Vectra b 2.0 dti 60kW,čerpadlo
Moderátoři: šulda, Moderátoři
jenže na oplech často odcházej i snímače otaček v čerpadle často je el. sežraná od soli která proniká do čerpadla pod jednotkou.a to už je těch závad najednou mnoho tak že až si koupíš mašinu za pár mega aby jsi to byl schopnej otestovat tak to nebudeš dělat za babku.Nebo ty děláš opravy zdarma? to budeš mít odedneška asi hodně práce.
jenže si nedovedu představit že namontuju firmě čerpadlo takhe pošuchraný a neodzkoušený protože odtah stojí prachy a zákazník se pak po opravě neukáže přesně takhle se dělaj repasy v polsku sice ti ho bez řečí vymění ale tu práci táhneš sám a navíc jseš za blbce.Až tě nějaký čerpadlo pořádně vytrestá tak názor změníš lepší dát 20tis než čekat až se ti to posere na dovolený u moře.
presne tak, k tomu nie je co dodat.
snad len to, ze ho nevytresta ani tak to cerpadlo, ako jeho majitel.
a mozno v tom je ten rozdiel v cene, mily jurki. ak to spravis kamaratovi za padika v ramci hobby, s tym, ze ked sa to opat poserie, tak si spolocne zanadavate pri pive, tak je to v pohode.
ale ked to robis zakaznikovi ako sluzbu, za ktoru musis niest zodpovednost a zaruku, potom je to trochu inak, co myslis ?
snad len to, ze ho nevytresta ani tak to cerpadlo, ako jeho majitel.
a mozno v tom je ten rozdiel v cene, mily jurki. ak to spravis kamaratovi za padika v ramci hobby, s tym, ze ked sa to opat poserie, tak si spolocne zanadavate pri pive, tak je to v pohode.
ale ked to robis zakaznikovi ako sluzbu, za ktoru musis niest zodpovednost a zaruku, potom je to trochu inak, co myslis ?
pani a vy si myslite ze ked date opravit elektroniku niekomu za 300e ze vam tam da pozlatene suciastky?da tam ten isty tranzistor co ja ale bavme sa o oprave elektronyky dal som sem aj stranku kde robia iba to a ked mu odide elektronika zas tak mu v servise povedia dajte si na poriadok cerpadlo a pa pa myslim ze na skusku je jesnoduchsie dat trebars 50e ako 300 nie?????? a napr v tych rj cerpadla 1.7 isuzu byva len studenak lebo tam je malinko cinu a chcu za to 250e a na to nepotrebuju stolicu!!!!!!!
159 2.4 JTDM Na objednavku fuul EGR OFF DPF OFF KAT OFF SWIRL OFF turbo GTB2056V tlak 1.9bar davka 100mm3 cca 290 ps 550nm Sarkan cip ON 
To Tě šlechtí, protože se v tom orientuješ, ale co ten, který je na serioznost odkázaný..? Přivezli mi Audi 4 1,9 PD, která od jara nejela, odkrytovaná nádrž, dekly u pojistek apod. jak kdosi hledal závadu, jen odtah přes 100 km kolik stál a když odjeli, zvedl jsem kapotu a koukám zaseklá klapka.Tak jsem došel pro šroubovák a klepnul do ní, dost držela a zkusil zastartovat, co to jako udělá ..a bum motor chytl..Mám jim říci 15 kč za pohyb ruky? 
nepropadat panice...
Za opravu elektroniky priamo na aute už som videl ceny aj za 250€.
Ak zoberieme do úvahy, že majiteľ auta ušetrí na demontáži a montáži čerpadla, na odťahu vozidla do servisu, na čase dodania nového alebo repasovaného čerpadla,... tak tých 250€ nie je až tak veľa.
Jasné, že tranzistor stojí len pár centov, ale tá robota okolo toho, vedieť ako na to, špeciálne upravené náradie, diagnostika, hrozia všeliaké komplikácie, riziko, že sa oprava nemusí podariť, odvzdušnenie palivovej sústavy, držanie záruky,...
Za 100€ by som to asi nerobil.
Ináč aj nové elektroniky do VP44 PSG5 majú svoje muchy, tiež sa kazia, ale na iný spôsob. A ich oprava je ešte drahšia.
Ak zoberieme do úvahy, že majiteľ auta ušetrí na demontáži a montáži čerpadla, na odťahu vozidla do servisu, na čase dodania nového alebo repasovaného čerpadla,... tak tých 250€ nie je až tak veľa.
Jasné, že tranzistor stojí len pár centov, ale tá robota okolo toho, vedieť ako na to, špeciálne upravené náradie, diagnostika, hrozia všeliaké komplikácie, riziko, že sa oprava nemusí podariť, odvzdušnenie palivovej sústavy, držanie záruky,...
Za 100€ by som to asi nerobil.
Ináč aj nové elektroniky do VP44 PSG5 majú svoje muchy, tiež sa kazia, ale na iný spôsob. A ich oprava je ešte drahšia.
Opel Omega C 2.2DTI r.v.2001, Fiat Croma 1.9 TDid r.v. 1989 - ex
co je pravdy na tom, že když mi odejde čerpadlo na astře g x17dtl a seženu funkční jetý, tak se musí kódovat? prý prvně odkodovat v původním autě a pak nakodovat v mém autě? nějak se mi to nezdá...kus za kus ne? co vy na to
VW Caddy life 1,9 TDI ... 77 kW (ve vývinu)
Audi TT 1,8T ...153 kW odbrždeno (prodáno)
Opel Astra 1,7TD ...předěláno na mechaniku...pracant do vinohradu
)
Audi TT 1,8T ...153 kW odbrždeno (prodáno)
Opel Astra 1,7TD ...předěláno na mechaniku...pracant do vinohradu