koroze brzd. kotoučů

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Kornout
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od Kornout »

Tak si kupte SDI s bubnama a máte klid.
Podle brzd poznáš řidiče (LOL)
Já tento problém nemám, na auta jsem házel co se dalo a vždy jsem měl kotouče vyleštěný jak dětskou prdelku, někdy až do modra, po umytí trošku oreznou, ale první kilometry to vyřeší, takže je mi to jedno. DSPF pískaj, hold daň za brždění, ve 200km/h na to hamtnu a je mi jednou, co se děje, brzdí to a to je podstatný.
KTM 250 SX-F
bývalo i 265PS, 471 Nm on 1,9TDI :-/
Kupte si Mercedes, kupte si Audi, stejně všichni skončíte u BMW :-D
turbo kamna power
Aktivista

Příspěvek od turbo kamna power »

mě to u G3 dělá na zadku docela dost. Destička brzdí jen poloviční plochou. Snažím se sem tam zkoušet brzdit naplno, aby se obrzdily, ale stejně se to tam vytvořilo. No už mám doma nové kotouče, desky, ložiska, lanovody a repasní sadu, tak uvidíme, jestli se to zlepší...
Obrázek
Golf mk1 mTDI ...powered by Holz-tdi
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI ...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
puci
Aktivista

Příspěvek od puci »

turbo kamna power píše:......
u mna to vyzerá podobne, ale u mna je dosť možné, že je to kvôli dlhodobo nefunkcnému abs. musím to vyriešiť, lebo mi to už riadne lezie na nervy.
bývalka OI, ALH, ex taxík, 433 000, egr+kat off, PP764, GT1749VA, výfuck 63,5mm, FMIC, soft Profituning, 312x25 mm+232x9 mm, TT puky, bilstein B4, jednohmota+HDS, 167 PS/340NM
aktuálne šrotik po k...tovi Seat Alhambra AUY
Milosss
Přispěvovatel

Příspěvek od Milosss »

Obrázek
Takto to vyzerá u mňa, proste je vidieť že stiera len stred, vnútorná aj vonkajšia časť kotúča je trocha prihrdzavená, nepomáha ani využívanie ručnej počas jazdy, vždy zotre len stred. Asi to vychádza len na výmenu kotúča. Ak by bol problém s pohyblivosťou strmeňa či piestiku, tak by to robilo len na jednej strane a nie na oboch a stred by bol len zotretý.
OťasTDi
Aktivista

Příspěvek od OťasTDi »

taky mám ten samý problém....kotouče i destičky TRW najeto cca 10tis km a tady je výsledek (jo a třmínky jsem promazával a dosedací plochy kolem destičky jsem očisťoval drátěným kotoučkem...a stejně na prd Obrázek
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
tuner
Aktivista

Příspěvek od tuner »

Kuci i nektery auta s ABS maji na zadku zatezak, sice nevim proc ale je tam, mozna jen starsi auta, osobne zjisteno na G3 GTI r95, G2 Syncro 88. Samo ze jsem si je oddelal bo si to vse pohlida ABS samotny.
G2,r88,mTDI,4x4,přev.ASD,ABS/EDS,Digifiz,klima, moped Honda VTR
A4,r99, 2,5TDI, AFB, 670t.km
smej0191
Přispěvovatel

Příspěvek od smej0191 »

OťasTDi píše:taky mám ten samý problém....]
takto vypadaju ked sa malo jazdi respektive malo brzdi ... uplne normalne

a zaleži aj od typu kolies čim vzdušnejšie tym sa tam kvapky dazda lahšie dostanu ale ja som s tym nemal problem ani na SDI .... zato otec 50tnik na octe 4x4 mal take aj predne (LOL)
Naposledy upravil(a) smej0191 dne 27 kvě 2012, 14:25, celkem upraveno 1 x.
boost in progress
Milosss
Přispěvovatel

Příspěvek od Milosss »

Ja by som pochopil, že to také kúpim alebo to začne po zime, no u mňa to začalo tesne po výmene zadných platničiek. Myslel som si teda že zle chodí strmeň, lebo valček šiel v poriadku zatlačiť. No rukou mi aj strmeň ľahko chodil. Ale to by predsa robilo na jednej či na druhej strane kotúča, a nie že zotre len stred a kraje nechá zhrdzavené. Jedine že kúpim druhé kotúče a uvidím pak.
prka
Aktivista

Příspěvek od prka »

Mám stejný názor a zkušenost jak tady uvádějí kluci. Kdo málo brzdí nebo občas nepoužije ruční brzdu za jízdy na "olíznutí" kotouče/zejména po dešti nebo po výměně destiček/ tak má tento problém.
Octavia I 1.9TDI 81Kw AHF r.v.2000
Octávia I 1,9TDI ASV r.v. 2003 chip
Speeder
Přispěvovatel

Příspěvek od Speeder »

Koukám, že se tady řeší orezlé kotouče po dešti. Příště se bude řešit, proč nejsou rezavé, když nepršelo (LOL)
Fabia Combi 1,9 TDi PD 74kW [ATD]
Milosss
Přispěvovatel

Příspěvek od Milosss »

neriešim hrdzavé kotúče po daždi, ale nestierajúcu plochu z vonkajšieho aj vnútorného oblúka kotúča v mojom prípade.
1pavel
Aktivista

Příspěvek od 1pavel »

máš destičky ve třmenech uplně volné s hrkem , nebo tam jdou napřesno ztuha ?
OťasTDi píše:taky mám ten samý problém....kotouče i destičky TRW najeto cca 10tis km a tady je výsledek (jo a třmínky jsem promazával a dosedací plochy kolem destičky jsem očisťoval drátěným kotoučkem...a stejně na prd Obrázek
A5 3.0 TDI 210 KW pracovní
škoda 120 L zábava
G7 GTD
supermuf0090
Přispěvovatel

Příspěvek od supermuf0090 »

zrepasujte si zadni trmeny a bude to ok , pokud se autem jezdi dene a trmeny jsou v poradku , nemuzou kotouce nikdy takhle zreznout , nebo mas v prdeli zatezak , ja jezdim zpravidla sam , a na kotoucich mam max 2 mm hrany , jinak se blejskaj jak psi koule
OťasTDi píše:taky mám ten samý problém....kotouče i destičky TRW najeto cca 10tis km a tady je výsledek (jo a třmínky jsem promazával a dosedací plochy kolem destičky jsem očisťoval drátěným kotoučkem...a stejně na prd Obrázek
Ford Galaxy I Ghia 1.9 TDi AFN 81 kW
Škoda 110L
Hyundai Elantra 2.0CRDi
Ford Transit 2,5TD
Fiat 127 MKI
VW Touareg 3.0 TDi
Milosss
Přispěvovatel

Příspěvek od Milosss »

V mojom prípade sa dennodenne nejazdí, tak to nebude také ľahké.
Chcem sa spýtať ak by som tú hrdzu obrúsil čo by šla, nie je vcelku zažratá tak tipujem že ešte by kotúč šiel zachrániť, a skúsil dať odhrdzovač na tú zhrdzavenú časť, môžem? Alebo na akej báze je odhrdzovač neobsahuje nejaké mastné zložky?
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Má někdo zkušenost s nerezivějícími kotouči Meyle..?
nepropadat panice...
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“