TRAFO OLEJ - jak mixovat?

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

Mitabajs
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Mitabajs »

peopleman píše:Jo zapoměl jsem dopsat,jak to dopadlo ze Zafirou-samozřejmě,že rány a pazvuky z motoru jsou pryč,když jsou vstřiky pěkně okartáčované-a to se mi pár mechaniků vysmálo,že to vůbec nepomůže... (hm)
Aditivum na vstriky = adivitum do nafty? VIF?
peopleman
Přispěvovatel

Příspěvek od peopleman »

To je asi jedno do čeho se namočí,třeba i benzín nebo ředidlo-já to měl v aditivu do nafty a pěkně to hned po očistě vstřiků nalil do nádrže.. ;)
Jezdím na vše co teče..
peopleman
Přispěvovatel

Příspěvek od peopleman »

Tak jsem po očistě vstřiků najel asi 5000km a pohoda,jen jsem jednou navečer měl prázdnou nádrž a řekl jsem si,že ji pročistím benzínem..Tak jsem natankoval za dvě kila(nejsem troškař)a jedu z benzínky,Zafira najednou přestala táhnout a jela jen na volnoběh na dvojku asi 20km/h,ale dojel jsem domů..Benzín nejen že rozpustil všechen bordel v nádrži a ten ucpal paliváč,ale taky povolily přepady vstřiků a chcalo to po motoru..
Díky radám od chytrých zde(hlavně Miloš:)jsem na to brzy přišel a jelikož mám filtr z Golfa IV(drahý a s trubičkama nahoře)a ten nešel profouknout ani kompresorem!!!tak jsem ho zkusil proplachovat opačně horkou vodou a vytekl hnědý sajrajt a filtr je opět v Zafě a vesele si jezdíme dál... ;)
Jezdím na vše co teče..
sikin1987
Aktivista

Příspěvek od sikin1987 »

drahy je kolik? vic jak litr? vim co myslis ten filtr je drazsi,ale proplachovat ho? (LOL) .Jako ja sme koupil do zasoby palivak s jineho motoru a jestli nebude pasovat nebo spis hlavne tesnit taky budu nasrany,protoze BOSCH stoji okolo 600. original litr.
ex fiat punto 1,4 GT turbo 96 kw
ex fiat tipo 1,7 D 42 kw
ex fiat brava 1,6 - 76kw
ex fiat bravo JTD 105 95 kw
chip 285 Nm +
ex fabia 1,9 TDI PD jen malicka uprava odhad 85-90 kw max,ale jede pekne
lancia lybra 2,4 JTD 132 kw 420 Nm
Alficek
Přispěvovatel

Příspěvek od Alficek »

peopleman píše:Tak jsem po očistě vstřiků najel asi 5000km a pohoda,jen jsem jednou navečer měl prázdnou nádrž a řekl jsem si,že ji pročistím benzínem..Tak jsem natankoval za dvě kila(nejsem troškař)a jedu z benzínky,Zafira najednou přestala táhnout a jela jen na volnoběh na dvojku asi 20km/h,ale dojel jsem domů..Benzín nejen že rozpustil všechen bordel v nádrži a ten ucpal paliváč,ale taky povolily přepady vstřiků a chcalo to po motoru..
Díky radám od chytrých zde(hlavně Miloš:)jsem na to brzy přišel a jelikož mám filtr z Golfa IV(drahý a s trubičkama nahoře)a ten nešel profouknout ani kompresorem!!!tak jsem ho zkusil proplachovat opačně horkou vodou a vytekl hnědý sajrajt a filtr je opět v Zafě a vesele si jezdíme dál... ;)
Do dieselu do prázdný nádrže benzín za 200?
Ty asi hodně nemáš rád svoje auto ...
peopleman
Přispěvovatel

Příspěvek od peopleman »

Právě že ho mám rád,tak jsem mu udělal klystýrek.. (noteeth)
Jezdím na vše co teče..
sikin1987
Aktivista

Příspěvek od sikin1987 »

co uz... (LOL)
ex fiat punto 1,4 GT turbo 96 kw
ex fiat tipo 1,7 D 42 kw
ex fiat brava 1,6 - 76kw
ex fiat bravo JTD 105 95 kw
chip 285 Nm +
ex fabia 1,9 TDI PD jen malicka uprava odhad 85-90 kw max,ale jede pekne
lancia lybra 2,4 JTD 132 kw 420 Nm
tovog
Sběrač informací

Příspěvek od tovog »

jenousch píše:olej s benzinem se nikdy nesmicha na 100% a tak se to cerpadlo opravdu zadre.
Jak to, že se olej s benzínem nesmíchá? To by se dávno zadřely všechny dvutakty!
Tomáš Vognar
tovog
Sběrač informací

Příspěvek od tovog »

peopleman píše: a jelikož mám filtr z Golfa IV(drahý a s trubičkama nahoře)a ten nešel profouknout ani kompresorem!!!tak jsem ho zkusil proplachovat opačně horkou vodou a vytekl hnědý sajrajt a filtr je opět v Zafě a vesele si jezdíme dál... ;)
Vodou proplachovat palivový filtr? S papírovou vložkou od oleje? Tos měl v té vodě saponát a pak jsi to vysušoval?
Tomáš Vognar
peopleman
Přispěvovatel

Příspěvek od peopleman »

Pouze čistá horká voda z kohoutku a filtr šel zase profouknout jako nový.. ;)
Jezdím na vše co teče..
tovog
Sběrač informací

Příspěvek od tovog »

peopleman píše:Pouze čistá horká voda z kohoutku a filtr šel zase profouknout jako nový.. ;)
No a co to vysušení papíru?
Tomáš Vognar
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“