Vstřiky TDI PD - montáž/demontáž

Noví uživatelé prostudovat jako první! Vytvořený souhrn témat na často probírané dotazy.
Téma mohou zakládat jen moderátoři - pokud máte nápad, kontaktujte Reeshu, nebo Dukese

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
sparco gti
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od sparco gti »

hmm tak co sa potom mohle zle spravit ked ma po vymene vacky a zdvihatok velku spotrebu a doladenim na nulu spotreba stale velka!nie je to nahodou tou vackou?
live69
Aktivista

Příspěvek od live69 »

já ted testuju +1,7 až 2,2!!! co tam skáče, dle palubáku very good oproti dřívějšku ale uvidíme reál, ale zároven mám po výměně turba, vstřiků a soft a lítám celkově větší kudlu tak uvidíme.............. tak nevím zda to oproti dřívější 0 něco poví
OI TDI PD 4x4 COMBI, 312/260, TT, VB,PP 1043,FMIC,HDS,FMH ,HP-sporting,17 SPIDER,D5WSC-TP5, 193/421 PRODÁNO :-)
T5 TRANSPORTER 1,9PD,
CBR 1000RR
ZAJÍMÁM SE O BUDOUCNOST, PROTOŽE V NÍ HODLÁM STRÁVIT ZBYTEK ŽIVOTA.
Petr.200sx
Nováček

Příspěvek od Petr.200sx »

Mám prosbu pánové
máme golfa 4, TDi 74 kw, ozývá se z něj takové jakoby cinkání, prodělal výměnu PD vstřiků.. resp. koupili jsme to auto bez nich, je to rok výroby 2003, takže jsme ten úhel pro nastavení na tom vahadle udělali na 180°, mělo by to tak být správně, jinak vstřiky se dávaly starší ale dostaly nové podložky a těsnění.
Huml na první stránce píše "tady je nastavení vstřikovače v hlavě, aby byl co nejvíc kolmo k vahadlu" pod ním je obrázek, tohle jsme neprovedli, dali jsme je tam jak to šlo, nemá to vliv?
jinak auto jede celkem pěkně, i táhne, akorát to cinkání, co se ozývá a má takový horší chod na volnoběh(možná způsobeno vibracemi přes špatný siláč na motoru)..
děkuji za rady
Jayson
Aktivista

Příspěvek od Jayson »

Kamarád měnil motor na Leonu ARL, pouze motor a při výměně vyměnil i vstřiky (místo AA dal AL), rozvody na ryskách, množství paliva taky ok, zkoušel i auto pustit z kopce a nechytlo (a to měl 2000ot.), z výfuku jde cítit nafta trochu, ale podle mě je chyba, že jednotka nechce pustit naftu.

Navíc je zkoušel seřídit na 225 i 180 stupnů a bez úspěchu.

Nějaké nápady pánové? :)
sniper--
Aktivista

Příspěvek od sniper-- »

kdyby jednotka nepustila naftu,tak by nebyla cejtit z vejfuku...definuj rozvody na ryskach? jestli na tom ten kamarad delal rozvody...nepretocil nahodou vacku o 180stupnu??uz jsem to jednou tak videl a taky si ten dotycnej nevedel rady (LOL) (LOL)
autoservis pneuservis.
Tel.774 225538
Jayson
Aktivista

Příspěvek od Jayson »

Mrkne na to.
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

Ale aj keby otocil vacku o 180 stupnov tak aspon zakotkodakat na dva valce by aj tak mal. To ci tam vstrekuje naftu zistis jednoducho. Vysrubuj zhavice a startuj, pokial cez ne bude vyfukovat hmlu nafty so vzduchom to budes vidiet aj citit tak tam nafta ide ;)
Petr.200sx
Nováček

Příspěvek od Petr.200sx »

kup startovací sprej a foukni do sání, ten to nastartuje, jestli tam jde nafta :)
sniper--
Aktivista

Příspěvek od sniper-- »

TDI tech píše:Ale aj keby otocil vacku o 180 stupnov tak aspon zakotkodakat na dva valce by aj tak mal. To ci tam vstrekuje naftu zistis jednoducho. Vysrubuj zhavice a startuj, pokial cez ne bude vyfukovat hmlu nafty so vzduchom to budes vidiet aj citit tak tam nafta ide ;)

jak by moh zakoktat aspon na dva kdyz tam strikne nafta do vsech valcu kdys jsou ventily ve strihu..... jednou jsem to resil,kluk menil sam opotrebovanou vacku na PDa dal ji o 180,ani nezakoktal.Po otoceni vacky sel hned
Naposledy upravil(a) sniper-- dne 04 úno 2012, 22:14, celkem upraveno 2 x.
autoservis pneuservis.
Tel.774 225538
nejsem-naivka
Přispěvovatel

Příspěvek od nejsem-naivka »

sniper-- píše:
TDI tech píše:Ale aj keby otocil vacku o 180 stupnov tak aspon zakotkodakat na dva valce by aj tak mal. To ci tam vstrekuje naftu zistis jednoducho. Vysrubuj zhavice a startuj, pokial cez ne bude vyfukovat hmlu nafty so vzduchom to budes vidiet aj citit tak tam nafta ide ;)

jak by moh zakoktat aspon na dva kdyz tam strikne nafta do vsech valcu kdys jsou ventily ve strihu..... jednou jsem to resil,kluk menil sam opotrebovanou vacku na PD a dal ji o 180,ani nezakoktal.Po otoceni vacky sel hned
vačka na pd o 180° je to samý jako o 360° přece. snad jsou krajní válce v úvrati ne. přemýšlejte nad tak jednouchou věcí ;)
:-@
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

přesně tak, PD není rotačka, ať zkusí vrátit zpět ty vstřiky
jrtautosport
Nováček

Příspěvek od jrtautosport »

Mám motor PD 96KW ASZ také jsem řešil seřízení vstřiku o kolik se maj povolit a DIESEL POWER mi to seřidil podle jejich postupu. A tak mi to nedalo a zajel jsem tady jestě za jednim machrem nebudu jmenovat (je to chlap co se specializuje na TDI motory) a ten mi poradil at je povolím o 90 stupnu. co vy na tohle nastavení říkate ?? příručka píše 225° tady na foru píšete 180° a on mi řek 90°.
sniper--
Aktivista

Příspěvek od sniper-- »

nejsem-naivka píše:
sniper-- píše:

jak by moh zakoktat aspon na dva kdyz tam strikne nafta do vsech valcu kdys jsou ventily ve strihu..... jednou jsem to resil,kluk menil sam opotrebovanou vacku na PD a dal ji o 180,ani nezakoktal.Po otoceni vacky sel hned
vačka na pd o 180° je to samý jako o 360° přece. snad jsou krajní válce v úvrati ne. přemýšlejte nad tak jednouchou věcí ;)
jo pravda,nejak jsem to nedomyslel a omlouvam se...palce na vstriky jdou porad stejne (LOL) nicmene ale to co si ten kluk delal sam,tak asi 10x volal a rikal ze ji pretocil a ze to pak chytlo na brnk...mozna to bylo necim jinym ale...to uz si nepamatuju protoze uz je to asi 3 roky.
autoservis pneuservis.
Tel.774 225538
sniper--
Aktivista

Příspěvek od sniper-- »

[quote="jrtautosport"]Mám motor PD 96KW ASZ také jsem řešil seřízení vstřiku o kolik se maj povolit a DIESEL POWER mi to seřidil podle jejich postupu. A tak mi to nedalo a zajel jsem tady jestě za jednim machrem nebudu jmenovat (je to chlap co se specializuje na TDI motory) a ten mi poradil at je povolím o 90 stupnu. co vy na tohle nastavení říkate ?? příručka píše 225° tady na foru píšete 180° a on mi řek 90°.[/quote

90 je malo,mel bych strach ze se ten vstrik rozpadne...
autoservis pneuservis.
Tel.774 225538
nejsem-naivka
Přispěvovatel

Příspěvek od nejsem-naivka »

jrtautosport píše:Mám motor PD 96KW ASZ také jsem řešil seřízení vstřiku o kolik se maj povolit a DIESEL POWER mi to seřidil podle jejich postupu. A tak mi to nedalo a zajel jsem tady jestě za jednim machrem nebudu jmenovat (je to chlap co se specializuje na TDI motory) a ten mi poradil at je povolím o 90 stupnu. co vy na tohle nastavení říkate ?? příručka píše 225° tady na foru píšete 180° a on mi řek 90°.
Na 90° jsem jezdil docela dlouho, ale měřitelnej přínos tam nebyl, subjektivně lepší starty. Všechny dělám na 180° a tak je to nejlepší. Vem si stoupání závitu a koukni na rozdíl mezi 180° a 225° ;) prd.
:-@
Odpovědět

Zpět na „FAQ - časté dotazy - řešení, postupy“