Auto jsem koupil v létě od svojí tety, je v rodině od novoty a teď má najeto 300.000 km. Kromě menší (opravdu jen menší, zadní vrata jsou sice úplně KO, ale zbytek je v pohodě a řeším ho) je úplně v pořádku, jak motoricky tak technicky.Marek77 píše:Fakt je, že Felicia coby motor s nepřímým vstřikem žhaví opravdu dlouho - prakticky vždy, dokud teplota chladicí kapaliny není vyšší než 65°C. Po nastartování ještě několik desítek sekund (až tři minuty) probíhá dožhavování za chodu motoru (kvůli nižší kouřivosti a pravidelnějšímu chodu). Dožhavení už nesignalizuje kontrolka. Po této době ale musí žhavení vypnout.
Pokud jsou všechny svíčky spálené, dokazuje to skutečnost, že jednotka je asi opravdu vadná a pouští do svíček pořád proud. Svíčky na trvalé žhavení samozřejmě nejsou konstruované a spálí se.
Osobně jsem takový problém s jednotkou u Feldy ještě neřešil, ale proč by nemohla odejít, že? Je to elektronický díl a jak známo právě ty jsou statisticky nejporuchovější.
Navíc mám dojem, že jsi musel mít i celkem problém s dobíjením, ne? Tedy do té doby, než shořely všechny svíčky pochopitelně.....
Uvědomíme-li si, že svíčky sežerou až 10 Apmér na kus (=35-40 A celkem), potom při provozu s trvale rozsvícenými světly toho z altíku do baterky fakt moc neteklo.....
Vzhledem k tomu, že jsem auto kupoval v létě, žhavení jsem moc neřešil, chytlo to vždycky na brnknutí, protože bylo teplo. Baterka se vybíjela strašně, ale to jsem připisoval rádiu (dal jsem tam poměrně moderní LG). Někdy na konci srpna jsem řešil problém s kouřivostí, měli jsme podezření na čerpadlo, to je ale dle kontroly ok a vyřešila to výměna palivového filtru. Díky tomu jsme přišli i na to, že jsou svíčky úplně v prdeli, byly zánovní ale úplně spálené .
Je možné, že se to mohlo stát neodbornou montáží?