Stránka 14 z 23
Napsal: 25 říj 2012, 18:15
od hranicka
Sakra ten promíchávač je bomba věc! Ingredience měly tak 10-12°C, vrazil jsem to tam a promixoval, za minutu krásně kapalný.
Příště natočím instruktážní video, jak se to dělá v mínus deseti

Napsal: 11 pro 2012, 13:16
od vancar
konecne sem si říkal že když je to tak legál že se tu ještě nikdo nepochlubil videem z výroby

taky bych ho zkoukl tak šup alchymisti točte to

Napsal: 11 pro 2012, 22:49
od etylek
vancar píše:konecne sem si říkal že když je to tak legál že se tu ještě nikdo nepochlubil videem z výroby

taky bych ho zkoukl tak šup alchymisti točte to

Tos nikdy neviděl ještě míchat olej v pračce, či co

Napsal: 12 pro 2012, 08:15
od slovacek.milos
vancar píše:konecne sem si říkal že když je to tak legál že se tu ještě nikdo nepochlubil videem z výroby

taky bych ho zkoukl tak šup alchymisti točte to

to není legál děláme to tajně na černo v noci,
já mám vždy proužkované pižamo a kouli na noze,
s taškou připraven k odvozu na barák,
recept mám v tubě vražený v análu
kdybys chtěl nějaké video tak se stav jedno cedečko ti prodám tak za litr nebo se dohodnem na slevě miloš
Napsal: 12 pro 2012, 09:51
od vancar
Napsal: 12 pro 2012, 10:06
od peopleman
Na tom vůbec nic není,zvládne to každej retarda

ale už vidím,jak tě v každé restauraci zahrnují sudama s vyfritem a ještě na cestu přidávají velkej řízek

Napsal: 12 pro 2012, 10:38
od vancar
Napsal: 12 pro 2012, 13:08
od radluk
Jednak vyfrit je davno v prdeli, sehnat je ho snad horsi jak metyl a s tim to taky neni buhvi co, po te afere nepujde sehnat ani za hovno

Napsal: 12 pro 2012, 18:11
od etylek
co se týče methanolu, tak po aféře se nic nezměnilo a co se týče vyfritu, tak je akorát dražší.
to vancar: co na tom videu jako uvidíš? míchat to můžeš různými zbůsoby, to je fuk. a to, že uvidíš milošův posvátný klacek na pohyblivých obrázcích tvůj problém nevyřeší.

Napsal: 12 pro 2012, 18:59
od vancar
Napsal: 12 pro 2012, 19:22
od 1olej1
Chlapi nebojte sa robit mero je to fakt banalita a je pri tom sranda keby som vam rozpraval kde vsade som to robil ja....a naozaj je to najlepsie robit v kybli.. pomery a somariny som riesil len na zaciatku potom neskor som nalial olej zobral som metanol od oka som tam nasypal hydroxid chvilu pockal a sup do kybla zamiesal o 24:00 .....o 7:00 rano nalial do auta a vozime saaa

a ked si spomeniem ze som to kedysi este aj pral s vodou

a susil potom,sa mi chce na tom smiat teraz...ak mate fakt citlive auto tak si to pre pohodu duse vyperte s vodou odstranine z mera sol,mydlo a ine necistoty potom nehajte vyschnut cca 3 dni a tankujte bez obav...ked tu citam ze sa chalani boja naliat mero do auta tak sa smejem natom,ja som to moje mero lial do inych aut ako su octavie a tie auta doteraz jazdia

uz aj na motorovy olej som jazdil a ked som mal benzinaka tak som donho namiesto benzinu lial metanol a jazdil som....metanol som mal za dobru cenu
Napsal: 13 pro 2012, 10:30
od hranicka
hydroxid od oka
Taky jsem to tak dělal, ale už mám přesnou váhu a říkám, že každý procentíčko je na výsledku znát. Nemusí jít zrovna o pudink, ale i mírnej přebytek způsobuje neustálou tvorbu škraloupů i na hotovým esteru, který paliváku taky zrovna nepřidaj. Když ho dáš málo a používáš "konzervativní" metodu - nalejt a ohřát, tak se ta reakce zase může klidně v půlce zastavit.
Napsal: 13 pro 2012, 13:52
od vancar
Napiš jakej přesně používáš poměr ty

dík. Jo a co sem tu četl tak každej vyfrit je trochu jinej takže když budu mít i já pokaždý jinou směs vyfritů tak abys správný poměr pohledal cooo ? to je pak nevyhratelnej boj nebo když dám přesně podle váhy tak vyjde + - dle kvality vyfritu jakštakš dobrý , dobrý , a hodně dobrý měřo ? je to tak ? nebo i se správnym poměrem dle váhy můžu s nejakým vyfritem udělat nedobrý měřo ?

Napsal: 13 pro 2012, 15:40
od hranicka
10l čisté řepky nebo slunečnice potřebuje 1,5l metylu a cca 75g NaOH při esterifikaci za tepla a 65g při studené esterifikaci promíchávačem.
(Zásaditost MeOH při postupné esterifikaci za tepla postupně klesá, při promíchání celá směs reaguje najednou, takže louhu není potřeba tolik)
U vyfritu potřebuju louhu stejně, nebo jen o trochu víc (80, resp.70g), co stoupá, je potřeba metylu, čím víc sádla, tím víc metylu. V extrému, čisté sádlo sežere metylu přesně dvojnásobek toho, co řepka.
Když dovezu sračku z novýho zdroje, zkusím si to nejdřív ve zkumavce, než to začnu míchat po barelech.
Napsal: 13 pro 2012, 17:29
od radluk
Hranicka
A co treba vyroba z palmaku s objemem kolem litru metylu na 10 l sracky, videl jsem na vlastni oci:)
Plati zasada, ze cim vetsi sracka (soja, vyfrit nekvalitni) tak tim vice kysely, tim vice NaOH