doted jsem jezdil na Castrol EDGE ve Fabii RS a ted jsem Nalil Valvoline Durablend diesel a řekl bych že se motor dost stišil a hlavně v něj mám 100%důvěru což v Castrát nemám.RUNDA píše:a dovod? a co napr toto... http://olejposta.sk/r_82.html kvalita za ROZUMNU cenu...
Co dovede Castrol
Moderátoři: šulda, Moderátoři
ono to bude spíš všechno zaviněné tím, e jestli někdo před tím jezdil na ne plně kvalitní olej tak se mu tam usazoval karbon a pak tam někdo na 150 začně lít CASTROL plnou synt. a diví se, že se mu to posere, bodeť ne, když Castrol ten usazený karbon rozpustí a ten se pak odlupuje z usazených míst
G3- AHF, 180 PS a 400Nm, (prodáno)
A3- ALH, 225 PS, 475NM (GTB1756VK)
A6 4F avant quattro ASB 261PS, 541Nm
A3- ALH, 225 PS, 475NM (GTB1756VK)
A6 4F avant quattro ASB 261PS, 541Nm
- Package
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
praveze ten castrol karbon nerozpusta ale tvori...DDRagoo píše:ono to bude spíš všechno zaviněné tím, e jestli někdo před tím jezdil na ne plně kvalitní olej tak se mu tam usazoval karbon a pak tam někdo na 150 začně lít CASTROL plnou synt. a diví se, že se mu to posere, bodeť ne, když Castrol ten usazený karbon rozpustí a ten se pak odlupuje z usazených míst
Ropák je ropák....pokiaľ klepe tak ide..
Při každé výměně starého oleje za nový motor ztichne. Důvod je obnovení viskozity oleje a jeho vlastností. Starý olej je zředěný kondenzem vody a zbytky paliva... Je to běžná věc a s Kastrolem to nemá co dělat.Martin RS píše:doted jsem jezdil na Castrol EDGE ve Fabii RS a ted jsem Nalil Valvoline Durablend diesel a řekl bych že se motor dost stišil a hlavně v něj mám 100%důvěru což v Castrát nemám.RUNDA píše:a dovod? a co napr toto... http://olejposta.sk/r_82.html kvalita za ROZUMNU cenu...
Zkuste si o problematice zničených motorů v důsledku "oil sludge" něco přečíst na zahraničních webech(kde jen nepindají, ale jdou po problému) a zjistíte, že na vině jsou v drtivé většině výrobci automobilů...
Škoda Fabia SDI - Žihadlo Edition
Škoda Superb II 1.8 TSI DSG-7
SuperVAG Comfort VW/PSA 2017
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
- Package
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
no mozno na tom nieco pravdy je ale ako mi vysvetlis ze ked som robil motory ktore nejakym sposobom prestali mazat,ci inak sa poskodili vzdy podotykam vzdy to bol motor ktory bud do posledneho dychu chodil na castrol alebo posledna vymena bola na castrol..a neboli to len vw motory ale aj peugeot a ine.dhfool píše:Při každé výměně starého oleje za nový motor ztichne. Důvod je obnovení viskozity oleje a jeho vlastností. Starý olej je zředěný kondenzem vody a zbytky paliva... Je to běžná věc a s Kastrolem to nemá co dělat.Martin RS píše:doted jsem jezdil na Castrol EDGE ve Fabii RS a ted jsem Nalil Valvoline Durablend diesel a řekl bych že se motor dost stišil a hlavně v něj mám 100%důvěru což v Castrát nemám.RUNDA píše:a dovod? a co napr toto... http://olejposta.sk/r_82.html kvalita za ROZUMNU cenu...
Zkuste si o problematice zničených motorů v důsledku "oil sludge" něco přečíst na zahraničních webech(kde jen nepindají, ale jdou po problému) a zjistíte, že na vině jsou v drtivé většině výrobci automobilů...
Protože castrol používá velká část autorizovaných i neautorizovaných servisů všech značek, takže pravděpodobnost, že to odsere zrovna castrol je vysoká. Problém je to celoplošný a jak říkám, chce si o tom něco přečíst, pak se člověku objeví souvislosti a otevřou oči. Např. s tím má hodně do činění chudá směs moderních motorů a s tím vysoké teploty na stěnách válců a bloku motoru, větší průtoky přes EGR neoptimální kanály a špatná cirkulce chladící směsi a kvůli ekologii neoptimální složení chl. směsi, při vysokých otáčkách kavitace v bloku a hlavě, tím pádem lokální přehřívání... atd atd...Package píše:no mozno na tom nieco pravdy je ale ako mi vysvetlis ze ked som robil motory ktore nejakym sposobom prestali mazat,ci inak sa poskodili vzdy podotykam vzdy to bol motor ktory bud do posledneho dychu chodil na castrol alebo posledna vymena bola na castrol..a neboli to len vw motory ale aj peugeot a ine.dhfool píše:Při každé výměně starého oleje za nový motor ztichne. Důvod je obnovení viskozity oleje a jeho vlastností. Starý olej je zředěný kondenzem vody a zbytky paliva... Je to běžná věc a s Kastrolem to nemá co dělat.Martin RS píše: doted jsem jezdil na Castrol EDGE ve Fabii RS a ted jsem Nalil Valvoline Durablend diesel a řekl bych že se motor dost stišil a hlavně v něj mám 100%důvěru což v Castrát nemám.
Škoda Fabia SDI - Žihadlo Edition
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
- Package
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
ja to vsetko berem..ale osobna skusenost je taka ze servisujem viacero aut..ja osobne castrol nedoporucujem a ani nedavam..ak to zakaznik chce tak mu ho tam nalejem..ale vzdy ked robim nieco v motore a davam dole veko ventilov tak sa zo zaujimavosti pozeram ako vyzera vnutrajsok..mozem ti povedat ze po castrole je tam total sajrajt ..hnusna usadenina a spina..taketo nieco sa mi nestalo pokial v tom motore bol shell,total,bp ci valvoline...neviem cim to bude ale je to holy fakt..normalne to po tejto diskusii asi zacnem fotit a davat sem s tym aky olej tam bezal..a mozme sa potom pozret objektivnejsie na to..dhfool píše:Protože castrol používá velká část autorizovaných i neautorizovaných servisů všech značek, takže pravděpodobnost, že to odsere zrovna castrol je vysoká. Problém je to celoplošný a jak říkám, chce si o tom něco přečíst, pak se člověku objeví souvislosti a otevřou oči. Např. s tím má hodně do činění chudá směs moderních motorů a s tím vysoké teploty na stěnách válců a bloku motoru, větší průtoky přes EGR neoptimální kanály a špatná cirkulce chladící směsi a kvůli ekologii neoptimální složení chl. směsi, při vysokých otáčkách kavitace v bloku a hlavě, tím pádem lokální přehřívání... atd atd...Package píše:no mozno na tom nieco pravdy je ale ako mi vysvetlis ze ked som robil motory ktore nejakym sposobom prestali mazat,ci inak sa poskodili vzdy podotykam vzdy to bol motor ktory bud do posledneho dychu chodil na castrol alebo posledna vymena bola na castrol..a neboli to len vw motory ale aj peugeot a ine.dhfool píše: Při každé výměně starého oleje za nový motor ztichne. Důvod je obnovení viskozity oleje a jeho vlastností. Starý olej je zředěný kondenzem vody a zbytky paliva... Je to běžná věc a s Kastrolem to nemá co dělat.
-
slovacek.milos
- Aktivista
testy olejov cisto len na mazaciu schopnost(vid Castrol)...bez MOA a s MOA, proste bez aditiv to v dnesnej dobe nejde ked kazdy vyrobca ide dole s cenami, tak musi ist dole aj s aditivami ktore kazdy olej musi obsahovat.. preto si myslim ze malicka investicia do vylepsienia vsetkych vlastnosti oleja (zmestime sa do 11 Eur) nie len mazacej schopnosti je myslim na mieste...lebo to ze motor za zanasa je fakt, to ze novy olej nema dostatocnu cistiacu schopnost aby tieto usadeniny pohltil je dalsi fakt, a od vymeny po vymenu sa to takto nabaluje az olej pride do stadia ze uz si plni len svoje mazacie schopnosti a nie vsetky ostatne ktore ma... cize oxidacna stabilita, cistiaca schopnost, mazacia schopnost, chladiaca schopnost atd. ktoru proste musi olej zvladnut....
otazka ? preco odchadzaju semeringy a tesnienia pod vickom na hlave napr. resp. vsetky "gumene" tesniace casti v motorovom priestore... lebo olej nema dodstatocnu oxidacnu stabilitu pocas celej prevadzky cca 15000tkm. kedy si ju musi udrzat v takej miere,aby sa nemenil na kyselinu a tym padom znehodnocuje vsetky tesnenia...netvrdim ze sa to prejavi hned pri 3 vymene oleja...ale ked sa pouziju aditiva, tak sa to nemusi prejavit vobec... videl som na vlastne oci co ten pripravok dokaze a padla mi sanka tak isto ako vsetkym servisakom co boli na tej predvadzacej akcii....odvtedy to lejem pri kazdej vymene oleja... samozrejme spojene aj s pripravok na vyplach motora... vysledok ? spokojny zakaznik, ktory sa vzdy rad vrati...

otazka ? preco odchadzaju semeringy a tesnienia pod vickom na hlave napr. resp. vsetky "gumene" tesniace casti v motorovom priestore... lebo olej nema dodstatocnu oxidacnu stabilitu pocas celej prevadzky cca 15000tkm. kedy si ju musi udrzat v takej miere,aby sa nemenil na kyselinu a tym padom znehodnocuje vsetky tesnenia...netvrdim ze sa to prejavi hned pri 3 vymene oleja...ale ked sa pouziju aditiva, tak sa to nemusi prejavit vobec... videl som na vlastne oci co ten pripravok dokaze a padla mi sanka tak isto ako vsetkym servisakom co boli na tej predvadzacej akcii....odvtedy to lejem pri kazdej vymene oleja... samozrejme spojene aj s pripravok na vyplach motora... vysledok ? spokojny zakaznik, ktory sa vzdy rad vrati...

VW G3 GTI TDI "20 jahre ", zatial seria
Castrol nepoužívám, ale používají ho někteří kolegové, žádný s ním problémy neměl, zejména při dlouhodobém používání. Chtělo by to vědět víc o autě, které je zakarbonované - stav trysek, chip, skutečné km, komprese, spotřeba oleje. pak se dají dělat závěry. Dost by mě to zajímalo, pokud jsem rozdělával motor po Castrolu, žádný sajrajt tam nebyl, tak nevím.
a3anko:
Vlastnosti každého oleje se dají vylepšit - mazivost, oxidační stabilita, rozpouštění úsad atd. Problém je ten, že pokud se např. přidáním přísady zvýší mazivost, zhorší se oxidační odolnost atd. Každý výrobce oleje má svoji vyváženou formuli, jakmile se změní změní se i rovnováha, a protože formule není u všech výrobců stejná, jen těžko se dá předpokládat co přidání jednoho přípravku s konkrétním olejem a jeho vlastnostmi udělá. Rozuměl bych tomu, kdyby byly přísady pro Castrol, Mobil atd.
Právní stránka věci je, že přidáním přípravku do oleje se odpovědnost za jeho vlastnosti a způsobené škody přesouvá z výrobce oleje a automobilu na toho, kdo přípravek přidal. Pokud se nikomu nic nestane, je to v poho, většinou se řekne motor se zadřel a pokud zákazník nedá věc soudnímu znalci, nic se neděje. Pokud by se ale přihodilo něco kdy by měl být odpovědný řidič, ten by to přehrál na techniku, skrytou vadu, atd mohlo by to být zajímavé. Pro jistotu bych si nechal dodavatelem potvrdit odpovědnost za případné škody včetně seznamu olejů se kterýmí je přípravek mísitelný.
Já jsem zkoušel 2 přísady, myslím že po nich se mi ojela vačka, pravda je, že motor šel lehčeji a i spotřeba trochu klesla. Za tu vačku to ale nestálo, ale normální řidič který se v tom nevrtá by to asi nezjistil.
Takže tyhle experimenty už ani za 11EUR opakovat nebudu.
U převodovek hlavně průmyslových se přísady používají, pokud jsou hlučné pro prodloužení běhu do opravy a prý to opravdu funguje, pokud ale společnost co to předvádí nedá testy opotřebení u několika aut ve stejném režimu, a účinnost svého přípravku dokládá tvrzením Franta řekl a Pepa to užívá a řekl, je to jen plácání prknem o rybník.
a3anko:
Vlastnosti každého oleje se dají vylepšit - mazivost, oxidační stabilita, rozpouštění úsad atd. Problém je ten, že pokud se např. přidáním přísady zvýší mazivost, zhorší se oxidační odolnost atd. Každý výrobce oleje má svoji vyváženou formuli, jakmile se změní změní se i rovnováha, a protože formule není u všech výrobců stejná, jen těžko se dá předpokládat co přidání jednoho přípravku s konkrétním olejem a jeho vlastnostmi udělá. Rozuměl bych tomu, kdyby byly přísady pro Castrol, Mobil atd.
Právní stránka věci je, že přidáním přípravku do oleje se odpovědnost za jeho vlastnosti a způsobené škody přesouvá z výrobce oleje a automobilu na toho, kdo přípravek přidal. Pokud se nikomu nic nestane, je to v poho, většinou se řekne motor se zadřel a pokud zákazník nedá věc soudnímu znalci, nic se neděje. Pokud by se ale přihodilo něco kdy by měl být odpovědný řidič, ten by to přehrál na techniku, skrytou vadu, atd mohlo by to být zajímavé. Pro jistotu bych si nechal dodavatelem potvrdit odpovědnost za případné škody včetně seznamu olejů se kterýmí je přípravek mísitelný.
Já jsem zkoušel 2 přísady, myslím že po nich se mi ojela vačka, pravda je, že motor šel lehčeji a i spotřeba trochu klesla. Za tu vačku to ale nestálo, ale normální řidič který se v tom nevrtá by to asi nezjistil.
Takže tyhle experimenty už ani za 11EUR opakovat nebudu.
U převodovek hlavně průmyslových se přísady používají, pokud jsou hlučné pro prodloužení běhu do opravy a prý to opravdu funguje, pokud ale společnost co to předvádí nedá testy opotřebení u několika aut ve stejném režimu, a účinnost svého přípravku dokládá tvrzením Franta řekl a Pepa to užívá a řekl, je to jen plácání prknem o rybník.
G3 Variant synchro
ja viem ze existuju nejake aditiva, v tom je ten problem ze existuju a su urcene na zlepsenie jednej ci dvoch vlastnosti maximalne, a to je ten problem, presne ako pises, vyvazenost sa narusa a tym padom sa menia nakomplet vsetky vlastnosti oleja...narozdiel od tohto pripravku, navlastne oci som videl co dokaze, a to predvadzali testy ako na oxidacnu stabilitu, tak na mazaciu schopnost, tak isto aj teplotnu stabilitu a este nieco okrem toho... v tomto to ma vyhodu ze to dokaze zlepsit VSETKY vlastnosti oleja, bez toho aby narusilo jeho vyvazenost...prave preto som aj prilozil obrazok testu olejov roznych vyrobcov, mam zial len obrazok testu mazacej schopnosti... ostatne som videl na vlastne oci a to mi uplne staci ako prostriedok ktory ma presvedcil..
zial vo svojom aute ho este nemam, lebo cakam do vymeny cca 1500km a potom tam urcite pojde, tak isto ako pripravok na zvysenie tesniacej schopnosti valcov... nieje to ziadny univerzalny pripravok ale specializovany... zhodou nahod videl som aj test mazacej schopnosti, ktory sa robil na fungel novom oleji castrol bez prisad...
vysledky:
kov na kov potrebna sila na zastavenie valcekov
na sucho - 35Nm
s olejom Castrol - 45 Nm
olej + MOA - koliesko nezastavilo. mimo stupnicu, dodrzana koncentracia ako v motore, cize 4,2l/0,3l co je 14:1
znehodnoteny olej + MOA benzinom, vodou, kyselinou sirovou a teplotou - koliesko nezastavilo - mimo stupnicu
uplne bez toho sajratu, len s nanesenim na koliesku - koliesko nezastavilo... a vtedy sanky dole vsetkym naokolo...
ja osobne pouzivam Olej Petro-Canada a Valvoline, Petro-Canada maximalna spokojnost a z Valvoline prechadzam na Mobil, vyssia kvalita za tu istu cenu
vysledky:
kov na kov potrebna sila na zastavenie valcekov
na sucho - 35Nm
s olejom Castrol - 45 Nm
olej + MOA - koliesko nezastavilo. mimo stupnicu, dodrzana koncentracia ako v motore, cize 4,2l/0,3l co je 14:1
znehodnoteny olej + MOA benzinom, vodou, kyselinou sirovou a teplotou - koliesko nezastavilo - mimo stupnicu
uplne bez toho sajratu, len s nanesenim na koliesku - koliesko nezastavilo... a vtedy sanky dole vsetkym naokolo...
ja osobne pouzivam Olej Petro-Canada a Valvoline, Petro-Canada maximalna spokojnost a z Valvoline prechadzam na Mobil, vyssia kvalita za tu istu cenu
VW G3 GTI TDI "20 jahre ", zatial seria
Možná by stálo za to, vykašlat se na jednotlivé vyváženosti,protože výrobce tam může napsat,co chce....A vyměnovat olej dříve...zapomenout na marketingový úlet Long life a měnit olej v 10000 km a nebo že bychom se vrátili do časů neplnoprůtočných filtrů ala škoda 100 a měnili v 5000 km?To by zbylo vaček... 
nepropadat panice...
Můžeš dát odkaz na ty testy? podle jakých norem byly dělány? jak byl dělán test opotřebení? pokud byl odpor dělán na kolovrátku strýčka fuchse, je to skoro o ničem, samozřejmě třecí síly tyhle přípravky sníží, ale jejich skutečná a dlouhodobá funkce v motoru to je jiná malta, to chce projít alespoň základní zkoušky, líp fabrické, vzhledem ke ziskům co z toho mají by si to mohli dovolit. Proč neudělají nezávislé testy třeba u TNT 5 aut bez a 5 s přípravkem? To by bylo laciné a prokazatelné a testy opotřebení by je nepoložily.
Někteří to tak dělají - mění olej dřív a používají levnější, že to skutečně funguje vím, kamarád měl přísun M7ADSII zdarma a jezdil na něm ve 120cítce, ve 120k km byla šáde pohnilá a motor běžel jak víno, olej měnil po 3k km. Já radši připlatím za lepší a měním po 15k
Longlife - to je kapitola sama pro sebe, výrobci olejů prý reagují na požadavky trhu ...tak nevím.
Někteří to tak dělají - mění olej dřív a používají levnější, že to skutečně funguje vím, kamarád měl přísun M7ADSII zdarma a jezdil na něm ve 120cítce, ve 120k km byla šáde pohnilá a motor běžel jak víno, olej měnil po 3k km. Já radši připlatím za lepší a měním po 15k
Longlife - to je kapitola sama pro sebe, výrobci olejů prý reagují na požadavky trhu ...tak nevím.
G3 Variant synchro