iborelli píše:Koupil jsem s předpokladem ticha a komfortu při jízdě Dunlop SP Sport Bluresponse 195/65 R15 91 H (letní). Jaké to bylo překvapení, když hned při první jízdě to začalo hučet víc než zimní. Problémy s hlučností jsou vlastně dvojího typu a to když jedu v táhlé zatáčce a pak, co mě překvapilo, když otáčky motoru při lehkém plynu padnou pod 1900ot/min tak to hučí to jak prase, myslel jsem, že mám vylágrovaný setrvák ale ne, je to pneumatikami. A podobně když zrychluji, nad hranicí 2000ot/min klid. Když jedu po rovině kolem stovky tak jsou sice velmi tiché ale zmíněné problémy jsou tristní...
Dnes jsem pokusně dal zpět zimní a rázem je klid. Přitom pneu jsou čerstvě vyvážené, stál jsem u vyvažováku, původní tlak 2,2 baru, zkoušel jsem to přifouknout na 2,5 baru, akustický vliv žádný. Zkusím ještě popřehazovat pneumatiky na nápravách ale toto jsem nezažil. Že já vůl vás neposlechnul a nekoupil raději Vredestein a nebo Barumky...
Ono vůbec jsou ty Dunlopy hodně měkké, ruka na pneu dokáže při troše síle rozhýbat auto do boku, datum výroby prosinec 2015. Zklamání, opravdu nemůžu hodnotit jinak. A to jsem je ještě doporučil v práci nadřízenému… a už je koupil taky![]()
Mám na nich sice zatím najeto jen 300km, dávat tam nad 2,5 baru mě připadá ptákovina...
Ani mě nestraš koupil jsem je taky na fokuse po doporučení že jsou tiché.