Jak kdo vaříte MEŘO,EEŘO atd.
Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři
No na zemeguli som pristal pred 23 rokmi. A žiaľ bohu podobne ako večšina ľudí som nepadol z neba učený tak sa učím teraz.
Pochadzam zo severovychodu slovenska, tu sa okrem kostola páli všade, preto som sa pytal či je použiteľný "metyl" z palenice, vysvetlili ste mi že nie, takže Vám ďakujem.
Pochadzam zo severovychodu slovenska, tu sa okrem kostola páli všade, preto som sa pytal či je použiteľný "metyl" z palenice, vysvetlili ste mi že nie, takže Vám ďakujem.
Octavia TDI AGRo, Lift 35/30mm,puky TT, Powered by MTE-85kw, 265Nm
Octavia ll Combi 1,9TDI 77KW BXE 4x4, Powered by MTE - 100kw,320Nm
Kia Sportage 2,0TD, lift 50mm +T3 EXTREME
-
slovacek.milos
- Aktivista
prakticky to fachčí tak že když se pálí tak se chytají výskočky to je to první co z pálenice vyleze, chytá se toho různě deci až litr,Kubi píše:No na zemeguli som pristal pred 23 rokmi. A žiaľ bohu podobne ako večšina ľudí som nepadol z neba učený tak sa učím teraz.
tento líh se pak používá na mazání nemocí nohy ruce neduhy všechno to léčí
záněty léčí jen režná
a do další se pije protože kdo dobrů slibovicu pije teho ani pantokem nezabije
tak výskočky sehnat si každý nechá
-
slovacek.milos
- Aktivista
No to už som zistil, všade ma odbiju že sa to neda, kukaju namňa jak na vraha. No nič, zimu nejak prekapem na čistej nafte, ine vychodicko niet. Možno tak zmes nafta s vyfritom v pomere 65:35 a k tomu nejaky benzin, ale to budem musiet nejak vyskušať. Ďakujem a esterifikantom Zdar ! 
skusal si aj tu? Raz som telofonoval so sefom vraj neni problem po zaplateni predfaktury no teraz sa nejak neviem dostat na ich stranku
http://www.zoznam.sk/firma/2904158/Chemon-Kosice
s 120gls T603 favorit opel astra g
octavia 1 tdi 81kw AHF rv 2000 470 xxx tis predana MB B trieda 180D automat ma moja lepsia polovicka
golf 4 1.6 benzin mercedes w 211 220 cdi 2008 origo diag mercedes bmw univerzalna diag launch x 431
octavia 1 tdi 81kw AHF rv 2000 470 xxx tis predana MB B trieda 180D automat ma moja lepsia polovicka
golf 4 1.6 benzin mercedes w 211 220 cdi 2008 origo diag mercedes bmw univerzalna diag launch x 431
skusal si aj tu? Raz som telofonoval so sefom vraj neni problem po zaplateni predfaktury no teraz sa nejak neviem dostat na ich stranku
s 120gls T603 favorit opel astra g
Tak o tejto firme som zatiaľ nevedel, musim zavolať. Ďakujem veľmi pekne. Slovchema by zaslala ale chcu ICO, ale nemam firmu takže nič. Chemon vyskušam, díík
P.S:Nahodou nevieš aka je cena za liter v tom Chemone? Kľudne PM,Dík
P.S:Nahodou nevieš aka je cena za liter v tom Chemone? Kľudne PM,Dík
Měl bych pár dotazů. Chystám se na výrobu Bionafty z vyfritu a není mi pár věcí jasných. Když mám vyfrit z více zdrojů, tak mám všechno smíchat dohromady a poté udělat titrační test, nebo do dělat z jednotlivejch dodávek odděleně? Jaká je skladovatelnost použitého vyfritu než se začne kazit? Nevím jak silné budu mít zdroje a jestli nebudu muset čekat až se toho sejde více najednou. Má představa je dělat to tak z 80-100l. Jak se zhruba pohybují náklady (methyl a louh), nepočítaje práci a energie, na litr hotového produktu?
Podle mě je lepší vyfrit přefiltrovat a vyjezdit, než se srát s výrobou bionafty. Auto který ti zkousne home made bionaftu zkousne i vyfrit, a do toho co nezkousne olej bych nelil ani to bio co uvaříš. Si to spočítej, práce, čas a peníze za schánění vyfritu, metylu, sraní s tim, čas... Nevyplatí se kupovat za 20 v akci čistej olej a nebo za 26 bionaftu? Nebo místo peněz za metyl kup naftu a smíchej to s vyfritem, ušetříš si práci. Když jsem se ještě bál vyfritu, tak jsem metyl taky scháněl a nesehnal, pokud ho někde nevyšetříš stejně jako vyfrit, za kterej chtěj dneska kolem 15 korun, tak to nemá cenu podle mě dělat. Vyfrit seženeš za půl darma, ale deset až dvacet litrů kašovitý smradlavý mrdky z hospody. Kde vařej a maj ho víc, tak ti ho za pět korun nedaj, aspoň tady ne. Už na něj totiž někdo jezdí nebo ho prodávaj draho. K tý skladovatelnosti, přesně tý smradlavý kašovitý mrdky mám už tři čtvrtě roku asi půl sudu v garáži a nemůžu se dokopat s tim něco dělat. Vypadá furt stejně, podle mě se ti olej nezkazí a když, auto z toho průjem nedostane
Proto radši jezdim na krásně čistej skoro novej friťák za 12,50 litr v krásných 25l kanystrech k tomu
Jenže mám problém s časem a moc nafty za 25, přes tejden jsem pryč a o víkendu se mi to už nechce filtrovat, páč mám doma moc práce na stavbě atd... Mám ho asi 100 litrů a asi ho prodám i s filtračním vakem kterej se tak po sto litrech vymáchne v kýbli s teplou vodou a je jak novej 
BMW E46 328i automat LPG
Passat b5 1.9 TDI-PD 85 kW 4Motion
EX:
BMW 318 TDS, chip, kat i egr pryč, jezdim na friťák nebo vyjetou hydrauliku.
Peugeot 106 1.4 Sport, Felda 1.3, Opel Kadett, Mazda 121
EX:
-
slovacek.milos
- Aktivista
To Pelep: Díky, ale mám možnost vyfrit za odvoz, max. nějakou symbolickou cenu. Jen jsem ještě neřešil kolik a v jakém stavu. K methanolu se taky dostanu jenom nevím kolik je ho potřeba abych mohl spočítat na kolik vyjde výsledný produkt. Samotného vyfritu se bojím, to už radši čistou rostlinu, ale tam je asi ekonomika jiná, a pochybuju, že bych jí sehnal pod 20. Pokud by byl vyfrit za odvoz a suroviny na plácnu třeba za 5, tak výsledná cena je dost nepoměr k rostlině.
-
slovacek.milos
- Aktivista
si to spočítej sám 18 litrů vyfritu dva litry metanolu a deci louhu
moje náklady jsou tři kačky
metanol za 25 kč se prodává bez spotřební daně jen firmám a musíš prokázat na co ho používáš, pokud ofic koupíš metanol celníci ti ho dodaní protože si to vyložili tak že ty ho přilévaš do oleje a na to jezdíš, tak pěkně spotřební dan + penále
moje náklady jsou tři kačky
metanol za 25 kč se prodává bez spotřební daně jen firmám a musíš prokázat na co ho používáš, pokud ofic koupíš metanol celníci ti ho dodaní protože si to vyložili tak že ty ho přilévaš do oleje a na to jezdíš, tak pěkně spotřební dan + penále
Tak to zkus a uvidíš
Podle mě, když nechceš samotnej olej, bys měl lepší do kanystru nalejt 18 litrů vyfritu, 2 litry benzínu, protřebat a chrstnout do nádrže. Bude to pěkně řídký a za 3 kačky litr, jestli máš vyfrit zadara. Jaký s tim chceš krmit auto? 
BMW E46 328i automat LPG
EX:
EX:
Já kupuju Methanol u RC modelářů za 70/l. V poměru co píšeš by byly náklady přes 8 korun, když nepočítám odpad glycerinu, což by bylo krásný.
Nezpracovanej vyfrit tam lejt nechci, to už mi přijde moc velké kurvení motoru. Je to plný soli, vody, sádla a kdo ví čeho.
Je to do starýho Land Rovera 2,5Tdi s rotačním Boschem. Papá mi to 13-15l, takže musím začít někde šetřit.
Nezpracovanej vyfrit tam lejt nechci, to už mi přijde moc velké kurvení motoru. Je to plný soli, vody, sádla a kdo ví čeho.
Je to do starýho Land Rovera 2,5Tdi s rotačním Boschem. Papá mi to 13-15l, takže musím začít někde šetřit.