superb II cukání

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Huml
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od Huml »

jak jsem psal, je potřeba to nalogovat, řeším něco podobnýho, ale manuál, s největší pravděpodobností ti to dělá kabeláž ke vstřiku nebo vstřik
micar
Přispěvovatel

Příspěvek od micar »

Huml píše:jak jsem psal, je potřeba to nalogovat, řeším něco podobnýho, ale manuál, s největší pravděpodobností ti to dělá kabeláž ke vstřiku nebo vstřik
které kanály
SUPERBII MR2013, CR 103KW,Ambition plus
Roomster 2/2011 , TSI,Style plus
dhfool
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dhfool »

No jo nalogovat...
U mě se projevoval problém velmi sporadicky a nedal se nijak vyvolat.
Logoval jsem jak ocas a nic. Jednou mi to sice udělalo, ale v logu se nezaznamenalo nic ani pokles otáček. Je možné, že se to zrovna strefilo mezi ukládací frekvenci vagu.

Nadruhou stranu, by měla řj vynechání vstřiku vyhodnotit jako "vynechání zapalování" a i na EGR by měl být kontrolní mechanismus, když to má DPF...
Nebo ne?

Já jsem nakonec zkusil očistit a dotáhnout kostry na předních nosnících a prý to přestalo...
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

no u toho Tourana by to nalogovat asi šlo, pokud to udělá vždy a dá se to nasimulovat tak to nebývá problém, samozřejmě pokud se závada projevuje jen občas, problém to je a zákon schválnosti je, jak to připojíš na diagnostiku abys to zkusil, tak to neudělá ani jednou ;)
Honza Touran
Přispěvovatel

Příspěvek od Honza Touran »

Huml píše:no u toho Tourana by to nalogovat asi šlo, pokud to udělá vždy a dá se to nasimulovat tak to nebývá problém, samozřejmě pokud se závada projevuje jen občas, problém to je a zákon schválnosti je, jak to připojíš na diagnostiku abys to zkusil, tak to neudělá ani jednou ;)
Jo cukání vyvolám jak potřebuji,když nechci necuká.
micar
Přispěvovatel

Příspěvek od micar »

já ne.mě to necuká třeba 14dní a najednou jo,ato třeba 300km vkuse.
SUPERBII MR2013, CR 103KW,Ambition plus
Roomster 2/2011 , TSI,Style plus
Honza Touran
Přispěvovatel

To jsem nežral,záhada s cukáním a nikdo neví čím to může být a to tu řeší dost lidí.
maros4341
Aktivista

Příspěvek od maros4341 »

Honza Touran píše:To jsem nežral,záhada s cukáním a nikdo neví čím to může být a to tu řeší dost lidí.
uz som to tu pisal vyssie, moj nazor je ze to sposobuje nevyvazenost prietoku plynov cez EGR.

Skus EGR zaslepit a uvidis ze sa to strati...
maros
Rozumieme Vášmu autu
+421903905655
dhfool
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dhfool »

Ty to máš dobré, tobě to cuká pořád :D a né jednou za 14 dní (crazy)

Nevím, jestli půjde zaslepit EGR u auta s DPF.
Honza Touran
Přispěvovatel

maros4341 píše:
Honza Touran píše:To jsem nežral,záhada s cukáním a nikdo neví čím to může být a to tu řeší dost lidí.
uz som to tu pisal vyssie, moj nazor je ze to sposobuje nevyvazenost prietoku plynov cez EGR.

Skus EGR zaslepit a uvidis ze sa to strati...
Díky za radu,skusím to.Jen mi napiš jak se to dělá a kde ho najdu,popřípadě pošli obrazek kde je a jak ho zaslepím.Díky.
maros4341
Aktivista

Příspěvek od maros4341 »

vyberies plechove tesnenie ( polozka 6 ) a nahradis ho plechom len bez diery v prostriedku

:)

Obrázek
maros
Rozumieme Vášmu autu
+421903905655
maros4341
Aktivista

Příspěvek od maros4341 »

dhfool píše:Ty to máš dobré, tobě to cuká pořád :D a né jednou za 14 dní (crazy)

Nevím, jestli půjde zaslepit EGR u auta s DPF.
zaslepit pojde urcite rovnakym sposobom, len sa moze objavit problem v tom ze si elektronika zisti nefunkcne EGR a bude hlasit chybu - na ucel potvrdenia alebo vyvratenia ci zavadu sposobuje EGR to vsak stacit bude urcite

maros
Rozumieme Vášmu autu
+421903905655
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

to stejně tak může odpojit hadičku, ale podle popisu, tzn. při zrychlování od 1500ot. začne trhat, je vstřikem nebo kabeláží a chybu to rozhodně vyhodit nemusí, stejně jak ta co mám na dvoře
Honza Touran
Přispěvovatel

maros4341 píše:vyberies plechove tesnenie ( polozka 6 ) a nahradis ho plechom len bez diery v prostriedku
To se zaslepí jen tahle jedno těsnění-je to obrázek z Tourana.Co ta hadička co do něj vede?Nevíš kde se přímo nachází v motoru?Jak silný plech má být.

Obrázek
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

na zkoušku jen odpoj tu hadičku, může být samozřejmě ten EGR netěsnej, ale když to ve vysokých přestane, tak to nepředpokládám, plech tam necpi, je to zbytečný, stejně, když budeš jezdit s odpojeným EGRem ať tak nebo tak, rožne se ti kontrolka motoru, ale podle mě ti to nepomůže
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“