Vacka pd

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

tatko Tom
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Re: Vacka pd

Příspěvek od tatko Tom »

"Fiatů z roku 2000 s víc jak 300 000 km na hrbu a technickou projdou bez jediné závady" jazdí celkom dosť, sám mám (Multiplu) s nájazdom vyše 300000 aj keď je pravda až z roku 2004.
Na STK povedali, že je v ukážkovom technickom stave.
Pri nových a pár ročných autách takú životnosť nepredpokladám. :(
1.9 JTD 85kW (2x), predpísané oleje + Metabond
favo
blázen

Příspěvek od favo »

Jak jsem psal, vždy je to o majiteli. Jsou auta pověstný svojí nespolehlivostí nebo tím, že je koroze sežere dřív než se něco rozbije a nakonec se vždy najde vyjímka jenž potvrzuje pravidlo.
A co se týká Multiply tak to je takový bájný jednorožec, je to tak povedené a škaredé auto že ten kdo jej má se stará, protože druhé takové už nikde nesežene a čert vem jak vypadá.
A o novějších autech nemá smysl se bavit, jak už tu kdosi napsal, to co my majitélé VW z kolem roku 2000 řešíme po 300 000 - 400 000 km to majitelé nových aut řeší už po 60 000 km.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
Přispěvovatel

Příspěvek od tatko Tom »

Presne. Tú moju Mulicu mi zabavila manželka, keď zistila, že sa v tom výborne vozí, výborne nastupuje, vystupuje, môže do nej nadrbkať a voziť kopu zbytočností a nezmyslov :D
Mne sa so šťastím ušla od kamaráta Alfa Romeo. Jazdí to super, len sa mi blbo nasadá-vysadá.

No a k veci - osobne mám dlhoročné výborné skúsenosti s Metabondom (pozor - nie Metanova) v oleji motorov, prevodoviek aj palivách. Samozrejme príslušný a samozrejme nie do automatickej.

Dnes sú už viaceré (nie mnohé) aditíva, predlžujúce životnosť komponentov, mám pozitívnu skúsenosť aj s Liqui Moly 3721 Ceratec.

Samozrejme veľmi dôležité ak nie najdôležitejšie sú včasné výmeny kvalitného, najlepšie predpísaného oleja a ak to prevažne jazdí okolo komína - najneskôr v dvoch tretinách predpísaného intervalu.
1.9 JTD 85kW (2x), predpísané oleje + Metabond
Biimbo
Aktivista

Příspěvek od Biimbo »

koncernový auta dostávají ze všech značek obecně největší záhul. Většina projde operativním leasingem a nezřídka ošizeným servisem oleje a zásahem učně v autorizáku, následně skrz někoho kdo se v tom cítí jako boss a dává to svým zacházením najevo a když to má 6x objetou zeměkouli tak se třetí majitel snaží výměnou oleje po 10tis záchránit nevyhnutelné. Neříkám že jsou postavené dokonale, ale já a většina lidí kolem mě jezdí bez zásadních problémů a ke koncernu se vrací buď s každým dalším autem nebo oklikou přes jinou značku.
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive

Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Přesně, moc dobře si pamatujeme ty skvělý dovozy 3C Passatů,A6 2.5tdi po německo-rakouským doktorovi se švýcarskými předky, auta najetý 300,400tis,pak se to tady rozpadlo vejpůl a všichni z toho byli paf, ale ty auta za to tak úplně nemohla...jak jsem už psal nejsem žádný zastánce koncernu ale dají se uvést hezčí příklady odjinud kdy to konstruktéři navrhovali asi zhulení slušným matrošem...
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

No ono to je pořád. Kolega teď koupil caddy zaručeně najeto 180 tis km. Cebia vyšla jedna báseň. No a já pak nechal u kamarádky ve VW ať mi koukne na historii a o 3 roky dřív to auto mělo 430 tis. Tak se to snažil vrátit, ale ti ho poslali k šípku. Tak krásně napsanou smlouvu prej ani advokát se kterým to konzultoval ještě neviděl
S2 3.6fsi L&K 512 000km
OIII 1.4 TSI 310 000km
O1 4x4 240 000kn
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“