Alhambra TDI - chyba v ROM "v čem je problém??"

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

sky59
Aktivista
Odpovědi: 0

Re: Alhambra TDI - chyba v ROM "v čem je problém??&quo

Příspěvek od sky59 »

radkin píše:Ahoj mám alhambru tdi motor AVG 81kW rok 2000 a občas když běží motor na volnoběh chcípne - není to pravidelný prostě jen jednou za čas.
Na VAGu mi to ukázalo tohle - nevíte co by to mohlo být a jak to vyléčit? Hledal jsem ale moc jsem toho nenašel k tomuhle tématu. Všem předem děkuju.

Adresa 01: Motor Labely: 028-906-021.LBL
Řídící jednotka: 028 906 021 JJ
Díl: 1,9l R4 EDC 0300SG 2018
Kódování: 00002
Dílna #: WSC 00020

3 závad nalezeno.
16989 - ridici jednotka: chyba v ROM
P0605 - 35-10 - - - Sporadická
17958 - plnici tlak - regulacni odchylka
P1550 - 35-10 - - - Sporadická
17656 - rizeni zacatku vstriku: regulacni odchylka
P1248 - 35-10 - - - Sporadická
Readiness: N/A

pokial je ROM co ja poznam z pocitacovej terminologie ako ROM tak je to Read Only Memory a v tejto byva nahraty riadiaci program, ten sa obycajne kontroluje pri zapnuti na tzv, checksum, cize sa "spocita" obsah ROM a musi byt OK, myslim si ze toto je problem

ocakaval by som, ze tato pamat je programovana pri vyrobe maskou a nikdy by nemala zabudnut obsah, zrejme opak je pravdou

ak je toto vsetko pravda, tak jedine vymenit ROM /aj sa da/ inak celu RJ pretoze program moze takto zabludit a nikdo nevie co urobi...
mistrkutil
Přispěvovatel

Příspěvek od mistrkutil »

Tož bohušu nebuď blbý vždyť ti to předsa píše vyměnit toho roma co máš pod kapotou za nového jich tu behá po čechách dost (LOL) (rofl)
T4+B5,5
ferda72
Nováček

Příspěvek od ferda72 »

Zkontrolovat atm.tlak při volnobehu a prudkem přidani plynu,musi zustat stejnej.
jordee_23
Aktivista

Příspěvek od jordee_23 »

aj jasom mal podobne problemy , az rovnake :) .. aj ta chyba s ROM

medzi cerpadlom a RJ boli popraskane kable , takze kabelaz a v RJ som mal prasknutu hadicku ... na AFN je tam taky kusok od obolu k snimacu na plosaku . akedze pri uprave sw to bolo letovane .. mozno odstraneny aj studeny spoj :s)

a to som uz zhanal druhu RJ no nedalo mi to. takze vsetko prejdi , kabelaz (pomeraj), konektory, v RJ spoje.
GIV var asz 4mot upraveny
TDIfun
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TDIfun »

Ja ti poradim jo :D vymen si hadicku co je v ECU. mas ji prasklou a unika to do ECU tlak turba!!!!!!!!!!!!!!!!! Pak mi napis ahoj www.TDIFUN.cz
340HP 1.9TDI ASZ
238HP 1.9TDI ASZ
255HP 1.9TDI AVF
250HP 1.9TDI AGR
251HP 1.9TDI AGR
M = ( Pnorm[kW] * 9.549 ) / n[min-1]
http://www.youtube.com/watch?v=N9hi4nNhAvg
ferda72
Nováček

Příspěvek od ferda72 »

TDIfun+1 :-D
Julinaa
Přispěvovatel

Příspěvek od Julinaa »

Galaxy 1,9 TDI,motor 81kW AVG a taky chyba 16989-chyba v ROM,atm.tlak mám dobrý
Auto mám od září a tahle chyba se mi objevovala zcela nepravidelně,někdy každé 2 dny,někdy po 14 dnech.Někdy auto na volnoběhu vynechalo,někdy při jízdě a chybu to nepsalo,jindy jo,jakoby to nestihlo tu chybu někdy zaznamenat-teda pokud to s tím má opravdu souvislost.
Před nějakým časem jsem zdvyhnul start.dávku a množství vstřikovaného paliva pomocí VAGu a za celých cca 2000km mi to tu chybu nenapsalo,tak jsem zkusil start dávku i množství vstř.paliva vrátit na výchozí hodnoty a jel jsem to projet a po návratu zase chyba 16989.

Možná čirá náhoda nebo nevím jestli změnou hodnot přestalo docházet k chybě paměti.
FORD Galaxy TDI AVG
Radek Jurný
Nováček
Kontaktovat uživatele:

chyba ROM

Příspěvek od Radek Jurný »

Zdravím
Dostala se mi do rukou na opravu ř.j. ze Seatu Cordoba 1.9 81kW r.v.99

Hlásila závadu Řídící jednotka vadna - chyba v ROM. Po rozdělání jsem zjistil že byly letované datové paměti. Byly dost bídně zaletované, tak sem je přeletoval ale nepomohlo. Odletoval sem je a vyčetl programátorem. Kupodivu tam byly originální data naprosto bezezměny.. nicméně sem si stáhl z databanky originál pro tuto ř.j. a ten sem modifikoval. po naprogramování nových pamětí a vletování nazpět se chyba 16989 Chyba ROM odstranila.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“