Stránka 17 z 31
Napsal: 30 led 2012, 09:54
od batoo
Tak tak prona v mrazaku cista a tekuta, ale startuje to s ni na hovno

Napsal: 30 led 2012, 10:20
od slovacek.milos
radluk píše:hranicka
No vseobecne margariny a ty veci sycene vodikem ci cim nejdou esterifikovat. Dela tam problem ta modifikace.
Jeste ze jsi cely

Uzdrav se a zkus to znovu, ale dal bych to nad ohen a vzdalil se a cekal:)
radluk margaríny se zde už esteifikovali s úspěchcem ne?
tuším že ještě nějakou kyselinu do toho lili jestli sírovou
já mám louh stuhlý na kámen tak esterifikovat budu až na jaře zatím budu křečkovat zásoby,

Napsal: 30 led 2012, 11:58
od batoo
Njn asi se setri, tak je ta skladba BIO jina

Asi kradou vic

Napsal: 30 led 2012, 15:46
od hranicka
Radluk díky za přání, oko furt pálí, ale už se to lepší.
slovacek.milos píše:
radluk margaríny se zde už esteifikovali s úspěchcem ne?
tuším že ještě nějakou kyselinu do toho lili jestli sírovou
já mám louh stuhlý na kámen tak esterifikovat budu až na jaře zatím budu křečkovat zásoby,

Právě ony některý jdou a některý prej ne. To měl ten nezdařenej pokus zjistit. Esterifikuju teď na léto furt, leju to po dvaceti litříkách do 200l sudu a po hodině je to tuhý.

Napsal: 30 led 2012, 16:08
od Stewa
hranicka píše:Tak už jsem zpět,
dělal se pokus v zašpuntovaný zkumavce jako už tak 50x před tím, chtěl jsem zkusit reaktivnost různých mastnot. Jak se dostal ke slovu ceres, při zahřejvání se nic nedělo, ani náznak varu a pak zničeho nic se zkumavka roztrhla a měl jsem tu sračku ve xichtě. Lehce poleptaný čelo a zánět v levým oku, vyšetření naštěstí dopadlo celkem dobře.
No nic, zkusím ten pokus později, ale už s obličejovým štítem.
V ingrediencích ceresu je psaný, že je to sycený dusíkem, že by proběhla neplánovaná nitrace?

Díky bohu že se ti nic nestalo. A tvé houževnatosti že s tím chceš pokračovat

Napsal: 30 led 2012, 16:22
od ovocny
Pripojuju se k prani brzkeho uzdraveni a navic dekuju za pomer na tuk, az se otepli tak ho hned vyzkousim
Napsal: 31 led 2012, 20:53
od hranicka
testoval jsem znova ten ceres, je opravdu hodně zákeřnej. Z nějakýho důvodu umožní metanolu ohřát se hodně nad bod varu a v určitej moment se explozivně zplynuje.
Esterifikovat jde, ale výsledek má dost vysokej bod tuhnutí, v lednici spolehlivě ztuhne, takže s margaríny bacha.
Testnul jsem i máslo, jde to, jen je to žrout metanolu a výsledek je ester s glycerínem prakticky 1:1. Smrdí to jak žluklý
Poměry ladit nebudu, dokud toho nebudu mít aspoň sud

Napsal: 31 led 2012, 21:56
od slovacek.milos
já co měl náběh k úrazu a průseru tak jsem lil horký i studený olej, nahoře byl nekontrolovaný vřelý, nepromíchal jsem nalil metanol a letělo mi to do xichtu
no jestli ohříváš část zkumavky tak se nedivim že se to při uršité teplotě rozletí
pokud chceš dělat tak musíš mít lejzrový teploměr

Napsal: 31 led 2012, 22:06
od hranicka
Tak něco tak nepřesnýho, jako pyrometr, bych do toho zrovna netahal, ten potřebuje dost velkou plochu, aby měřil přesně.
Mám tu měřák s Kčkovým senzorem, bych ho moch do tý zkumavky strčit, tak mě napadá.

Napsal: 31 led 2012, 22:35
od radluk
To myslis temoclanek K? TO mas nejaky ten maly, nebo nejaky prumyslovy, v jimce?
Napsal: 01 úno 2012, 06:56
od hranicka
takovej ten malej, co se dává k multimetrům. tenkej kablík a na konci malá kulička, nebo tu mám ještě klubko Ni-Cr dvoudrátu.
Pyrometrem se dá měřit sud, ale ne zkumavka.

Napsal: 05 úno 2012, 20:44
od hranicka
Dotestoval jsem esterifikaci margarínů a mám jednoznačnej výsledek:
Reakce proběhne, ale výsledkem je víc nebo míň znečištěná VODA!
Takže estery, který tu byly dřív vyrobeny "z margarínu", byly se vší pravděpodobností vyrobeny ze směsky tuků, olejů a všeho možnýho. Magrarín v tý reakci ale každopádně působil jako plevel.
Napsal: 05 úno 2012, 21:03
od slovacek.milos
hranicka píše:Dotestoval jsem esterifikaci margarínů a mám jednoznačnej výsledek:
Reakce proběhne, ale výsledkem je víc nebo míň znečištěná VODA!
Takže estery, který tu byly dřív vyrobeny "z margarínu", byly se vší pravděpodobností vyrobeny ze směsky tuků, olejů a všeho možnýho. Magrarín v tý reakci ale každopádně působil jako plevel.
to jsi mě nepotěšil, olejové kamna to kdyžtak jistí

Napsal: 08 úno 2012, 20:34
od slovacek.milos
tak dobré je to palma. dneska jsem byl v hospodě palmový tuk
ten snad esterifikovat pujde

Napsal: 09 úno 2012, 10:58
od radluk
Palma je jen tuhy rostlinny tuk ne? Neco jak sadlo z prasete ne?
