VW podvádí při emisich

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
stevocz
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od stevocz »

Bóďa
Aktivista

Příspěvek od Bóďa »

Nakonec to rupne na všechny automobilky...

Abych pravdu řekl, tak se jako zarytý VWágenista také cítím podvedený.
Pod hrozbou ekozóny v Praze, jsem se musel rozloučit s milovaným G4 a pořídil 2.0TDI 2010 s Euro 4, nechal jsem ho bez úprav kvůli 100% funkci DPF a teď mám jako 40x horší emise?
Asi se také přidám k hromadné žalobě, protože o auto s Euro 0 jsem tedy zájem neměl... :x :D
MORE POWER?
DIESELPOWER!
Touran 2.0TDI Freestyle Dieselpowe®
boobika
Aktivista

Příspěvek od boobika »

on to nebude případ 2 automobilek. spíš se to nebude týkat pouze 2 automobilek a to budou ještě nějaké čínské, kde se to neřeší.

jen tak trochu odbočka - když se někde zmíní čínské testy, vybavím si video topgear s "crashtestem"
https://www.youtube.com/watch?v=mjq1YDaPxt8
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

Toto forum rozdeluje lidi na vice casti, ostatne, tak je tomu i v beznem zivote. Tentokrat se ale pridam k tem "spatnym" - reknete mi jak to dostat do aut ktere to nemaji, ja to chci taky! Chci jet v klidu s pokurujicim autem a nasledne, jsem-li meren, nic z toho nevyjde.

... obavam se, ze prisel cas na prepinaci software, DPF a paralelni vyfuk :roll:

PS: pristup VW schvaluji, je to adekvatni rekace na prubeznou ekoteroristickou masaz
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
Eric_
Přispěvovatel

Příspěvek od Eric_ »

Myslím si že ešte môže byť ďalšia žaloba, lebo ako upravia soft aby splnili emisie tak to pôjde výkonovo dole a to spôsobí že deklarovaný výkon auta nesedí s technickými údajmi o vozidle. (LOL)

Si poriadne zavarili (LOL)
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

http://www.novinky.cz/ekonomika/381620- ... perti.html
Tak už víme, kdo může za všechno...Už delší dobu kašlu a teď už konečně vím, proč...
nepropadat panice...
fabiátor
Moderátor

Příspěvek od fabiátor »

PD byla posledni tecka za vyvojem dieselu, kterej bude plnit prisnejsi emisni normy. A vzhledem k tomu, ze vetsina vyrobcu dnes pouziva CommonRail, vcetne VW, vubec bych se nedivil, kdyby v tom jeli vsichni. Byl by to koneckoncu jen dukaz nesmyslnosti neustale utahovanych emisnich limitu od stolu zlobovaneho urednika z EU. Jen na VW to halt prasklo prvni.
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

hodně lidí nadává na ekoterorismus, ale nikdo si neuvědomuje, že např. oxidy dusíku o ,kterých se tu ve spojení s emisema dieselu mluví jsou prostě jedovatý plyny a všichni, kteří si prostojí pěkně ráno v koloně cestou do práce to prostě pěkně dejchaj, o tom jakej kouř mi dávaj někteří řidiči coby cyklistovi se ani zmiňovat nebudu (noteeth) , pak dnes nemá mít každý druhý dítě na něco alergii nebo astma ;)
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

Podvod to je smůla že to prdlo až tak pozdě, jinak hoši zapomínáte třeba na lodě je údajně 6 zaocenánských největších lodí co za cestu z číny do evropy vyprodukují tolik sraček že automobilový průmysl je jak cigáro v kavárně a řeší je někdo nějakou normou ne, je to ekoteror který uměle zvyšuje prodeje a ve svojí podstatě všichni z toho žijou vlády a i ty nejposlednější úředníčky nevyjímaje daně jsou mocný příjem a ekodaně zvlášť...
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
Master
Přispěvovatel

Příspěvek od Master »

Jen tak mimochodem... kdo z Vas, co resi co leze z vyfuku aut take kouri? ;-)
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

kde kdo třeba když řešíš DPF kladivem....
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
joe
Aktivista

Příspěvek od joe »

http://www.fcd.eu/article.aspx?id=1667

Ak dobre rozumiem prvému odstavcu, tak prvý na to prišiel Fleischhans a Američania to prebrali z jeho správy.
Pán Fleischhans je vskutku dôstojným pokračovateľom diela Járy Cimrmana.
váha
Aktivista

Příspěvek od váha »

Spíš by mě zajímalo jak to že na to nepřišel nějaký renomovaný uprávce SW?!?Že by to bylo tím že o tom ve finále vědí všichni hovno a jen si na něco hrajou? Kdyby byly tak dobrý tak reverzním inženýrstvím který museli dělat, aby zjistili co která mapa dělá na to museli přijít.
Escalade EXT 6.2 AWD flexfuel
jayd
Přispěvovatel

Příspěvek od jayd »

Mě by zajímalo, jestli si zdejší chiptuneři všimli "divných" map? Nebo jestli je to složitější problém.

Tak Váha mě předběhl :-)
VW GOLF 4 1,9 TDI 66KW r.v 98, ALH, VR6 pritlacak, turbo 130 PD - Andre, trysky PP520, chip - Reescha, cca 145 koniku

VW SHARAN 2.0 TDi, 2007
Gardner
Přispěvovatel

Příspěvek od Gardner »

To je zajimava otazka, jestli to nekdo v RJ videl, fak je ze tam toho je mnoho a pri chipu asi nikdo zevrubne nestuduje kompletni obsah a najde si jen to co potrebuje. Urcite to maji nekde peclive zastrceny.
A3 ASV 178kW GTD1752VRK
❤ CR 250 2001 43kW
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“