jak na zlepseni TD

VW/Audi/Škoda/Seat - zvyšování výkonu (především TDI motory)

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
bombastiq
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od bombastiq »

mám dotaz (crazy) kopil sem si do glfíka 1,9td z posledního modelu
ALE má čerpadlo bez tlakovýho přidavače a na plynu 2 dorazy
dá se tohle čerpadlo nějak "zplnohodnotit ?" :D
nebo bule lepší tam dát z 1,6td + přidat pod kotlem

jo a ještě kolik mám dát předvstřik ?
vždycky sem ho ladil podle ucha a tedka se ke mě dostal ůchylkoměr
tak na to zkusim jít trošec odborně a pokud si dobře pamatuju tak se klika dá do horní uvratě na prvním válci v kompreci dá se ůchylokměr do čerpadla a pístek se nastaví (třeba 0,85) před maximální hodnotu zdvihu
je to tak ?
--775914666--stačí zavolat :) , Berlingo 1.9D Prasečák + MB-OM604 SUPERTURBODIESEL
tuner
Aktivista

Příspěvek od tuner »

zplnohodnotit se cerpadlo da, ale je potreba vrsek s pridavacem a pak rozdelat cerpadlo a trocha brouseni. Lepsi sehnat cerpadlo 1,9TD nez z 1,6 z nekolika duvodu. A predvstrik ma byt zhruba tech 0,85 zdvihu pistku pri nule na klice.
G2,r88,mTDI,4x4,přev.ASD,ABS/EDS,Digifiz,klima, moped Honda VTR
A4,r99, 2,5TDI, AFB, 670t.km
bombastiq
Aktivista

Příspěvek od bombastiq »

tuner píše:zplnohodnotit se cerpadlo da, ale je potreba vrsek s pridavacem a pak rozdelat cerpadlo a trocha brouseni. Lepsi sehnat cerpadlo 1,9TD nez z 1,6 z nekolika duvodu. A predvstrik ma byt zhruba tech 0,85 zdvihu pistku pri nule na klice.
ok těch 0,85 je před procholkem nebo se to něří od spodku ?

k čerpadlu : co se tam musí brousit ?

mám doma :

1x asi mrtví 1,6td
1x mrtví na uložení osy 1,6td
2x dobrý 1,9td z fiatu tipo ale maj na špatný straně lanko plynu a celkově sou jakoby zrcadloví

1x to co mám na motoru 1,9td vw ale bez přidavače
1x dobrý 1,6td

takže díly sou otázke je jaká je složitost ůpravy , zatím sem do čerpadla (kromě hlavy ) nelezl tak je to pro mě velká neznámá a věděl sem že jednou ta chvíle příjde ...................asi už je tady ;)
--775914666--stačí zavolat :) , Berlingo 1.9D Prasečák + MB-OM604 SUPERTURBODIESEL
Tom89
Přispěvovatel

Příspěvek od Tom89 »

chlapi mě by zajímalo jak přes ty všechny úpravi cca.100-120 koní ste ty 1.6 Td notory chladily........To sem vám nepřehřívalo?Já co si pamatuju tak sem tam přidal jenom trošku nafty tak sem to nemoch uchladit
Torgan
Přispěvovatel

Příspěvek od Torgan »

Tom89 píše:chlapi mě by zajímalo jak přes ty všechny úpravi cca.100-120 koní ste ty 1.6 Td notory chladily........To sem vám nepřehřívalo?Já co si pamatuju tak sem tam přidal jenom trošku nafty tak sem to nemoch uchladit
v akom stave mas vodnu pumpu a chladic?
Fiat Bravo 1,9JTD GT- velky IC,vyfuk,Turbo I.H.I RHF5 1,1-1,5 Bar, 235 dvojhmota+ kovokeramika,Vacsie kotuce v predu v zadu, soft BH motor 160ps 360Nm
Fiat Bravo II 2007 1,9 JTDM 88 KW+Sharkan Chip. BMW E91 2012 325D 150Kw
UchoTD
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od UchoTD »

Tom89 píše:chlapi mě by zajímalo jak přes ty všechny úpravi cca.100-120 koní ste ty 1.6 Td notory chladily........To sem vám nepřehřívalo?Já co si pamatuju tak sem tam přidal jenom trošku nafty tak sem to nemoch uchladit
sem tam treba pozrieť aj stav vodnej pumpy a chladiča....:D:D
Tom89
Přispěvovatel

Příspěvek od Tom89 »

Chladič byl novy.Ted mám na motoru novou pumpu a ten nový chladič a musím jezdit bez termostatu,ale i tak se to přehřívá a strácám vodu.A to tam mám jenom trysky mercedes 2.5 a trochu přidané na naftě.takže asi prdlá hlava nebo těsnění
turbo kamna power
Aktivista

Příspěvek od turbo kamna power »

no nemám to přidaný nijak extrémě, ale i teď jak byly ty vedra, tak to uchladilo v pohodě i když jsem tomu dával za uši, a to jsem dával ještě menší chladič, než tam byl v "sérii", aby se mi tam vlezl IC (ten tam zatím ještě není, tak jsem zvědav, jak to bude potom chladit)
Golf mk1 mTDI ...powered by Holz-tdi
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI ...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
Tom89
Přispěvovatel

Příspěvek od Tom89 »

turbo kamna power píše:no nemám to přidaný nijak extrémě, ale i teď jak byly ty vedra, tak to uchladilo v pohodě i když jsem tomu dával za uši, a to jsem dával ještě menší chladič, než tam byl v "sérii", aby se mi tam vlezl IC (ten tam zatím ještě není, tak jsem zvědav, jak to bude potom chladit)
tak já mám chladič zhruba přes celý předek a nemůžu to vubec uchladit :x
turbo kamna power
Aktivista

Příspěvek od turbo kamna power »

já mám tenhle chladič http://www.aci.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=3049
před tím tam byl taky ten velkej přes celej předek, ale dal jsem tenhle, na kterej akorád padne sahara, mám to v Golfu mk1
Golf mk1 mTDI ...powered by Holz-tdi
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI ...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
Tom89
Přispěvovatel

Příspěvek od Tom89 »

turbo kamna power píše:já mám tenhle chladič http://www.aci.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=3049
před tím tam byl taky ten velkej přes celej předek, ale dal jsem tenhle, na kterej akorád padne sahara, mám to v Golfu mk1
by mě zajímalo jak to máš udělané že se ti to nehřeje.Možná mě tam chybí ten cooler a jde moc teplého vzduchu do hlavy jináč si nevím rady

Zlaté TDI
jammie
Nováček

Příspěvek od jammie »

tiez mam pridane na turbe aj na nafte bez ic a vobec sa mi to nehrialo ani v horucavach
bombastiq
Aktivista

Příspěvek od bombastiq »

Tom89 píše:
turbo kamna power píše:no nemám to přidaný nijak extrémě, ale i teď jak byly ty vedra, tak to uchladilo v pohodě i když jsem tomu dával za uši, a to jsem dával ještě menší chladič, než tam byl v "sérii", aby se mi tam vlezl IC (ten tam zatím ještě není, tak jsem zvědav, jak to bude potom chladit)
tak já mám chladič zhruba přes celý předek a nemůžu to vubec uchladit :x
tak máš prasklou hlavu nebo těsnení !
bombastiq
Aktivista

Příspěvek od bombastiq »

bombastiq píše:
tuner píše:zplnohodnotit se cerpadlo da, ale je potreba vrsek s pridavacem a pak rozdelat cerpadlo a trocha brouseni. Lepsi sehnat cerpadlo 1,9TD nez z 1,6 z nekolika duvodu. A predvstrik ma byt zhruba tech 0,85 zdvihu pistku pri nule na klice.

ok těch 0,85 je před procholkem nebo se to něří od spodku ?

k čerpadlu : co se tam musí brousit ?
jaká je složitost ůpravy
kluci prosim vás dokáže mi někdo objektivně mezi řádky dát nápovědu ? díky ;)
jarda5
Nováček

Příspěvek od jarda5 »

ahoj chlapy chtel bych se zeptat jestli by nekdo neporadil se sestelovanim nafty a turba,budu tam davat ic a chtel bych pridat na nafte a turbu,predem diky
Odpovědět

Zpět na „Zvyšování výkonu VW group (DIESEL)“