Odmítli jste někdy zakázku ?

Citroen, Peugeot, Renault..

Moderátoři: šulda, Moderátoři

markr
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od markr »

nejsi sám. Teď budu dělat spojku na Golfu a borec si přivezl spojku, že má kamaráda v autodílech. Ve stejných autodílech beru i já a tak jsem tam volal jako registrovaný a zjistil moji cenu. Koukal jsem, že ten dotyčný měl ještě nižší cenu o dvě stovky než já a to není registrovaný. Tak si připadám jako idiot :x . Kam tohle spěje fakt nevím. Na co mám potom živnost na auta????? :? . Jo a za kolik si mám říct za tu spojku??? když už nemám ani korunu z dílů :? Je to dvouhmota na 1,9 Tdi Golf abych ho náhodou neojebaj (noteeth)
Marek001
Aktivista

Příspěvek od Marek001 »

No, to je zaujímavé s tou spojkou a hneď ma napadli tieto možnosti:

1. cenu si vymyslel, aby si si myslel ako lacno si vie všetko zohnať sám a aby ťa nabudúce ani nenapadlo niečo si prihodiť na súčiastkách
2. ak z tých autodielov bral prvý raz, dali mu max. zľavu aby ho zaujali a aby prišiel aj nabudúce
3. ten v tých autodieloch je jeho naozaj dobrý kamarát, ktorý dokáže vyžiť aj napriek tomu že predáva s minimálnou maržou (ktovie dokedy)
4. alebo je v tom niečo iné

Ale nie je to v poriadku.
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Cena bude díky tomu, že tam má kamaráda, není problém dát pořádnou slevu i když máš na účtu-faktuře maloobchodní prodej.
Viz. nedávno jsem byl v Kelly, přišel tam kamarád prodavače a hned měl na ATE desky a kotouče na S-Maxe 45% slevu.

To máte jak tento týden, krom toho, že se mi všechno sere pod rukama, v sobotu mě "vartoval" známej, že mu praskl výfuk na Transitu že by chtěl přijet na okuk, ok tak přijel, kouknul jsem se, tak že to mám nacenit, nacenil jsem to i s prací na 4 230kč.
Včera přijel, je to fajn a nespěchá na to, že by to chtěl do konce srpna protože v září jede na dovču, že potvrdí večer, ale nestalo se nic.
Dneska přišel, že by výměnu potřeboval do pátku protože v sobotu někam jede a musí jen lechtat plyn a že se byl ptát jinde, předložil jim mojí nabídku tam mu řekl, že můj dodavatel výfuku stojí zaprd, že oni mi prodaj lepší dvouplášťový a i s montáží to bude za 4 000kč tak co prej s tím teď udělám já.
Tak jsem pánovi řekl, že moje cena 4 230kč je pevná a že jestli příště bude zase o výkendu potřebovat na nějakém autě udělat diagnostiku, okouknout výfuk, svařit ořech na trubku aby mohl povolit doma v baráku kohout přívodu vodovodu tak může jet a volat "jinam"

Dám ještě jiný příklad, dělal jsem servis pánovi na Audi, běžná konkurenční cena, pánovi vše vysvětlil a dal mi poté za ochotu a precizní práci o 1500kč jako pozornosti navíc, byť jsem mu je cpal zpět byl neoblomný a cpal mi je do kapsy, samozřejmě takový člověk když bude potřebovat pomoc a nebo jen konzultaci nemám s tím problém i o půlnoci, když bude škemrat o pomoc vychcánek tak může jít somrovat jinam.

Práci zdar.
Marek001
Aktivista

Příspěvek od Marek001 »

pekne si to všetko napísal, moje slová
markr
Přispěvovatel

Příspěvek od markr »

Máš naprostou pravdu. Jsou vychcánci a dobří zákazníci. Taky ke mě jezdí zákazníci, kteří nekoukaj na to kde a jak jsem to koupil, jde jim o kvalitu. Já už jsem se rozhodnul když si přinese díly tak bez záruky a 100 procent za práci ;) snad se těch pandrholů zbavím... Jinak moje hodina je 200kč. asi jsem magor :( .
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

fuzzyi píše:Přijdu se předem do servisu zeptat jestli není problém vlastní díly. Většinou jsem se nesetkal, že by to byl problém. Cenu ať si řeknou jakou chtějí a podle toho se domluvíme.
Tohle je správný přístup, domluva, řeknu, díl Vám nacením a vy se rozhodnete, pokud se Vám moje cena bude zdát ok, pokud ne a chcete nebo máte svůj tak ho doneste, nemám s tím problém namontovat donesený díl, ale žel moje zkušenost je, že obvykle lidi už ví dopředu jak dlouho to trvá, na počkání nejlépe apod. a pod tlakem se nedělá dobře ;)
Kajman1
Přispěvovatel

Příspěvek od Kajman1 »

Pravda je asi tak napůl cesty a z pozice zákazníka, přestože plně chápu argumenty druhé strany, nechci se nechat bezdůvodně ojebávat, např jako když mi (ještě nepoučenému procházením diskusních fór) naúčtovali za rozvody na OII 12 tis.

V poslední době servisuju u kamaráda, šikovného mechanika, vždycky se dopředu dohodnem, dá mi nabídku v členění matroš/práce a já se mrknu, za co můžu sehnat díly já. Kupuju pouze originální nebo kvalitní díly, většinou cc-autodíly. Ne Kelly. Pokud jdou díly ode mě, tak mu vždyky kompenzuju příplatkem za práci. Vždycky to dopadlo k oboustranné spokojenosti
O2 2.0 TDI Elegance SPORT BMM MR2006 Black Magic Pearl
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Tak to má být, když jsou oba spokojeni..S těmi díly jsou to kouzla, protože zaměstnanec prodejny většinou dostává díly za nákupku prodejny, takže to má lepší než řemeslník s jeho slevou. A samozřejmě se všemi výhodami pro zaměstnance se šmelí..Nedochází jim, že každé zneužití je může stát flek..A pak budou čumět, protože většinou k ničemu moc nejsou.. :(
nepropadat panice...
nemo
Přispěvovatel

Příspěvek od nemo »

No z pohledu zákazníka. Když jsem si nechával dělat dveře ptal se mne truhlář zda mám dřevo. Jeho běžná otázka, a divil se proč by z doneseného dřeva nedělal. Pracuji ve výp. technice a každou chvíli někdo chce nainstalovat disk, grafiku a pod. Neříkám mu, že z doneseného materiálu nedělám. Proč taky. Zaplatí práci a jeto. V dnešní době odmítat práci si může dovolit jen člověk co má objednávky na práci měsíc dopředu. A to má málo kdo. Mám opraváře a ten se vždy zeptá zda mám díly. Pravda má to jako vedlejšák. A je mu jedno zda si ti donesu. A kolikrát tady na fóru se dají koupit díly dost levně.
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Mít to jako melouch, je mi to jedno, ale sleva na materiálu je součást výdělku. Zkus jít na pivo a přinést si ho s sebou. Myslíš, že žijí jen z toho, že si dáš u piva někdy utopence? Je to jako když zaměstanec dostane lístky na oběd a já bych mu je záviděl, protože musím vše platit hotově. :)
nepropadat panice...
Čert
Přispěvovatel

Příspěvek od Čert »

Taky si můžeš zastavit taxikáře, vrazit mu do ruky pětilitrovej kanystr nafty a 50Kč, ať tě odveze 100km na chalupu...
nemo
Přispěvovatel

Příspěvek od nemo »

Pochybuji,že když si budeš kupovat třeba televizi, tak půjdeš a koupíš v prvním obchodě. Prohlídneš net a koupíš v internetovém obchodě o pár tisíc levněji než v kamenném obchodě. Jak k tomu příjde ten prodejce ? Platí nájem, prodavače a tak.
Tak to taky uděláš. Je logické, že v dnešní době se každý snaží minimalizovat náklady jak to jde.
Tím, že odmítnu zákazníka s dílem mu v podstatě říkám musíš ho ode mne koupit s přirážkou i když ho můžeš koupit levněji jinde , jinak ti to neopravím. Chci ten rozdíl-zisk. To nějak nezní dobře.
S tím pivem to není dobré srovnání. Moc neušetříš. Zkus najít, aby to stálo za to.
markr
Přispěvovatel

Příspěvek od markr »

Začíná se to tady rozjíždět :-D . No já nejsem zastánce donesených dílů a co se týká ceny vždy z mé ceny za co nakupuji dávám půlku zákazníkovi. To snad není rejžování zlata, ale je to každého názor. Já jen říkám, že je hodně vychcánků a zadarmo dělat nechci. Jak už se tady psalo do hospody si přines steak a řekni hospodskému, že jsi si to sehnal levněji a že to chceš medium. Už vidím jak letíš i s tím steakem. Vychcánci si myslí, že mechošům to vybavení a náklady zaplatila babička (LOL) .
fezout
Sběrač informací

Příspěvek od fezout »

No nevím ale mechoši snad maj cenu vybavení atd už v hodinové ceně za práci.Moje zkušenos je že za výměnu oleje + filtr si mechoš bral 2100kc a sám si ho měním za 1500kc takže si za práci vzal 600kc což se mi zdá dost když měl ještě vejvar z materiálu.
nemo
Přispěvovatel

Příspěvek od nemo »

Už vidím jak mi zedník říká, že z doneseného nedělá. :)
Nebo krejčí.
Odpovědět

Zpět na „Francouzské vozy“