Bliká mi climatronic

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

destructor
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od destructor »

[quote="Toledak"]

Díky chlape za info, jenže to jak jsme psal výš jsem už otestoval a kompresor včetně spojky je v super kondici. Akorát naprosto ignoruje moje povely.

Dneska jsem to znovu testoval a s tímto výsledek.

1. Když zapnu klimatizaci tlačítkem, tak motor zvýší otáčky ale nic se neděje ....
2. Odpojím (odpojím konektor) tlakový spínač G65 (tří vývodový) a zapnu klimatizaci, tak se zapnou sahary, ale kompresor nesepne.
3. Když udělám to samé jako v bodu dva a za spuštěné klimatizace, vrátím konektor do G65, kompresor sepne, ale po cca. pěti vteřinách se odpojí ....

Mohl by to někdo kdo má stejnou mechanickou klimatizaci (ne climatronic) se senzorem G65 (má tři vývody) vyzkoušet ... ?

Myslím odpojit ten G65 a pak ho tam dát spátky, jak se ta klimoška chová. Nemusíte se bát, absolutně se nic nemůže stát ...

Případně uvítám vaše zkušenosti. Myslel jsem nejdřív že je v háji jednotka dochlazování, ale teď to vypadá na ten senzor G65.

Jinak ten senzor je na vysokém tlaku za nádržkou na vodu do chladiče.
Toledak
Aktivista

Příspěvek od Toledak »

Tak to by možná tedy mohl ten tlakový spínač být.Ale pokud ho budeš měnit, tak raději odsaj médium, může, ale nemusý tam být kulička, která by to zavřela.
Nafta patří do TDi!
destructor
Přispěvovatel

Toledak píše:Tak to by možná tedy mohl ten tlakový spínač být.Ale pokud ho budeš měnit, tak raději odsaj médium, může, ale nemusý tam být kulička, která by to zavřela.
Kulička tam samozřejmě vždy je ... Tak že to problém není.
No, asi zajedu za "klukama opálenýma" na vrakáč a zkusím to vyměnit.
Toledak
Aktivista

Příspěvek od Toledak »

No naštěstí u VW mají rozum a dávájí je tam, ale třeba u Mercedesu už na ty kuličky asi nezbyly prachy. (LOL)
Nafta patří do TDi!
destructor
Přispěvovatel

Aha, tak to jsem netušil, zase se třeba nikdy to čidlo u meďáka nemusí měnit ... :-D :-D :-D (LOL)
Toledak
Aktivista

Příspěvek od Toledak »

To by ses divil!!! (hm)
Nafta patří do TDi!
destructor
Přispěvovatel

Už mám opraveno ...

Tak že moje závada se na klimatizaci projevovala takto:

-----------------------------------------------------------------------------
1. Když zapnu klimatizaci tlačítkem, tak motor zvýší otáčky ale nic se neděje ....
2. Odpojím (odpojím konektor) tlakový spínač G65 (tří vývodový) a zapnu klimatizaci, tak se zapnou sahary, ale kompresor nesepne.
3. Když udělám to samé jako v bodu dva a za spuštěné klimatizace, vrátím konektor do G65, kompresor sepne, ale po cca. pěti vteřinách se odpojí ....
-----------------------------------------------------------------------------

A řešením bylo výměna tlakového spínače G65 ... :-D

Už zase jede OK.

(LOL)
Naposledy upravil(a) destructor dne 27 čer 2006, 12:45, celkem upraveno 2 x.
Raul
Sběrač informací

Climatronic

Příspěvek od Raul »

Nazdar potrebujem poradit. Po otoceni kluca mi blika climatronic, vosiel som do toho diagnostickeho rezimu a je tam kod 318,neviete nekto co to moze byt. Diky
Naposledy upravil(a) Raul dne 27 čer 2006, 15:35, celkem upraveno 1 x.
kyle
Sběrač informací

Příspěvek od kyle »

Zdravím všechny,

tak měl jsem tem samý problém na Golfu 4 a jedná se o stejnou věc, která tady byla zmíněna - utíká chladící kapalina a klimatizace nefunguje, tak jak má. Jakmile jsem doplnil chlad. kapalinu, je vše OK.

kyle
destructor
Přispěvovatel

Re: Climatronic

Raul píše:Nazdar potrebujem poradit. Po otoceni kluca mi blika climatronic, vosiel som do toho diagnostickeho rezimu a je tak kod 318,neviete nekto co to moze byt. Diky
00792 0318 3224 Tlakový spínač klimatizace Climatronic

Jak ale už dost lidí psalo, klidně to může být i jednotka dochlazování ...
nebo cokoliv jiného ...

Tlakáč G65 na vrakáčí za 500,-
Dochlazování 1000,- -1500,-
Fox-CZ
Přispěvovatel

Příspěvek od Fox-CZ »

zdravim,klimatronic mi pise tuto zavadu 4F9 Frischluftgeblase 0x25,nevite co to znamena??prijde mi ,ze bezi vse jak ma,diky
Passat 2002 TDI96KW
destructor
Přispěvovatel

Podle kodu je to nejspíš toto:

01273 04F9 4124 Ventilátor čerstvého vzduchu nebo řídicí jednotka ventilátoru čerstvého vzduchu Climatronic
Pampaliny
Přispěvovatel

Příspěvek od Pampaliny »

Zdravim, muze mi nekdo poradit, kde najdu to cidlo vnejsi teploty na Passatu? Tohle mi vypisuje RJ. Eventuelne typ, kde to sezenu, nebo co to stoji..

00779 030
Teplotní čidlo vnější teploty -G17
Prerušení/zkrat na plus

Diky Lada
destructor
Přispěvovatel

Nevím jak passat, ale octy to mají na levé straně pod tím plastem co kryje stěrače úplně vlevo u blatníku .. . Dokonce se ten plast nemusí sundavat, ale stačilo jenom opatrně ho odehnou a senzor vyndat ...
elit
Přispěvovatel

Příspěvek od elit »

Pri zapnute klimatizaci se mi neroztoci ventilator. Tipuji to na uhliky, jak ho u Passata vydelam? Musi dolu naraznik a chladicovka? Doufam, ze ne e..Diky
VW Passat 3C 2008 BMP
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“