Fiat Croma 2,5 TD 85 kW - natočit jde OK, ale...

Alfa Romeo, Fiat, Lancia...

Moderátoři: šulda, Moderátoři

vito
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Příspěvek od vito »

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Audi 100 2,2 quattro
Audi A6 C4 2,5 TDI quattro
Porsche 924
bjukemen
Aktivista

Příspěvek od bjukemen »

...no vyzera to zaujímavo musim trošku porozmyslať...niečo podobne je na BMW 2.5TDs
Alfa Romeo 156 sw 2,4 JTD 110kw@ 142,3kw

Obrázek
vito
Sběrač informací

Příspěvek od vito »

Já viděl stejné čerpadlo v Citrusu XM 2,5 TD. Co ty čidla? nevim na co je to v sání, v expanzce je čidlo, ale to je odpojené, já bych nejradši zkusil přehodit ty drátky ke vstřiku, ale nevim jestli něco nezmastim.
Audi 100 2,2 quattro
Porsche 924
bjukemen
Aktivista

Příspěvek od bjukemen »

...najprv ich odpoj a tak to prejdi a až to bude stale to iste tak ich prehod tie dratky...

Obrázek
vito
Sběrač informací

Příspěvek od vito »

Odpojené drátky - skoro nejede, přehozené drátky - jede stejně ale kontrolka vstřiku svítí už po nastartování :( Tak nevim....
Audi 100 2,2 quattro
Porsche 924
bjukemen
Aktivista

Příspěvek od bjukemen »

..hmm tak to bude problém hadam asi chyba čerpadla...skus si zohnať mechanicke ako spominali predomnou,neviem kde inde by ešte mohla byť chyba...

Obrázek
Daf
Přispěvovatel

Příspěvek od Daf »

Člověče, žádná Croma se 140 koňma se nikdy nedělala...a Croma 2.5Tdi taky ne... Je to klasika... Jedinej přímovstřikovej diesel dávali do Cromy tu 1.9...
Já mám 2.5TDI v Ducatu,je to přímej vstřik,má to vstřiky uplně jiný než tohle,otvírají na 250 barech,ale má to úplně stejnejch 115 koníků jako ta Croma. Ale taky mi to při startování bíle kouřilo když jsem to koupil,špatně to chytalo-hlavně studený a jediná závada byl o jeden zub skočený rozvodový řemen...a ten předchozí majitel s tím normálně jezdil...vůl... (LOL) Mrknul jsem na rysky,klika seděla,čerpadlo sedělo-bylo to skočený o zub na vačce.Srovnal jsem to a byl klid... a je klid do dneška... :) za celej rok to skoro nežhaví,jen kolem nuly a pod... a chytá na jedno otočení... :)
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

Ani ja som neveril ale Croma 2.5TDI sa robila. Je to ten isty motor ako v Ducate (115HP) a rozvodovy remen ma od kluky cez cerpadlo na vacku a jeden centralny zhavic v sani. 2.5TD ma 74kW a rozvodovy remen od cerpadla na vacku a 4 zhavice.
bjukemen
Aktivista

Příspěvek od bjukemen »

TDI tech píše:Ani ja som neveril ale Croma 2.5TDI sa robila. Je to ten isty motor ako v Ducate (115HP) a rozvodovy remen ma od kluky cez cerpadlo na vacku a jeden centralny zhavic v sani. 2.5TD ma 74kW a rozvodovy remen od cerpadla na vacku a 4 zhavice.
...presne tak... :)

Obrázek
vito
Sběrač informací

Příspěvek od vito »

Dal sem to na diagnostiku:

Diagnostika elektronických systémů FIAT EDC 1.3.1 Paměť závad
10 Ovládací jednotka regulát.rychlosti
Přerušení/zkrat na plus
13 Měřič množství vzduchu
Příliš malý signál
142 Snímač pohybu jehly
Přerušení
Počet závad 3

Laicky řečeno: byl zatuhlý aparát který ovládal množství nafty na čerpadle- záv. 10. To mi rozchodili v servise. Takže auto de za plynem, tahá slušně, ty další závady se projevují občasným lehkým poškubáváním a trochu rozhádaným volnoběhem - asi de jenom o kontakty v el. Jinak díky za rady, kuchal sem kde co, došlo i na čerpadlo, byl sem blízko. :lol:
Audi 100 2,2 quattro
Porsche 924
bjukemen
Aktivista

Příspěvek od bjukemen »

vito píše:Dal sem to na diagnostiku:

Diagnostika elektronických systémů FIAT EDC 1.3.1 Paměť závad
10 Ovládací jednotka regulát.rychlosti
Přerušení/zkrat na plus
13 Měřič množství vzduchu
Příliš malý signál
142 Snímač pohybu jehly
Přerušení
Počet závad 3

Laicky řečeno: byl zatuhlý aparát který ovládal množství nafty na čerpadle- záv. 10. To mi rozchodili v servise. Takže auto de za plynem, tahá slušně, ty další závady se projevují občasným lehkým poškubáváním a trochu rozhádaným volnoběhem - asi de jenom o kontakty v el. Jinak díky za rady, kuchal sem kde co, došlo i na čerpadlo, byl sem blízko. :lol:
...som rad že si to vyriešil a tym sa aj vyriešila otazka že Croma TDi existuje...

Obrázek
Vikajs
Nováček

Příspěvek od Vikajs »

Hele myslím že meco podobného dělala taky a dal jsem nový naftak a je pokoj nebo se obrat na www.cromaclub.eu napiš jim a oni ti určitě poradí jsou to šikovní kluci od crom!!!! DOPORUCUJI
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

podívej se jestli není prasklá membrána v pumpičce,jinak motor natoč napřímo,vynech orig,vedení,i filtr a jestli to půjde,budeš vědět,že je to ve vedení,jestli ne je to čerpadlo...jinak tohle čerpadlo má řídící jednotku,jestli dobře vidím,plyn se ovládá reostatem,ale ten bílý kouř,to je málo nafty..podle mě to není přímý vstřik je to systém jako v bmw 525,nebo citroen cx turbo 2..říkalo se tomu pulsační motor ...takže to má snímač vstřiku na trysce,snímač polohy hů,atd.podobné jako tdi u vw..
nepropadat panice...
Odpovědět

Zpět na „Italské vozy“