Rayx píše:
@Tomas.cz: tos tam byl s tím HTP u něj Ty? Takže si to jako zopákneš, nebo si řekl o všimný? No, technik opravdu někdy neví, někdo naopak ano a je nenažranej ...
Je to tak, vše je vždy jen o lidech, někdy narazíte na profíka, někdy na opičku co opakuje naučený postup.
Auto má být v cajku, a přesně jak píše františek28 a spoustu dalších rozumných nejen tady na foru, ti, co se o toho serou z neznalosti a škodí všem okolo svými "upravami", ty je třeba klepnout.
Ono to bylo jinak, už jsem si to uvědomil...
Dělal jsem v jednom dni dvě stk + emise, obě na htp, jedno BBM v Polu což je 6ti ventil 44kw, tam jim nešla komunikace s vozem, což jsem jim tvrdil že je divné, protože jsem mazal interval výměny oleje a kontroloval paměť závad v motorovce. Takže si mašinu resetovali a už to šlo, no a druhé vozidlo byla Fabia 2 BZG, což je 12ti ventil 51kw, tam byla v paměti závad chyba odvětrání nádrže - ko ventil odvětrání, tak jsem ho vyměnil a vymazal paměť závad, ale kromě toho žádná jiná chyba, i readinesscode vykazovaly neduh jenom na pozici číslo 6.
Nicméně vzápětí na emisní kontrole to po něm chtělo i doplňkový test lambda sondy, což si vysvětlují kvůli neúplnosti readinesscodů díky mému výmazu a tam lambda sonda neprošla, což mi bylo divné, když byla jinak motorová jednotka spokojená.