Odmítli jste někdy zakázku ?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
nejsi sám. Teď budu dělat spojku na Golfu a borec si přivezl spojku, že má kamaráda v autodílech. Ve stejných autodílech beru i já a tak jsem tam volal jako registrovaný a zjistil moji cenu. Koukal jsem, že ten dotyčný měl ještě nižší cenu o dvě stovky než já a to není registrovaný. Tak si připadám jako idiot
. Kam tohle spěje fakt nevím. Na co mám potom živnost na auta?????
. Jo a za kolik si mám říct za tu spojku??? když už nemám ani korunu z dílů
Je to dvouhmota na 1,9 Tdi Golf abych ho náhodou neojebaj 
No, to je zaujímavé s tou spojkou a hneď ma napadli tieto možnosti:
1. cenu si vymyslel, aby si si myslel ako lacno si vie všetko zohnať sám a aby ťa nabudúce ani nenapadlo niečo si prihodiť na súčiastkách
2. ak z tých autodielov bral prvý raz, dali mu max. zľavu aby ho zaujali a aby prišiel aj nabudúce
3. ten v tých autodieloch je jeho naozaj dobrý kamarát, ktorý dokáže vyžiť aj napriek tomu že predáva s minimálnou maržou (ktovie dokedy)
4. alebo je v tom niečo iné
Ale nie je to v poriadku.
1. cenu si vymyslel, aby si si myslel ako lacno si vie všetko zohnať sám a aby ťa nabudúce ani nenapadlo niečo si prihodiť na súčiastkách
2. ak z tých autodielov bral prvý raz, dali mu max. zľavu aby ho zaujali a aby prišiel aj nabudúce
3. ten v tých autodieloch je jeho naozaj dobrý kamarát, ktorý dokáže vyžiť aj napriek tomu že predáva s minimálnou maržou (ktovie dokedy)
4. alebo je v tom niečo iné
Ale nie je to v poriadku.
Cena bude díky tomu, že tam má kamaráda, není problém dát pořádnou slevu i když máš na účtu-faktuře maloobchodní prodej.
Viz. nedávno jsem byl v Kelly, přišel tam kamarád prodavače a hned měl na ATE desky a kotouče na S-Maxe 45% slevu.
To máte jak tento týden, krom toho, že se mi všechno sere pod rukama, v sobotu mě "vartoval" známej, že mu praskl výfuk na Transitu že by chtěl přijet na okuk, ok tak přijel, kouknul jsem se, tak že to mám nacenit, nacenil jsem to i s prací na 4 230kč.
Včera přijel, je to fajn a nespěchá na to, že by to chtěl do konce srpna protože v září jede na dovču, že potvrdí večer, ale nestalo se nic.
Dneska přišel, že by výměnu potřeboval do pátku protože v sobotu někam jede a musí jen lechtat plyn a že se byl ptát jinde, předložil jim mojí nabídku tam mu řekl, že můj dodavatel výfuku stojí zaprd, že oni mi prodaj lepší dvouplášťový a i s montáží to bude za 4 000kč tak co prej s tím teď udělám já.
Tak jsem pánovi řekl, že moje cena 4 230kč je pevná a že jestli příště bude zase o výkendu potřebovat na nějakém autě udělat diagnostiku, okouknout výfuk, svařit ořech na trubku aby mohl povolit doma v baráku kohout přívodu vodovodu tak může jet a volat "jinam"
Dám ještě jiný příklad, dělal jsem servis pánovi na Audi, běžná konkurenční cena, pánovi vše vysvětlil a dal mi poté za ochotu a precizní práci o 1500kč jako pozornosti navíc, byť jsem mu je cpal zpět byl neoblomný a cpal mi je do kapsy, samozřejmě takový člověk když bude potřebovat pomoc a nebo jen konzultaci nemám s tím problém i o půlnoci, když bude škemrat o pomoc vychcánek tak může jít somrovat jinam.
Práci zdar.
Viz. nedávno jsem byl v Kelly, přišel tam kamarád prodavače a hned měl na ATE desky a kotouče na S-Maxe 45% slevu.
To máte jak tento týden, krom toho, že se mi všechno sere pod rukama, v sobotu mě "vartoval" známej, že mu praskl výfuk na Transitu že by chtěl přijet na okuk, ok tak přijel, kouknul jsem se, tak že to mám nacenit, nacenil jsem to i s prací na 4 230kč.
Včera přijel, je to fajn a nespěchá na to, že by to chtěl do konce srpna protože v září jede na dovču, že potvrdí večer, ale nestalo se nic.
Dneska přišel, že by výměnu potřeboval do pátku protože v sobotu někam jede a musí jen lechtat plyn a že se byl ptát jinde, předložil jim mojí nabídku tam mu řekl, že můj dodavatel výfuku stojí zaprd, že oni mi prodaj lepší dvouplášťový a i s montáží to bude za 4 000kč tak co prej s tím teď udělám já.
Tak jsem pánovi řekl, že moje cena 4 230kč je pevná a že jestli příště bude zase o výkendu potřebovat na nějakém autě udělat diagnostiku, okouknout výfuk, svařit ořech na trubku aby mohl povolit doma v baráku kohout přívodu vodovodu tak může jet a volat "jinam"
Dám ještě jiný příklad, dělal jsem servis pánovi na Audi, běžná konkurenční cena, pánovi vše vysvětlil a dal mi poté za ochotu a precizní práci o 1500kč jako pozornosti navíc, byť jsem mu je cpal zpět byl neoblomný a cpal mi je do kapsy, samozřejmě takový člověk když bude potřebovat pomoc a nebo jen konzultaci nemám s tím problém i o půlnoci, když bude škemrat o pomoc vychcánek tak může jít somrovat jinam.
Práci zdar.
Máš naprostou pravdu. Jsou vychcánci a dobří zákazníci. Taky ke mě jezdí zákazníci, kteří nekoukaj na to kde a jak jsem to koupil, jde jim o kvalitu. Já už jsem se rozhodnul když si přinese díly tak bez záruky a 100 procent za práci
snad se těch pandrholů zbavím... Jinak moje hodina je 200kč. asi jsem magor
.
Tohle je správný přístup, domluva, řeknu, díl Vám nacením a vy se rozhodnete, pokud se Vám moje cena bude zdát ok, pokud ne a chcete nebo máte svůj tak ho doneste, nemám s tím problém namontovat donesený díl, ale žel moje zkušenost je, že obvykle lidi už ví dopředu jak dlouho to trvá, na počkání nejlépe apod. a pod tlakem se nedělá dobřefuzzyi píše:Přijdu se předem do servisu zeptat jestli není problém vlastní díly. Většinou jsem se nesetkal, že by to byl problém. Cenu ať si řeknou jakou chtějí a podle toho se domluvíme.
Pravda je asi tak napůl cesty a z pozice zákazníka, přestože plně chápu argumenty druhé strany, nechci se nechat bezdůvodně ojebávat, např jako když mi (ještě nepoučenému procházením diskusních fór) naúčtovali za rozvody na OII 12 tis.
V poslední době servisuju u kamaráda, šikovného mechanika, vždycky se dopředu dohodnem, dá mi nabídku v členění matroš/práce a já se mrknu, za co můžu sehnat díly já. Kupuju pouze originální nebo kvalitní díly, většinou cc-autodíly. Ne Kelly. Pokud jdou díly ode mě, tak mu vždyky kompenzuju příplatkem za práci. Vždycky to dopadlo k oboustranné spokojenosti
V poslední době servisuju u kamaráda, šikovného mechanika, vždycky se dopředu dohodnem, dá mi nabídku v členění matroš/práce a já se mrknu, za co můžu sehnat díly já. Kupuju pouze originální nebo kvalitní díly, většinou cc-autodíly. Ne Kelly. Pokud jdou díly ode mě, tak mu vždyky kompenzuju příplatkem za práci. Vždycky to dopadlo k oboustranné spokojenosti
O2 2.0 TDI Elegance SPORT BMM MR2006 Black Magic Pearl
Tak to má být, když jsou oba spokojeni..S těmi díly jsou to kouzla, protože zaměstnanec prodejny většinou dostává díly za nákupku prodejny, takže to má lepší než řemeslník s jeho slevou. A samozřejmě se všemi výhodami pro zaměstnance se šmelí..Nedochází jim, že každé zneužití je může stát flek..A pak budou čumět, protože většinou k ničemu moc nejsou.. 
nepropadat panice...
No z pohledu zákazníka. Když jsem si nechával dělat dveře ptal se mne truhlář zda mám dřevo. Jeho běžná otázka, a divil se proč by z doneseného dřeva nedělal. Pracuji ve výp. technice a každou chvíli někdo chce nainstalovat disk, grafiku a pod. Neříkám mu, že z doneseného materiálu nedělám. Proč taky. Zaplatí práci a jeto. V dnešní době odmítat práci si může dovolit jen člověk co má objednávky na práci měsíc dopředu. A to má málo kdo. Mám opraváře a ten se vždy zeptá zda mám díly. Pravda má to jako vedlejšák. A je mu jedno zda si ti donesu. A kolikrát tady na fóru se dají koupit díly dost levně.
Mít to jako melouch, je mi to jedno, ale sleva na materiálu je součást výdělku. Zkus jít na pivo a přinést si ho s sebou. Myslíš, že žijí jen z toho, že si dáš u piva někdy utopence? Je to jako když zaměstanec dostane lístky na oběd a já bych mu je záviděl, protože musím vše platit hotově. 
nepropadat panice...
Pochybuji,že když si budeš kupovat třeba televizi, tak půjdeš a koupíš v prvním obchodě. Prohlídneš net a koupíš v internetovém obchodě o pár tisíc levněji než v kamenném obchodě. Jak k tomu příjde ten prodejce ? Platí nájem, prodavače a tak.
Tak to taky uděláš. Je logické, že v dnešní době se každý snaží minimalizovat náklady jak to jde.
Tím, že odmítnu zákazníka s dílem mu v podstatě říkám musíš ho ode mne koupit s přirážkou i když ho můžeš koupit levněji jinde , jinak ti to neopravím. Chci ten rozdíl-zisk. To nějak nezní dobře.
S tím pivem to není dobré srovnání. Moc neušetříš. Zkus najít, aby to stálo za to.
Tak to taky uděláš. Je logické, že v dnešní době se každý snaží minimalizovat náklady jak to jde.
Tím, že odmítnu zákazníka s dílem mu v podstatě říkám musíš ho ode mne koupit s přirážkou i když ho můžeš koupit levněji jinde , jinak ti to neopravím. Chci ten rozdíl-zisk. To nějak nezní dobře.
S tím pivem to není dobré srovnání. Moc neušetříš. Zkus najít, aby to stálo za to.
Začíná se to tady rozjíždět
. No já nejsem zastánce donesených dílů a co se týká ceny vždy z mé ceny za co nakupuji dávám půlku zákazníkovi. To snad není rejžování zlata, ale je to každého názor. Já jen říkám, že je hodně vychcánků a zadarmo dělat nechci. Jak už se tady psalo do hospody si přines steak a řekni hospodskému, že jsi si to sehnal levněji a že to chceš medium. Už vidím jak letíš i s tím steakem. Vychcánci si myslí, že mechošům to vybavení a náklady zaplatila babička
.
.