tucnak007 píše:Jinak mam dobrej pocit z toho ze tem nahore neprispivam na jejich tucne platy,za nic.
Smutnný je ,že tam nahoře si to stejně vezmou.Když jim to nedáš na dani z nafty vezmou si to jinak, Ty tučné platy jsi vystihl.jak koukám na zprávy(ceny p.h.) tak já starej ropák asi připojím toledo na seznam fritéz....
15,90 nebo 16,90....furt dobrý..... nafty alespoň tady v Praze přidražila, tedy píšou že je to nafta - taky to může být pančovaná nafta nějákými ředidly VIZ. zprávy z minulého pátku. Takže jízda na rostlináč mi dělá i při těhle cenách skutečně radost a vypadám pak asi takhle: a můj soused (tankuje naftu) takhle: A ten druhej soused, co jezdí na benzín, mi připomíná tohodle: A za 30 let, když to půjde takhle dál, budu vypadat asi takto:
vím že to sem asi moc nepatří...no i když???
zajímalo by mě jestli je dnes nejaka alternativa místo benzinu co lejt do nádrže?volně dostupna a levná....
třeba takovy petrolej asi dnes těžko levnějš seženete-nebo se mílým?
Do benzínu jedině technickej benzín ( ale pak evtl. doupravit příměsí oktanové číslo na požadovanou hodnotu !!! ) nebo přimíchávat alkohol, ale od určitýho poměru ( jde jezdit i na 100% alkoholu ) je potřeba změnit bohatost směsi ve všech režimech - u starejch vozů úpravou karburátorů, u novejch softwarovou úpravou řídící jednotky ( Viz. Brazilie - tam většina aut jezdí na alkohol ) - Ať mě chemici tady nezabijou....správně "etanol", já vim, ale lze spalovat zásadně všechny "vyšší" alkoholy v benziňáku.
mazda626 píše:vím že to sem asi moc nepatří...no i když???
zajímalo by mě jestli je dnes nejaka alternativa místo benzinu co lejt do nádrže?volně dostupna a levná....
třeba takovy petrolej asi dnes těžko levnějš seženete-nebo se mílým?
Kuba píše: Do benzínu jedině technickej benzín ( ale pak evtl. doupravit příměsí oktanové číslo na požadovanou hodnotu !!! ) nebo přimíchávat alkohol, ale od určitýho poměru ( jde jezdit i na 100% alkoholu ) je potřeba změnit bohatost směsi ve všech režimech - u starejch vozů úpravou karburátorů, u novejch softwarovou úpravou řídící jednotky ( Viz. Brazilie - tam většina aut jezdí na alkohol ) - Ať mě chemici tady nezabijou....správně "etanol", já vim, ale lze spalovat zásadně všechny "vyšší" alkoholy v benziňáku.
jo to vím že v Brazílii se hodně jezdí na Lihobenzín ,technickej benzin pry ničí celkem brutalně hlavu motoru,ale stejne problem je že technickej benzín moc levněji neseženete...nebo jen nevím kde?
Kua ... zakon o spotrebnej dani sice uz mame a na rostlinku mozeme chodit legalne ale olej pod 27Sk som uz dlho nevidel ... Hele prazaci nenabalite mi nakou tu paletku toho vaseho levnyho ???