kubicek106 píše:Jak dlouho jezdíš na olej s 8011? Máme doma taky a po roce jezdění se totálně zalepilo čerpadlo a muselo ven Tak ted radší jezdíme jen na naftu Prý díky nízkým otáčkám motoru není tolik vhodní olej na traktory.
musíš si dát malou nádrž na naftu a pokud nejezdíš musíš mít v čerpadle naftu, poku budeš hrkat denně nic se nestane
tchán provozuje na oelej 4011, zastaví přívod v nádrži pustí naftu z nádrže z jednosica a nastartuje pojezdí, odpojí vlečku a nechá tak miloš
Olej leju do Cristala cca 3 roky, ale většinou ho míchám s naftou, pouze v létě jsem dával čistej a to jen když jsem věděl, že ho vyjedu. V zimě leju jen naftu a po celej rok přidávám Vif. Když za ním mám třeba štípačku a jede celej den, tak si do kabiny hodím plastovej kanistr od M7ADX s průzorem naplněnej RO a natáhnu to z něj hadičkou přímo na filtry a do čerpadla, takže jede na čistej RO. Ale bacha, je třeba natáhnou do toho kanistru i přepad, jinak to během cca 15ti minut přečerpáš do hlavní nádrže a zavzdušníš celou palivovou soustavu, což se mi poprvé stalo.
RO jsem lil i do Z 25A a asi taky cca 2 roky. První rok super, ale pak se mi začala ucpávat palivová soustava úplnejma chuchvalcema bordelu, protože to rozpustilo tem 50ti letej bordel v nádrži a prakticky jsem nedělal nic jinýho, než každejch 20 minut čistil skleničku. Po vyčištění nádrže zase vše OK, ale na té 25 byl dost znát úbytek výkonu a když jsem na zimu nalil naftu, tak mě to až překvapilo, jak jede.