Moderátoři: šulda, Moderátoři
Myslím, že to přeháníš. Jsem pro, aby se vše dělalo jak má, ale prostě po každé výměně čepu řízení geometrii za 800,- nedělám. Nevím jak moc se změní geometrie po povolení a opětovném utažení šroubu ramene, ale pak teda nechci vidět, jak se změní geometrie po vymačkání silentbloku např. spodního zadního ramenebobánek píše:Nevím jestli si někdy nějakou geometrii viděl,ale na takových těch normálních co mají nějakou optiku či infra nebo laser tak by ses asi divil jak se hodnoty mění pouhým povolením a následným utažením jakéhokoliv šroubu na nápravěxpassat píše:Chlape, nepřeháněj a nedramatizuj, kecáš protože na tom mám najeto hodně přes 100tis. km.Marek77 píše: Tak to jsi docela hazardér, člověče!!!
Výměnou jediného čepu nebo jediného ramene můžeš natolik změnit geometrii celého vozu, že opravdu neskutečně riskuješ. Geometrie totiž není pouze o sbíhavosti, skládá se z pěti (u víceprvkových náprav z šesti) veličin, z nichž minimálně tři (resp. čtyři) se seřizují. Po GO nápravy MUSÍ následovat velmi přesné a kvalitné proměření geometrie celého vozu, a to ve všech hodnotách. Jestli jsi to neudělal, pak máš buď neuvěřitelné štěstí (že to všechno sedí) nebo mnohem pravděpodobněji neskutečně riskuješ (protože to téměř stoprocentně nesedí a Ty v nejlepším případě zničíš gumy, v horším případě se vymeleš).
Asi mám neuvěřitelné štěstí![]()
Ne, vážně, samozřejmě že máš pravdu, že je nutné nechat vidělat servisu jednou za čas za provedení geometrie, teda pokud máš zbytečný peníze. Od mé amatérské GO nápravy mám objeté kompletně dvě sady pneu a to rovnoměrně, můžu předvést, tu poslední mám ve sklepě. Navíc jsem čep řízení na obou stranách, měnil asi tak desetkrát a to vždy stejným způsobem BEZ NÁSLEDNÉHO SEŘÍZENÍ GEOMETRIE. Takže pořád myslíš, že se jedná o štěstí?
Pokud se vyrábí ramena, čep řízení a axiální táhlo s určitou přesností, a to asi snad jo, pak nevím čím se při výměně těchto prvků změní geometrie?![]()
Po výměně ramen VŽDY na geometrii !!
ja mam geometriu dobru,len sa mi zda,ze niektory ten pojem poculi asi prvy krat,ked merali so sublerov cap riadenia a pocitali zavity...xpassat píše:Tak si nech udělat geometrii, když máš ZODRANÉ GUMY...Warlockvw píše:To by som rad tie gumy videljedna strana zodrana viac a druha menej(treba merat geometriu sublerou)ach jaj