Špatné těsnění pod hlavou.Prosím poraďte kam do servisu

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

uradovan
Nováček
Odpovědi: 0

Příspěvek od uradovan »

Honza Kolář píše:zdarec, mám stejný problém. Těsnění pod hlavou jsem měnil už 2 x a vždy je o tak na 2 roky je problém se objeví znova. Naposledy ujeto cca během 2 týdnů 9 tisíc km a voda neubyla (jel jsem i s vlekem s 12 metrákama). Ted jsem o víkendu spěchal - cca 45 km na krev a voda z expansky znizela úplně. V expansce jsou saze ale ty tam jsou už leta.nechápu test od Miloše. Je to tak, že horní vstup do expansky ucpu jak v hadici tak na expansce a tu flašu s vodou připojím na přepad?Nebo flašu s vodou dám na horní vývod expansky? jen pro úplnost je to ASV rok 2001 vše serie. Kdyby to bylo těsněním, jak to že je po 2 letech zase KO? Po pravě byla hlava vždy srovnána a odtlakována. Díky za rady
Chápu to tak,že tu horní hadici mám sundat a ucpat.A pak vzít novou hadici a nasadit ji místo te ucpané a ponořit do flašky z vodou a pak nastartovat a točit motor.Pokud půjdou bubliny do flašky je těsnění KO.
Škoda Octavia Combi 1.9 TDi 81KW
motor ASV
Laurin & Klement r.v.2001
Audi A3 1.9 TDI 66KW motor AGR
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

vytáhneš tu horní přepadovou hadici co vede do expansky a ucpi ji, na expansku nasadíč kus své dvanástky nadice , vrazíš do petlahve s vodou a vídíš na volnoběh, osolíš tomu,

spravidla jden jedna malá bublinka za druhou a auto v tomto stavu ještě jede normálně, pokud jde bublifuk je těsnní KO,

jestli je všechno OK tak bublinky jít nesmí sem tam vyletí bulina co se vytvoří horkou hlavou ;) miloš
uradovan
Nováček

Příspěvek od uradovan »

Takže jsem to pochopil správně.hned zítra se na to podívám.
Škoda Octavia Combi 1.9 TDi 81KW
motor ASV
Laurin & Klement r.v.2001
Audi A3 1.9 TDI 66KW motor AGR
Honza Kolář
Přispěvovatel

Příspěvek od Honza Kolář »

já taky . Díky
Kolca
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Posledně když jsem řešil tento problém, byla v háji vodní pumpa - protáčela se vrtulka na hřídeli, při normální jízdě v pohodě, jak tomu dal borec kapky, hned na 130 a voda pryč
slovacek.milos
Aktivista

roman1648 píše:Posledně když jsem řešil tento problém, byla v háji vodní pumpa - protáčela se vrtulka na hřídeli, při normální jízdě v pohodě, jak tomu dal borec kapky, hned na 130 a voda pryč
¨¨

to je asi největší průser na volnoběh ti voda z přepadu chfístá tak si myslíš že je pumpa OK, já to ještě neviděl jen o tom četl,
Honza Kolář
Přispěvovatel

tam mám to testování a jsem z toho stejně jelen. Udělal jsem 2 testy a každej vypadá jinak:

test 1) test na místě (auto stojí) auto ohřátý na provozní teplotu - budík 90 st, hadice na expansce ucpaná a na expansce hadice do kýblu s vodou. volnoběh - žádné bubliny. Zakotlím na 4 tis otáček, držím cca 10 - 15sekund během toho žádné bubliny. Povolím zpět na volnoběh, vyvalí se bubliny a pak zase nic. Toto jsem udělal několikrát zasebou a pořád stejně - ani hladina vody v expansce se moc nezvedla - cca 1 cm

test 2) test za jízdy. Hadice to všechnio stejně, hadici mam v autě v 1.5 petlahvi (plná asi z poloviny vodou). Rozjezd za 1 v klidu. Dávám za 2, plyn asi 3/4. Vyvalilo se hromada bublin i s trochou fridexu. Dávám za 3 plný plyn, hromada bublin a pet láhev přetekla. Zastavil jsem a koukám do expansky a ta úplně plná. Po 6 km jízdy pianko ani jedna bublina, naopak, hladina ve flaši v autě klesla, ale expanska pořád plná.

Teď jsem z toho magor co s tim je - těsnění nebo pumpa? Jen pro upřesnění, těsnění měněno už 2 x vždy po 2 letech (ale pumpa ne) a vždycky to pomůže jen chvíli. Hlava byla vždy srovnaná a odtlakovaná. kdyby to bylo těsněním, proč vydrží tak málo? Začíná mě to pěkně sr...t.
Mám teď měnit rozvody ale říkám si že je to k ničemu, když by pak musela hlava dolů. Ale i to by mi nevadilo kdyby se to spravilo dobře. Máte s tím někdo zkušenosti nebo nápady? Je to motor ASV. Dík Honza
Kolca
Honza Kolář
Přispěvovatel

tam mám to testování a jsem z toho stejně jelen. Udělal jsem 2 testy a každej vypadá jinak:

test 1) test na místě (auto stojí) auto ohřátý na provozní teplotu - budík 90 st, hadice na expansce ucpaná a na expansce hadice do kýblu s vodou. volnoběh - žádné bubliny. Zakotlím na 4 tis otáček, držím cca 10 - 15sekund během toho žádné bubliny. Povolím zpět na volnoběh, vyvalí se bubliny a pak zase nic. Toto jsem udělal několikrát zasebou a pořád stejně - ani hladina vody v expansce se moc nezvedla - cca 1 cm

test 2) test za jízdy. Hadice to všechnio stejně, hadici mam v autě v 1.5 petlahvi (plná asi z poloviny vodou). Rozjezd za 1 v klidu. Dávám za 2, plyn asi 3/4. Vyvalilo se hromada bublin i s trochou fridexu. Dávám za 3 plný plyn, hromada bublin a pet láhev přetekla. Zastavil jsem a koukám do expansky a ta úplně plná. Po 6 km jízdy pianko ani jedna bublina, naopak, hladina ve flaši v autě klesla, ale expanska pořád plná.

Teď jsem z toho magor co s tim je - těsnění nebo pumpa? Jen pro upřesnění, těsnění měněno už 2 x vždy po 2 letech (ale pumpa ne) a vždycky to pomůže jen chvíli. Hlava byla vždy srovnaná a odtlakovaná. kdyby to bylo těsněním, proč vydrží tak málo? Začíná mě to pěkně sr...t.
Mám teď měnit rozvody ale říkám si že je to k ničemu, když by pak musela hlava dolů. Ale i to by mi nevadilo kdyby se to spravilo dobře. Máte s tím někdo zkušenosti nebo nápady? Je to motor ASV. Dík Honza
Kolca
slovacek.milos
Aktivista

pokud ty bubliny nejdou pořád jedna za druhou tak to těsnění asi nebude,

musíš navštívit rozvody vodní čerpadlo, nejlépe dát kovové třeba bugati, pak ještě nevím co tlaková zkouška máš tlak v soustavě přetlakovou zátku OK? jak máš nasunutouu tu hadičku do expansky a dával jsi ji do kýblu tak do ní zas tlakuj kompresorem 1.2 atm minimum ;)
slovacek.milos
Aktivista

taky by se němělo zapomínat na chladič, pokud se nemění kapalina a jezdí se na vodu tak uchladit větší mazec nestíhá ;)
Honza Kolář
Přispěvovatel

nene chladič je čistej, kapalinu měnim pravidelně. Zátka je vyměněná. říkám si že na stojícím autě, ačkoliv je vytočený naplno je tlak ve válci o hodně menší než za jízdy pod zatížemín. Proto si myslím , že by to bylo spíš těsnění.
Miloši, jak jsi psal o natlakování zpětně na 1.2 baru, přemýšlím co tím zjistím.
Při klidné jízdě (i 130 po dálnici) mi neubývá nic, hadice je lehce natlakovaná.
Pokud to natlakuju sám, uvidím to co je při klidné jízdě za provozu. Nebo se pletu?
Kdyby to bylo čerpadlo, když ho vyndám, bude vrtule na hřídeli volná nebo ne? Nebo až se ohřeje tak se uvolní? Mám ještě jeden nápad. Pokud je to čerpadlem, tak vlastně bubliny od varu vytlačí kapalinu ven pokud se nepletu. Pokud ale tento test udělaám se studeným motorem, kapalina nebude cirkulovat, ale než se dostane do varu, bude to chvíli trvat (ne už při řazení na dvojku). Co ty na to. Je v tom logika nebo jsem něco přehlédl?
Kolca
MirekX
Aktivista

Příspěvek od MirekX »

pár aut s foukajícím těsněním jsem viděl, i auto še špatnou vodní pumpou.
U fouklýho těsnění se to chová tak, že dokud se jede piánko, tak bubliny stihnou utíkat přepadovou hadičkou do expanzky a pak víčkem pryč a vše je OK. Jak se na to šlápne, vzduchu je tolik, že už tou odvzdušňovací hadičkou nestihne utíkat (obvykle v té hadičce bývá i restriktor s malou dírkou) a okruh chl. kapaliny se začne plnit vzduchem, vodu do expanzky to začne valit spodní tlustou hadicí, expanzka se naplní a začne přetékat, házet vodu ven. Jak se ubere, vše se vrátí do normálu akorát vody je míň o tu co vytekla. Obvykle ani teploměr neukáže že se motor přehřívá, protože u čidla v tu dobu už není voda, ale vzduch.
Pokud je vodní pumpa KO, auto obvykle špatně topí nebo netopí vůbec a při kládě se přehřeje a pak teprv vyhází vodu.

V tvém případě to vidím na těsnění
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru. :) KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS (noteeth)
Honza Kolář
Přispěvovatel

dobře kdyby to bylo těsnením. Jak to udělat by se to už neopakovalo. Nějakým lepším těsněním, nebo proč se to pořád opakuje?
Kolca
slovacek.milos
Aktivista

Miloši, jak jsi psal o natlakování zpětně na 1.2 baru, přemýšlím co tím zjistím.

jmenuje se to přetlakové oběžné chlazen

í a tím tlakováním do nádobky zjistíš zda tam je tlak 1.2 až 1,5 co tam má být a neutíká nebo nekape, spravidla u těch 1.2 minimum začne prdět přetlaková zátka
slovacek.milos
Aktivista

Honza Kolář píše:dobře kdyby to bylo těsnením. Jak to udělat by se to už neopakovalo. Nějakým lepším těsněním, nebo proč se to pořád opakuje?
pokud se nesrovná hlava problém se spravidla do roka dvou opakuje,

postup utažení může být rozdílný, u některých těsnění máš klasické a viktor ti napíše ještě motor zahřát a přidat 9O stupnů,
těsnění lepší sehnat jde, já si ho objednal u automotohoby balada,
těsnění bylo nastříkáno jak fasáda asi silikonem, na jeden pětivílec mercedes v autě sangiongmusso
kde to těsnění odchízelo často a několik let je toOK ;)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“