taktéž někdy opustí motorový prostor ... Milosi hned po ranu jsi me pobavil....slovacek.milos píše:vplnoběžkaumí pískat jak turbo máš ubraný plyn a ona se ještě dotáčí a hvízdá, nebo mlčí je kouslá, a nebo svítí kontrolka dobájení a visí ledabebile zavěšená v řemeni
upadlataktéž někdy opustí motorový prostor
jak odzkouším volnoběžku alternátoru?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
slovacek.milos
- Aktivista
Miloši, taky mě kdysi volali na stavbu že nejde dobíjení na T148, po příjezdu první otázka, řemen máš naplej? jasně nejsu přeci blbej, po proměření zvednu kapotu a dynamo nikde. Pak někomu věřslovacek.milos píše:josef to je v pohodě titěrná volnoběžka,
já jel za komárů s tatrou 148 z boskovic do brna a rožla se kontrolka dobíjení říkám si asi řemen
mrknu na motor a tam chybělo dynamo takový válec jak kráva
-
slovacek.milos
- Aktivista
Ahoj,
zkoušel jsem zdejší návod na odzkoušení volnoběžky. Mám problém, že když točim na místě, tak mi skřípe od motoru, ten zvuk jde od altíku, když mu při otáčení trošku přidám plyn, tak to ustane.
Zkoušel jsem šroubovákem pootočit vrtulí a nešlo to ani na jednu stranu, nevím, jestli to má na jednu stranu jít lehce jako třeba vrtule chladiče. Pak jsem nastartoval a hned vypnul motor a vrtule altíku okamžitě stála, volně se nedotočila.
Je to problém s volnoběžkou???
Díky
zkoušel jsem zdejší návod na odzkoušení volnoběžky. Mám problém, že když točim na místě, tak mi skřípe od motoru, ten zvuk jde od altíku, když mu při otáčení trošku přidám plyn, tak to ustane.
Zkoušel jsem šroubovákem pootočit vrtulí a nešlo to ani na jednu stranu, nevím, jestli to má na jednu stranu jít lehce jako třeba vrtule chladiče. Pak jsem nastartoval a hned vypnul motor a vrtule altíku okamžitě stála, volně se nedotočila.
Je to problém s volnoběžkou???
Díky
VW Passat 1.9 TDi, 96kw, 2003, AVF
- martinsidlo
- Aktivista
-
Mireczech85
- Nováček
Re: jak odzkouším volnoběžku alternátoru?
Ahoj, zahraju si trochu na hrobaře.
Také řeším volnoběžku. Napínací kladka na kaši, řemen na 2 podélné půlky. Mám už doma nový řemen, napínací kladku a jsem před objednáním volnoběžky, když už to budu dělat.
Každopádně, když zablokuju rotor a zatočím kladkou proti směru hodinových ručiček, protáčí se jak má. Ale nejde to úplně zlehka. Zároveň to jde hladce a nedrhne to. Celkově nic v altíku nechrastí. Jak moc zlehka musí jít volnoběžka aby se dalo říct, že je ok?
Díky
Také řeším volnoběžku. Napínací kladka na kaši, řemen na 2 podélné půlky. Mám už doma nový řemen, napínací kladku a jsem před objednáním volnoběžky, když už to budu dělat.
Každopádně, když zablokuju rotor a zatočím kladkou proti směru hodinových ručiček, protáčí se jak má. Ale nejde to úplně zlehka. Zároveň to jde hladce a nedrhne to. Celkově nic v altíku nechrastí. Jak moc zlehka musí jít volnoběžka aby se dalo říct, že je ok?
Díky
-
slovacek.milos
- Aktivista