči. Odpoj koncovku a odmeraj kolko voltov ide do žhaviča. Všetky musia byť rovnaké s rozdielom 0,1 až 0,2 volta bez zážaže. daj potom Vedieť
Samozřejmě 100% je vytáhnout žhavky ven (vidíš jak rychle a do jaké teploty-barvy jdou.