Dotaz-kat off

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

lt.kubosh
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od lt.kubosh »

0rbb0 píše:ja mam vykuchany vyfuk na ARL, tak som to kupil ale buduci tyzden idem davat cely novy vyfuk aj Katom a vsetkym, tak uvidime co to bude. Ja teda ovztdusie zasierat nechcem...
Mas VAG? Zkus nalogovat jak rychle se to nafoukne na trojku s a bez katu.
I kdyz nevím, jestli VAG loguje takovou rychlostí. Tam bude rozdíl v desetinách vteřiny. Jestli vůbec.

Mě nenervuješ, já se nervuju sám. S tím NOx to není úplně pravda. Oxidy dusíku vznikají při vysokých teplotách ve spalovacím prostoru. EGR tím, že recykluje část spalin zpět, tak snižuje obsah kyslíku (ve spalinách je ho logicky míň) a zároveň míň kyslíku = míň hoření - menší teplota. Na druhou stranu - málo kyslíku = nedokonalé spalování nafty = saze.
Já skutečně nevím jak vypadají ovládací mapy EGR.
Kontrolní otázka - kdy je ve spalovacím prostoru vyšší teplota? Na volnoběžky, na půl plynu, na 3/4 nebo na plnej plyn?

Obecně se dá říci, že při úplně plném plynu by měly být všechny zbytečnosti neaktivní, aby byl dodán maximální výkon, protože se vychází z předpokladu, že plný plyn dáváš, když ho zatraceně potřebuješ - přiřazení na dálnici, předjíždění - zkrátka bezpečnost to vyžaduje.

Ale vždycky je něco za něco. HID sady jsou to samý. Vidíš líp a ostatní oslňuješ. Stojí ti to za to?
Naposledy upravil(a) lt.kubosh dne 12 úno 2015, 21:19, celkem upraveno 1 x.
Dodge Challenger 6.4 V8
(Proč 6.4? Protože nedělaj 6.5!) :D
Domecek
Aktivista

Příspěvek od Domecek »

jooo a ve 20 letech jsem měl samozřejmě jako mí vrstevníci škodu 120 akorát ta moje hrabala ještě na trojec a jela 220. Vyřízlím katem jsem takové brko ale nevytvořil, holt nová doba (noteeth)
cin
Aktivista

Příspěvek od cin »

Tak za sebe po svych zkusenostech s kat off na rotacce a PD muzu rict asi tohle:

Pozitiva= zadna , rozumej 0
Negativa - smrdis jak stara kurva Avia 20, jestli nevis jak, schvalne si nejakou dojed a par kilaku za ni jed, poznas to ihned
otravujes s tim ostatni lidi i ridice
narust vykonu ti to neprinese, mozna tak placebo efekt
u turba co mas ty a i co jsem mel ja zadny lepsi nabeh, ktery by jsi mohle objektivne posoudit neni, auto jelo porad stejne
Na emisich sice projdes, ale musel by mit nanose kolik, aby technik nepoznal ze je kat pryc, to samy plati o fizlech, ani ti nejsou tak blbi jak se rika

Na forech o kterych pises jsem cetl takovych kravin a vymyslu az se cloveku chce smat, takze kolikrat se tim ridit, tak si akorat pekne naseres
Jestli chces autu pomoci , tak se vyser na kat, a zacni treba lepsima brzdama, muzes vycistit sani + EGR, pripadne ho zaslepit, vymenit N75 za novy, dat lepsi olej, atd atd , uvidis ze ziskas na vykonu nakonec vic nez s tim katem.

Jinak klucik uz davno nejsem, rozvody neumim, desticky jo :D

EDIT : pripadne jeste vice info tady http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... ht=kat+off
O1 ASZ - 200 ps 436 Nm SW TDI Fun HW Marena TDI
Jawa 250 - 353 Normandie
Zetor 25A
0rbb0
Sběrač informací

Příspěvek od 0rbb0 »

lt.kubosh píše:
0rbb0 píše:ja mam vykuchany vyfuk na ARL, tak som to kupil ale buduci tyzden idem davat cely novy vyfuk aj Katom a vsetkym, tak uvidime co to bude. Ja teda ovztdusie zasierat nechcem...
Mas VAG? Zkus nalogovat jak rychle se to nafoukne na trojku s a bez katu.

I kdyz nevím, jestli VAG loguje takovou rychlostí. Tam bude rozdíl v desetinách vteřiny. Jestli vůbec.
Skusim to ak nezabudnem a budem mat cas ... :)
ClooWn
Přispěvovatel

Příspěvek od ClooWn »

Toto jsem právě četl a na 10 straně jsem usoudil že ho teda vyndám :) tak nevím...proč to teda všichni dávaj pryč?proč všichni na naftě dávají rouru místo výfuku? Proč když se kupuju sportovní výfuk například od Milltek nebo Jap part jsou bez katalizátoru? Sorry asi za debilní otázky ale mě to prostě nejde do hlavy...
VW Golf MkIV RV:99 1.9 TDI/PD 85kW AJM-EGR OFF
lt.kubosh
Aktivista

Příspěvek od lt.kubosh »

ClooWn píše:
Toto jsem právě četl a na 10 straně jsem usoudil že ho teda vyndám :) tak nevím...proč to teda všichni dávaj pryč?proč všichni na naftě dávají rouru místo výfuku? Proč když se kupuju sportovní výfuk například od Milltek nebo Jap part jsou bez katalizátoru? Sorry asi za debilní otázky ale mě to prostě nejde do hlavy...
Protože se to jmenuje sportovní výfuk. Prodejci vykukové tam už nenapíšou - nesplňuje podmínky pro provoz na pozemních komunikacích. Navíc ten výfuk se montuje, když posílíš i sání. Co jde dovnitř musí ven. Výrobce není debil a nepoddimenzuje jednu část (většinou). Ty máš sání, turbo atd serii, tak vyfuk taky serii.
Dodge Challenger 6.4 V8
(Proč 6.4? Protože nedělaj 6.5!) :D
Domecek
Aktivista

Příspěvek od Domecek »

vyřaď kat když tě to tak láká a třeba časem sám usoudíš že to byla hovadina a zase ho někde koupíš a vrátíš ho tam. Není to kdoví jak složité ani nákladné když to nesplní tvé očekávání. Každej si musí sám vyskoušet co a jak. Mě prostě vadí smrad a jinak žádný velký pozitivum tam nevidím. Než řezat kat raději zajdu s kamarádama do putyky ;)
cin
Aktivista

Příspěvek od cin »

ClooWn píše:
Kdyby byl prihlasenej Milos, tak ti napise at jdes radsi do hospody to rozchlastat ;) . Kdyz te to tak laka , tak ho vyndej, ale na seriovym aute ti to krome smradu , pripadne kravalu opravdu nic neda :( Aby to melo vyznam, musel by jsi motor vymenit za nejaky ASZ/ARL , dat vetsi sani, nasadit RACE trysky a nejmin turbo GTB 2260 VK a poradnej SW
O1 ASZ - 200 ps 436 Nm SW TDI Fun HW Marena TDI
Jawa 250 - 353 Normandie
Zetor 25A
Fulltank
Aktivista

Příspěvek od Fulltank »

ja bych o ten kat mel zajem kdyby si ho chtel vyhodit (noteeth) smrdi mi to a vadi mi to :(
O2 BLS - dpf off, egr pipe KIT by Cin, turbo STG190, PP1043, organika
dreizig5
Aktivista

Příspěvek od dreizig5 »

tady je to debata jako blazen!!!o pičovině (LOL)
Domecek
Aktivista

Příspěvek od Domecek »

občas je potřeba se pobavit a zasmát. Nemusí to být jen važný ne klučíci? (rofl)
dreizig5
Aktivista

Příspěvek od dreizig5 »

sranda aj kdyby na chleba nebylo (crazy)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“