Zetor 8010 na RO - stírání RO do mot. oleje

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

slovacek.milos
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od slovacek.milos »

kubicek106 píše:Jak dlouho jezdíš na olej s 8011? Máme doma taky a po roce jezdění se totálně zalepilo čerpadlo a muselo ven :-( Tak ted radší jezdíme jen na naftu :-( Prý díky nízkým otáčkám motoru není tolik vhodní olej na traktory.

musíš si dát malou nádrž na naftu a pokud nejezdíš musíš mít v čerpadle naftu, poku budeš hrkat denně nic se nestane

tchán provozuje na oelej 4011, zastaví přívod v nádrži pustí naftu z nádrže z jednosica a nastartuje pojezdí, odpojí vlečku a nechá tak miloš
speedy800
Přispěvovatel

Příspěvek od speedy800 »

Olej leju do Cristala cca 3 roky, ale většinou ho míchám s naftou, pouze v létě jsem dával čistej a to jen když jsem věděl, že ho vyjedu. V zimě leju jen naftu a po celej rok přidávám Vif. Když za ním mám třeba štípačku a jede celej den, tak si do kabiny hodím plastovej kanistr od M7ADX s průzorem naplněnej RO a natáhnu to z něj hadičkou přímo na filtry a do čerpadla, takže jede na čistej RO. Ale bacha, je třeba natáhnou do toho kanistru i přepad, jinak to během cca 15ti minut přečerpáš do hlavní nádrže a zavzdušníš celou palivovou soustavu, což se mi poprvé stalo.
RO jsem lil i do Z 25A a asi taky cca 2 roky. První rok super, ale pak se mi začala ucpávat palivová soustava úplnejma chuchvalcema bordelu, protože to rozpustilo tem 50ti letej bordel v nádrži a prakticky jsem nedělal nic jinýho, než každejch 20 minut čistil skleničku. Po vyčištění nádrže zase vše OK, ale na té 25 byl dost znát úbytek výkonu a když jsem na zimu nalil naftu, tak mě to až překvapilo, jak jede.
slovacek.milos
Aktivista

stejn jsem se stím drbal v multikáře i v eresu,

bud jezdit a vyjezdit, ale já si dovezu seno, něco přetáhnu, v zimě sníh, tak dávám naftu kdsž moc tak mi dvacka stačí

a jak píšeš chuchvalce, obje nádže jsem musel vyházet, aceton s makadamem a vyčistit, pak se mi sekali ventily v podávacím čerpadle, oničem, miloš ;)
Slawek3
Přispěvovatel

Příspěvek od Slawek3 »

Mate na traktorech predehrev?
Mate stejnou viskozitu paliva?
Korekce predvstriku pred HU a tlaku na trykach.
Naposledy upravil(a) Slawek3 dne 16 led 2011, 19:26, celkem upraveno 1 x.
slovacek.milos
Aktivista

Slawek3 píše:Mate predehrev?
Mate stejnou viskozitu paliva?
Korekce predvstriku pred HU a tlaku na trykach.
myslíš na traktoru?
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“